Det tog en god stund, men nu har Fallout 4 fått den sedan länge utlovade "next-gen"-uppdateringen. Den innehåller gratis nyheter och förändringar för alla versioner av spelet, men de intressantaste är för PS5 och Xbox Series (japp, de kallas fortfarande "next-gen").

På dessa kan man välja mellan grafiklägena Performance och Quality. Högre upplösningar erbjuds, med en framerate på "upp till" 60 bilder per sekund. Vilket nog ska tolkas som att det inte är konstanta 60 fps. Även buggfixar och andra förbättringar utlovas.

På pc tillkommer stöd för (ultra) widescreen-skärmar, plus de obligatoriska stabilitets- och buggfixarna. Även problem med moddar och quests fixas. Vidare tillkommer stöd för Steam Deck och spelet börjar säljas på Epic Store, utöver Steam, Gog och Windows-butiken.

Gammelkonsolerna, slutligen, får också en flock buggfixar.

Hela changeloggen.

Uppdateringen har dröjt länge, men timingen kunde knappast ha varit bättre: spelserien har miljoner spelare efter att ha lockats tillbaka av uppmärksamheten från Amazons tv-serie Fallout (läs vår recension). Snyggt jobbat, Bethesda.

Missa inte heller vår gamla Fallout 4-recension.