Inlägg av markusas

Inlägg som markusas har skrivit i forumet

Har inte spelat Pubg sedan 2017-2018, har de tagit bort originalkartan helt eller bara gjort om den väldigt mycket sedan det släpptes?

Skrivet av Kidnose:

Kan personligen inte hålla med om att Enshrouded är bättre. Vi var jäkligt taggade på det innan launch men det var alldeles för lätt i jämförelse och gav i alla fall mig och mina polare inga mästringskänslor. Det hela började bra, byggandet och det initiala stadiet med klassträd, fienderna kändes bra, craftingen var bra. Men efter ett tag kändes allt som en rinse och repeat - samma fiender om och om igen (dom slog bara hårdare), alla småbyar hade typ samma loot överallt, tråkiga vapen, crafting gear kunde inte uppgraderas, uppdragen var för enkla, bossar för enkla. När vi hade kommit till fjärde världen kändes det verkligen "mundane" till den graden att det var en av oss som frågade om vi hade kul fortfarande, och det konstaderades väl ganska fort att så inte var fallet. Så vi gjorde klart det första uppdraget där, stängde av och avinstallerade. Det blev 48h och på den tiden hade vi tagit oss igenom otroligt mycket content. Gick alldeles för fort och alldeles för enkelt.

Det har dock helt klart potential och kan bli ett riktigt bra spel, men är i våra ögon inte i närheten av vad Valheim erbjuder där samtliga ligger på över 250h speltid.

Skulle säga att det är i fjärde området det börjar bli betydligt mer variation på de olika fiende-typerna, med en hel del nya fiende-sorter som bara finns där.
Vet inte om du spelat nyligen men de har nerfat och balanserat en hel del och släppte nyligen en stor uppdatering med 4 enorma crypt/Dungeons med ett helt gäng nya fiender och boss-typer. Är du max level så är det dock främst 3e och 4e som är mer utmanande.

Jag hade sjukt kul med Valheim när det släpptes men det har tagit alldeles för lång tid mellan uppdateringarna så jag har inte ens orkat ta upp det igen efter första månaden i Early Access. Får se om man ska ge det en ny chans när 1.0 släpps.

Personligen så tycker jag att Enshrouded är ett roligare och bättre spel när det kommer till versionen jag spelade senast av Valheim.
Sen är Core Keeper riktigt roligt också.

The Pursuer och Sir Alonne i Dark Souls 2
Dancer of the Boreal Valley och Abyss Watchers i Dark Souls 3
Starscourge Radahn i Elden Ring

Tror nästan jag gillar Pursuer bäst då jag sket på mig varje gång den dök upp på olika ställen i Dark Souls 2 när trodde man var säker och skulle plocka lite loot, även om fighten i sig kanske var den minst episka av de listade.

De skulle behöva göra ett nytt Ghost Recon Wildlands fast med intressanta och unika sidouppdrag i varje region. Dvs som inte är den repetiva copy paste-skiten de hade i Wildlands. Annars var det ett väldigt trevligt co-op spel med skaplig story.

Civilization: Beyond Earth

Tror jag spelade 1 timme.
Annars brukar jag bara köpa spel jag vet att jag kommer gilla.

Köpte det på vinterrean men har haft fullt upp med Enshrouded, A Plague Tale och Avatar så jag hoppas att det hinner få lite nytt innehåll innan det är dags i sommar.

Svea Rike 1 och 2. Tredje spelet var inte lika bra.
Backpacker.
Mulle Meck bygger båtar (glassbilen edition).

Skrivet av pippen1001:

Asså total war är bra men om dom kunde släppa versioner utan det förbannade värdelösa real time striderna , jag vill va general över hela riket inte nå futtig stridsgeneral.

hade varit coolt med ett coop där ena spelaren kör kartan och så har han generaler som sköter striderna.

Du kan ju i princip göra det idag, iallafall i Warhammerspelen. Du kan välja autoresolve så du slipper realtidstriderna och du kan ge alla dina enheter till någon du lirar co-op med så den personen får köra striderna.

Skrivet av Whisp:

Altså det är ingen brådska! För jag känner inte den minsta desperation i frågan. Jag har nämligen precis skaffat Dark Souls 1. Sedan ska jag skaffa Dark Souls 2 och efter det Dark Souls 3. Så det är lugnt!

