Inlägg av fishfugg

Inlägg som fishfugg har skrivit i forumet

Skrivet av Soulless:

Fick punktering på Shakedown vilket jag trodde skulle åtgärdas inför rallystarten men icket, började första sträckan med däckbyte...
Gick för övrig lika värdelöst som alltid så tog en retire mot slutet, kändes inte lönt och var faktiskt inte ens kul. Blir nog o slänga in handuken snart, har inte tid eller ork att öva och få upp färdighet som låter en komma i närheten av tiderna ni andra fixar

Får hålla mig till mitt singleplayer istället XD

Kom igen ge inte upp!

Du får försöka hitta en rival som har ungefär liknande tider som dig o slåss om den placeringen. Jag har oftast inte en chans att ta topptiderna när alla börjat bli lite mer varma i kläderna men det finns ju alltid någon som är i närheten av ens egna nivå.

Mitt misstag i Sverige var att jag satt o nötte time trial och det leder alltid till att jag kör som en idiot när det väl gäller (terminal på första sträckan), taktiken som har fungerat för mig är att göra ett custom championship mot AIn med ett autogenererat event på 6 sträckor i det landet som ska tävlas i och sen anpassa svårighetsgraden såpass att jag måste pusha mig själv litegrann varje gång.

Vad kör du med för typ av kontroll? Ratt? gamepad?

Sen finns det inte mycket anledning till att köpa hela paketet, man kör ju oftast bara ett par stycken karaktärer ändå.

Terminal direkt på första sträckan

Skrivet av Tinardirith:

Uppgraderade från GTX 1080 till RTX 4070Ti under black week då grafikkortet har varit flaskhals sedan förra året då jag uppgraderade resten av datorn. Drog igång WRC som första speltest, får minst lika mycket stuttering som med det gamla och bara några fåtal fps mer... Ser fram emot fler optimerings-patchar..

Samma här med 4070, men förhoppningsvis spelar du mer än bara WRC

Spelar ingen roll hur bra dator man har det här ligger på codemasters så det är väl bara vänta. Hur buggad AI, club dmg reset och att hybridinställningen resetar inte blivit fixat än är ju jättelustigt eftersom det påverkar i princip hela spelet. Vill man spela career? går inte. Vill man köra club rallyn utan att fuska? Går men blir orättvist. Hybrid har enbart cautious vilket leder till att man inte kan släppa gasen när den väl blivit aktiverad.

Trots det så är det kul men det är synd sen vet jag inte hur mycket problem det var med Dirt rally 2.0 vid release heller men hoppas verkligen det blir åtgärdat snart för det sabbar ju upplevelsen.

Kul att vi äntligen är igång igen!

Hoppas bara att codemasters får i ordning på diverse buggar så fort som möjligt.

Uppskattar att det finns livery editor nu så man slipper åka omkring i en ful bil man vill ju ändå glida med stil

Nu är jag lite smått frustrerad faktiskt, mitt första intryck var att pacenotesen var mycket bättre än i Dirt Rally 2.0 men nu vet jag inte längre om det stämmer. Ibland känns det som att dom är AI genererade eller något alltså.

Tycker att ljudkvalitén på rösten är dålig, alldeles för plottriga i onödan och i vissa fall för sena.

Provade med simplified istället men då blir informationen så dålig att det inte går att köra heller. Jag kanske bara behöver äta lite mat o lugna ner mig

Känner även att boost mekaniken är jättelustig för bilen går knappt framåt om man håller 65% gas för att undvika att aktivera den i söliga kurvor.

Boosten ställer även tillbaka sig till 70% efter nästa sträcka om man ändrat till 50%.

Skrivet av 34 Anders Alm:

Hej, undrar lite om era inställningar. Är dom samma som till DR.2 kanske
Tänker wheel f, Tire f, S.A.T osv osv. Är väll lite olika beroende på ratt.

Jag kör ganska standard, förutom att jag sänkte ner tire friction till under 30 någonstans. Det är den inställningen som gör ratten tung (märks mest på asfalt)

Men satsa på att försöka hitta något som passar dig!

Hann dra en session på cirka fyra timmar och jag skulle väl säga att det mestadels är positiva intryck. Gillar man Dirt rally spelen kommer man gilla det här också.

FFBn kändes riktigt bra när jag tillslut hittade vilken wheel damper inställningen var och kunde sänka den till typ 10-15 från 100. (tyre friction)

Än så länge känns det som att det är mycket lättare än Dirt Rally även med alla assists avstängda, skulle kanske säga 50% lättare. Provkörde Lancia Stratos med bakhjulsdrift och även Grupp B RWD Porschen och det var inte alls lika svårt att kontrollera dom som i Dirt Rally. Visst skulle jag dra fullt ös så skulle jag spinna flera gånger om men ni som vet hur förjävliga vissa RWD bilar kunde vara I Dirt så är det lite nedtonat här känns det som.

Även om nya pacenotesen inte levererar samma inlevelse som med Phil skulle jag nog säga att dom är bättre. Det kändes som att det inte tog jättelång tid att vänja sig och det kommer nog bli ännu bättre med tiden.

Sträckorna är lite svårt att uttala sig om när man inte hunnit nöta alla än, alla jag provade höll en bra nivå. Mexico stod ut lite extra med mycket nivåskillnader, vattendrag, grus, kullersten och även en vända nere i ett gruvbrott.

Grafiken o prestandan då? Grafiken känns mer "krispig" än tidigare och till och med snyggare på vissa ställen, men har tappat lite av sin charm till o från och på vissa ställen kan det se tråkigt ut. Ingenting man hinner reagera på medans man är helt inne i körningen dock. Skulle säga att det ser "ok" ut inte mer än.

