Inlägg av Eight08

Inlägg som Eight08 har skrivit i forumet

Snubblade på ett spel på Steam: Kenshi

Hej på er!

Jag stötte på det här spelet av en ren slump på Steam och såg att det hade 95% positiva recensioner. Sökte lite snabbt här på FZ.se och fick inte en träff överhuvudtaget. Även i forumet kammade jag hem noll. Fine, man kan inte skriva om alla spel som släpps. Sedan såg jag att spelet hade över 67 000 recensioner. Galet! Det är fult som stryk. Får lite Fallout 3/New vegas-vibbar av grafiken. Men det verkar vara orimligt roligt när man läser recensionerna. Se nedan.

Länk till spelet på Steam.

Beskrivning av spelet:
A free-roaming squad based RPG. Focusing on open-ended sandbox gameplay features rather than a linear story. Be a trader, a thief, a rebel, a warlord, an adventurer, a farmer, a slave, or just food for the cannibals. Train your men up from puny victims to master warriors.

Från en recension (översatt med bästa förmåga):
"Ett av de bästa spelen jag spelat. Jag började som en värdelös nobody och det slutade med att jag kidnappade ledaren i stor fraktion bara för att skära av hans lemmar och mata dem till mina hundar. Sedan flydde han från mitt fängelse för att senare komma tillbaka till mitt läger med cybernetiska armar och ben för sedan utplåna min armé. Jag fängslades och såldes sedan till slaveri med 100 dagars hårt arbete som följd... Efter det flydde jag och nu planerar jag min hämnd (även om jag startade konflikten). Roligaste spelet någonsin."

Så.. Är det någon som spelat det här spelet och kan berätta om era erfarenheter av det?

Bilder:

Skrivet av Devan:

Tycker det är dags för en remake av 1an igen i stil med re2 remaken!

Remake av remake. Världens första?!

Skrivet av uberpwnage2.0:

Jag ska faktiskt ge det här en andra chans. Gillade verkligen inte karaktärerna eller storyn. Striderna blev dessutom otroligt enformiga med de få förmågorna man hade att använda sig av. De flesta fighter slutade typ med att jag använde eldbollen med den manliga huvudkaraktären och så vann man. Extremt enformigt.

Håller med om detta till 100%. Årets besvikelse.

Skrivet av Johan Lorentzon:

Det känns även som de gör en bra övergång mellan ettan och tvåan. Inte som Blizzard t.ex. gjorde med Overwatch där de på något vis lyckats bränna både nya och gamla spelare.

Lite off topic men jag verkar vara en av få människor som älskar OW2

Har sneglat länge på detta spel men vissa recensioner skrämmer iväg mig.

För er som spelat det, hur ser ni på denna beskrivning?

"Maybe there's a part I don't get but after 25 hours + playtime I have to say I'm pretty disapointed. Game has a great metacritic review and a descent user score, but it's really, REALLY boring after you get the mechanics. Every game plays absolutely the same, minus minor roguelike variations that don't really change the gameplay.

The queen's impatience "mechanic" is just a time limit and doesn't add anything new.
Runs are way to long, and progression is an absolute grind. After 20+ games you kinda wonder where's the finality or what even is the point."

Skrivet av Weeks_death:

Det är garanterat för att mjölka ett varumärke. Det är väl därför man sätter namnet på det. Allt går ut på att tjäna pengar.

Med det sagt så tror jag att vilken värld som helst skulle kunna blir fin för en AAA-spel. Jag har bara sett filmerna (det finns två väl?) En gång var och tyckte det var ganska "meh" underhållsmässigt. Det är fina effekter och vackra landskap, men kände föga för någon av karaktärerna i filmen. Världen har underliga varelser också; kan ju bidraga till något bra.
Det som filmen har är väl gimmick med att styra en "avatar", och ärligt talat så är det mer eller mindre gjort i 'Assasssins Creed'.

Trots mitt negativa inlägg här så hoppas vi på att det blir ett underhållande och fint spel, men iom film-till-spel titel, så håller jag med tidigare skribent; jag väntar ett tag och ser.

Mjölka ett varumärke är enligt mig att släppa ett skräpspel som man medvetet inte gör så bra man kan, för att man vet att det säljer ändå. Vet inte hur du skulle definera det.

Om de nu släpper ett otroligt bra spel, mjölkar de varumärket då med? Jag skulle verkligen inte säga det. Då är ju alla spel som har med någon sorts varumärke att göra en mjölkning enligt den definitionen.

Väldigt ledande fråga och svar måste jag säga

Skrivet av Ender:

Knepigt, spelet kanske är jättebra. Jag har bara så svårt att känna något inför titlar som existerar enbart för att mjölka ett varumärke. Ifall de tycker att de ha ett spel värt namnet så släpper de ett demo, annars får det vara.

Strategin med att sluta med demos är uppenbarligen för företag som inte tror på sina produkter och förlitar sig på hype för att sälja.