Du har fina äventyr att se fram emot!

Önskelista för spelet

Meningsfulla spännande side quests.
Ett skillträd som är lagom stort. Max 50 skills.
Minska ned antalet repetiva side quests.
Håll points of interest copy pasten på ett minimum.

Core Keeper är bra skit! 1.0 släpps i sommar.
Shadows of doubt är bra grejer också 🙂

Tycker de gamla Brothers in Arms-spelen var väldigt bra på att skildra WW2. Det kändes som att spela några avsnitt ur Band of Brothers serien.

Har som mål att klara dessa spel jag nyligen införskaffat:

Avatar (Är väl 15-20 timmar in och ska spelas klart närmaste veckorna)

Death Stranding

A Plague Tale: Innocence

Greedfall

Hogwarts legacy

Lär.även bli en hel del Core Keeper, Elden Ring och Total Warhammer 3 när nya DLC kommer.

Är lite sugen på Lies of P och Horizon Zero Dawn också, men tror jag avvaktar med dem till nästa år.

Skrivet av Mirage:

CA har väldigt mycket förlorat förtroende. Bannade folk hejvilt på deras forum som kritiserade, varav en var en enormt stor moddare som tack vare det (han blev bannad på Steam forumet) också tappade tillgången till alla mods uppladdade på Steam, och kan inte längre uppdatera dem.

Detta var ett steg i rätt riktning, men CA har fortfarande mycket att bevisa.

Exempel på deras attityd:
"The right to discuss is a privilege - it is not an entitlement you earn by playing the game" - CA's PR avdelning.

Vilken moddare?

Skrivet av Molotov:

Det kan man ju inte göra, pumpa content enbart för dom som köpt spelet i early access ist för att koncentrera sig på att göra klart spelet är väll inget som inbringar stabila inkomster för spelet.
Det har säkert räknas ut att spelet även kommer inbringa en hel del försäljning när spelet är klart också.
Som sagt spelet är Early access, ni har köpt ett spel "tidigare" för att stödja utvecklingen, att icke konstruktivt klaga är inget stöd men antar att dom tackar för era pengar endå.

Jag jobbar på ett mjukvaruutvecklingsbolag och jag håller inte med dig där, de har varit väldigt långsamma tycker jag.
Jämför med Core Keeper. De har släppt otroligt mycket mer innehåll och optimeringar på halva tiden som Iron Gate haft på sig utan att det har känts som de stressat ut innehåll.

Med det sagt är jag sugen på att kika vad Valheim har att erbjuda när de når 1.0. Dock så känns det som att det kan ta ytterligare 3-5 år i denna takt.

Älskade Valheim när det släpptes men det känns som att spelet blev för populärt för sitt eget bästa och att utvecklingen inte hunnit med efterfrågan från spelarna.

Det är snart 3 år sedan spelet släpptes i EA och spelet ligger på version 0.217.
Risken är tyvärr att nya spel på samma tema kommer dyka upp (t ex Core Keeper, nya Moria-spelet eller Enshrouded) och Valheim blir obsolete.

Gillar de flesta städer som tagits fram i Assassin's Creed. Svårt att välja vilken som är bäst även om jag tycker Rom och Athen var riktigt tjusiga.
Novigrad är också härlig i Witcher 3.
Gillar även byn Majula vid havet i Dark Souls 2.

Skrivet av submariner:

1milijon sålda ex är inget o hänga i granen direkt och det hyllas ändå. Days Gone såldes i över 10millar och det kritiseras att det är för få exemplar. Så vet inte vad man ska säga

Lär sälja fler exemplar än demon's souls och demon's souls remastered tillsammans så allt är väl relativt.

Skrivet av Slimebeast:

Jag tycker det ser ut som en trist kopia av Bloodborne, men det har ändå sålt mycket sämre än jag trodde, hittills bara 200,000 ex på Steam (att jämföra med 15 miljoner för Elden Ring och 8-10 milj för Dark Souls 3).

Det är inte lätt att vara en soulslike. Jag är jättenervös att Lords of the Fallen möter samma öde.

Verkar gå fint trots allt.
https://twitter.com/Liesofp/status/1714068958645477423?t=Nu1i...