Jag sitter med ett 4070 + 7800x3d med 1440p skärm och låg mellan 120-160 fps beroende på sträcka och land med allt inställt på high och DLSS. Tyvärr så fick även jag frame drops till och från som irriterade lite smått men som många andra skrivit så blir det bättre ju mer man kör. Hade definitivt inte uppskattat om det hände medan man kör clubrally.

Sist men inte minst skademodellen får man hoppas att det kommer ett ordentligt hardcore damage läge för nu blev det lite larvigt.

Överlag är jag nöjd men som sagt spelet är inte utan brister.

edit: Glömde tillägga att ljudet är riktigt bra.

Ser ut o bli Dirt Rally 3.0 och det är exakt vad jag ville ha, enda som ser lite tråkigare ut är grafiken.

Självklart skeptisk till EA, som tur är var mycket jobb redan gjort innan uppköpet så förhoppningsvis kommer det bli bra.

Håller det ungefär samma klass som Dirt rally 2.0 är jag nöjd men man vet ju aldrig. Blir lite orolig över att känslan kommer vara mer DiRT än Dirt rally.

Provade lite snabbt på PC, flöt verkligen inte på bra.

Har ett 4070 o AMD 7800x3d.

Har fortfarande inte kunnat ta mig längre än efter tutorial innan spelet kraschar i split screen

Har alltid köpt definitive edition på rea men den här gången gjorde jag bort mig!

Någon här som spelar split screen och får det att fungera?

Gick utmärkt att klara av tutorial området men sen kraschar spelet på ett o samma ställe ungefär samma sekund som man aktiverar split screen.

Har inte den absolut färskaste datorn men känns tveksamt att det skulle bero på det för FPSen är helt OK.

Ahopp!

Ännu en gång ett toppenjobb av dig Lerb! Synd att det måste ta slut, håller tummarna på att det nya WRC spelet kommer snart.

Måste även passa på att tacka alla som har varit med o kört den här tiden, o även Mackattack(tror jag?) för att du kom på idén att dra igång det här öht.

Hade nog aldrig lagt ner lika många timmar på Dirt om det inte vore för FZDZ. Riktigt kul när man hittar ett spel man kan komma tillbaka till om och om igen.

Fyyy vad det var halt på sista sträckan!

Det gick faktiskt bättre än förväntat men måste erkänna att jag dopade mig med två glas vin innan jag for iväg!

Slog i en sten med bakändan på sista sträckan o trodde att det skulle bli punka och en massa tid förlorat men klarade mig mirakulöst

GTX 1070 utan tvekan fan va det har rullat på o levererat i 1080p dom senaste åren, trofast på riktigt.

Innan jag uppgraderade hade jag ett 770 tror jag och det var mitt första nvidia kort, innan det var jag en trogen AMD Radeon fanboy men fyfan vilken skillnad det var att hoppa över till det gröna laget, inte en enda bluescreen eller massa värmeproblem som var standard med AMDs bajskort under den tiden.

Skrivet av Nerox:

Förberedelser inför rallyt.
Kommer en live upptadering nu från ett underbart skövde där teamet , Benny jag brukar köra runt i skogarna när vi inte är ute och far. Teamet har redan begett sig iväg och det är endast Benny och jag så det är lite lugnet före stormen. Efter missödet i Skottland så behövde vi lite andrum på hemmaplan, att samla lite tankar och få bort irritationen. Solen ligger på och vi har det gott med kaffe och ostmackor, Benny vill ju gärna ha sitt kaffe med endast en skvätt mjölk ( han tar gärna en skvätt av starkare saker men är extremt noga med att inte ta det i sammband med körning). Blir nu ett par dagar här på hemmaplanen och sätta de sista delarna med bakhjulsdriften , något som innan visat sig vara problematisk.

Igårkväll satt jag och Benny uppe till småtimmarna och gick igenom noterna från kommande rally, Benny som börjat plugga spanska började tillslut referera noterna på spanska till mig, det var ungefär då vi insåg att det var dags att packa ihop och fortsätta dagen efter. Får återkomma ifall det inträffar något mer av värde.

Glad påsk på er allesammans.

Undrar hur det skulle gå med officiella benny pacenotes efter att han druckit sitt starka kaffe. Vetifan om han går att lita på men det skulle vara en upplevelse i sig.

Skrivet av rosski:

Slutade i 140 km/h in i en stubbe. Hade dock bra fart fram till det så nu gäller det att öva på att hålla sig på vägen.

En Skottland Special

Förjävligt innan man lär sig vart man behöver passa sig

Skrivet av Freakon:

Där är inga nackdelar med att bygga en egen dator. Det kan vara knepigt och tidskrävande men det är bara fördelar med att faktiskt göra det då du garanterat kommer att få en bättre produkt till ett bättre pris.

Förutom när man är såpass okunnig att man måste be om hjälp och enbart får en massa förvirrande svar eller nya förslag som är långt över budgeten.

Tyvärr så är den bistra sanningen att du kommer göra en dålig affär om du inte pluggar på. Vet inte ens om det finns några färdigbyggen på komplett/inet whatever som inte försöker tjäna en rejäl slant på att dom snålat med någon komponent. Det räcker ju med att döpa det till gamingdator så låter det bra för den okunnige liksom.

Framhjulsdrift i regn var inte riktigt min grej tydligen

Åkte rakt fram i svängarna flertalet gånger.