Nåja, nu är det ju inte i samband med att filmen släpps som detta spel släpps, vilket förhoppningsvis resulterar i ett bättre spel än ett releasedatum där det bara MÅSTE släppas (nära premiären). Vi får väl se om spelet är värt ens pengar eller inte. Men Avatars värld är ju som gjord för att göra AAA-spel av. Så det här med att det enbart existerar för att mjölka ett varumärke håller jag inte riktigt med om, än i alla fall

Deadly Premonition. Otroligt jäkla skitdåligt och alldeles fantastiskt på samma gång.

Skrivet av fooobar:

Bara 9 år gammalt

9 år? The Ultimate Challenge from Beat Takeshi som släpptes 1986 använde mikrofonen i nes-kontrollern

Skrivet av Casimir2323:

Många höga betyg! Men några bottennapp också, som t ex Super Mario Bros och Mario 64. Otroligt fula och tråkiga spel idag.

Det blir jättemärkligt att sätta betyg endast efter hur de bedöms idag. Blir nästan kränkt. Man får tänka på att det släpptes första gången i september 1985 och det fanns inget sidoscrollande spel på det sättet innan det dess vad jag vet. Vi har otroligt mycket att tacka Nintendo och första SMB för när det kommer till utvecklingen av spel.

Exakt samma sak gäller SM64 fast på andra sätt.

De förväntar sig troligtvis inte att de får tillbaka pengarna om de gör en påkostad version som till konsolerna. Det hederliga hade ju i så fall varit att skita i att släppa det till PC överhuvudtaget. I stället släpper de som sagt en skräpversion med microtransaktioner.

Skrivet av Rhymst:

Nu är jag ganska dålig på hur teknik funkar men kan någon förklara hur det kommer sig att Playstation 5 är stort som ett kylskåp när en telefon som får plats i fickan kan spela samma spel? Vore lixom skönt om konsol tillverkare var lika duktiga på att bygga mindre prylar så man får plats med allt i vardagsrummet!

Playstation 5 är tre år gammalt (äldre hårdvara och teknik) och man får tre stycken sådana för priset av en iPhone. Det går inte att jämföra på det viset. Skulle Sony släppa ett Playstation för det priset skulle konsolen troligtvis floppa totalt. När de kan tillverka en konsol i den storleken för ett hyfsat pris kommer de troligtvis också att göra det.

Ser inte riktigt heller problemet om det bara handlar om skins. Folk bryr sig kanske mer om skins än vad jag gör. Det måste ha förändrats något sedan innan? Svårare att grinda sig till skinsen utöver den nya premiumvalutan?

Fick man inte det i Fallout 4 också?

Skrivet av anon_332538:

Lite grann blir det ju som att vanliga människor ska bedöma Mona Lisa kan jag tänka mig. Vi har svårt att se vad de menar.
Spelutvecklare och spelartister tänker ju på detaljer vi inte gör.

Sen tror jag hans poäng var att det inte nödvändigtvis var att det såg dåligt ut, utan att det var hastigt gjort och att de inte brydde sig?

Njae. Vi är ändå spelarna som ska uppleva spelet i slutändan. Inte riktigt samma sak som att stirra på en tavla.

Och ja, det var poängen, vilket var en rätt korkad slutsats att dra baserat på en startskärm. Finns tidigare exempel på lika stilrena startskärmar i deras tidigare spel. Tror inte det har något att göra med om det var hastigt gjort eller om det är tidspress.

Skrivet av Mirage:

Days Gone? Jag är den största reklampelaren för det spelet, klarat det 6 ggr nu, kör bara på svåraste för att försöka få någon utmaning, sitter och drömmer om ett Days Gone 2.

Tack för tipset, det var 100% ett sådant spel jag vill ha i Walking Dead

Misstänkte det. Men tänkte att det ändå fanns en 3% risk att du hade missat det Även jag drömmer om ett DG2.

Skrivet av Sur Apan:

2 & 1 är bäst med eller utan retrobrillor efterföljande spel saknas den dör Fallout humorn som gjorde att man älskade spelen från början sedan tactics och FNV efter dem så fyran innan trean och absolut sist är BOS.

Att man inte kan ranka spel man inte spelat är väl helt naturligt?

Nu menade jag ju förstås att om de skulle spela dessa två spel idag och sedan ranka alla. Jag försökte, men de var alldeles för föråldrade, även om just humorn kanske är on point i de första två.

Skrivet av Mirage:

Ja, jag vill ha ett BRA Walking Dead spel som inte är VR eller TellTale.

Days Gone kanske skulle vara något för dig, även om det ju förstås inte är WD.

Skrivet av eld:

Fallout 4 är en helt okej start om du bara vill ge dig in i serien, det är det mest lättspelade av alla spelen.

Annars så brukar väl folk gradera spelen, från bäst till mindre bäst (dock är alla värt att spela av olika anledningar):

Fallout 1
Fallout 2
Fallout New Vegas
Fallout 3
Fallout 4

Kanske med retrobrillorna på. De som inte spelat 1:an och 2:an tidigare tror jag inte skulle sätta ihop samma lista.