Inlägg av vamp

Inlägg som vamp har skrivit i forumet

Oh.. EA eller vänta!?! EA eller vänta!? I de flesta fall är svaret vänta, men frågan är om jag smyger igång detta.

Jag är kluven. Finns inget spel jag är mer taggad på, men jag trodde att själva PVE-delen av spelet skulle vara klar 19 april, sen skulle MP läggas till i en senare uppdatering och sen basbyggandet och slutligen End game, sen skulle det vara 1.0 och släppas som ett färdigt spel.

När jag insåg att ingen del skulle vara helt klar vid ”release” på EA tappade jag suget. Jag har inget intresse av att spela ett halvt spel.

Heter den inte Super Nintendo Switch begår jag seppuku.

The real G:s gör upp om bronset alltså? Ja, det är ju inte första gången som matchen om tredjepris är den riktiga finalen så att säga.

Skrivet av Rhymst:

Det är ett open word spel, men inget Skyrim direkt. Kände mig instängd av någon anledning och fick känslan av att spelet ville att jag skulle följa vissa stigar typ och det höll mig ganska mycket i handen. Världen kändes inte så levande med stela npc och följde man inte main storyn som var ganska linjeär så fanns det inte mycket att hänga granen kände mig lixom tvungen att spela main quest fast jag ville ut och hitta på egna äventyr. Spelade Red Dead Redemption 2 precis innan The Withcer 3 och friheten mellan dom spelen var ju som dag och natt. Men misstolka mig inte nu bara för att jag gnäller jag tycker fortfarande att spelet var bra det levde bara inte upp till förväntningarna och kändes lite ur tiden när jag väl spelade det 2018 haha

Låter snarare som att du spelat The Witcher 2 👀 Känner inte igen något av det du skriver från W3. Jag fick snarare tvinga mig att spela main story då det hela tiden fanns andra intressanta sidospår att följa. Tror jag la lika mycket tid på att fixa högsta nivån av alla Witcher-rustningar + svärd som jag normalt lägger totalt på andra spel.

Ni rest for the wicked. Solklart det mest intressanta och efterlängtade för egen del.

Vänta. Va? Diablo-utmanare? Ser inga likheter alls förutom det semi-isometriska perspektivet. Ser mer ut som ett Souls-like ur en ny synvinkel. De har väl själva dragit paralleller till Zelda och det är väl cirka 600 mil mellan Zelda och Diablo?

Skrivet av almblad:

Andra har utvecklare har utvecklat och lyckats skapa Souls-liknande spel, så är inte så rädd om Miyazaki lämnar scenen.

Ja, andra har absolut utvecklat och skapat Souls-liknande spel. Men inte ens FromSoftware har ju lyckats när Miyazaki varit upptagen med annat. Förutom en relativt hyllad multiplayer är Dark Souls 2 tveklöst det "sämsta" spelet enligt mig. Det har alla ingredienser, men helheten finns ju inte där. Precis som i alla (sämre) kopior. Miyazaki är tveklöst dirigenten som får orkesten att skapa magi.

Skrivet av Laddemannen:

Om dom inte visade allt på en gång så tror jag det blir ett ganska ordentligt DLC 🤩

Det är en expansion.

Skrivet av uberpwnage2.0:

Det borde man. Men är inte vad man får så speciellt heller så blir det ju som det blir.

Ska man bara strunta i alla löften och dömma det man får så borde ju Cyberpunk för många ha varit det värsta spelet någonsin när det släpptes, men många gav det ändå högt betyg.

Eh va? Om ”man” struntade i alla löften så hade ju Cyberpunk snarare varit hyllat från start, som det är idag. De många du pratar om är väl stackarna som köpte det på de gamla konsolerna, men spelet skulle aldrig släppts där. Spel ska väl alltid dömas/recenseras utifrån spelupplevelsen. Inte dess hype.

Skrivet av Rhymst:

Tråkigt att läsa att det är metroidvania det passar verkligen inte mig. Jag som tyckte det på förhand såg bra ut. Aja.

Hur kunde du missa ”på förhand” att det är ett metroidvania? Det har väl varit glasklart sedan första bildrutan vi fick se?

1. Shadow of the Erdtree (Elden ring)
2. Hades II
3. Black Myth: Wukong

Skrivet av SWEBarb:

Kommer man kunna fortsätta på sin sparfil eller blir det ett helt nytt spel från början?

Eftersom de inte sagt något om expansionen är det ingen som vet säkert, men alla dlc/expansioner som de släppt hittills är ju helt integrerade i huvudspelet, så det skulle förvåna mig om de inte gjort så denna gång.

Super Mario Wonder.

Skrivet av Neverwild:

Som sagt du kan inte se bristerna i spelet då du håller FromSoftware som gudar.

Dom klarade inte av open world delen, fungerade bra första delen av spelet sen sprack det.
Bossarna tillhör dom sämre i deras spel.
Så som sagt släpp din FromSoftware hype så kanske du kan se bristerna i spelet.

Det finns så mycket dom kan göra bättre i Elden Ring men tyvärr blev det inte så, förmodligen för dom vill göra det ett spel för alla istället och då tappade dom det som gör dom bra.

Starkt argument, jag har rätt, du har fel.

Skrivet av Neverwild:

Jag trollar inte, säger bara sanningen.
Släpp hypen och öppna ögonen om spelet så du kan se bristerna.

Släpp hypen? Jag spelade Demon's soul innan det skrevs ett ord om From Software på svenska spelsajter (förutom en recension eller två gällande deras tidigare alster). Utan From software hade jag troligtvis inte ens varit en gamer idag, då hela spelindustrin var på väg i fel riktning där spel efter spel höll dig hårdare i handen och berättade exakt vad du förväntades göra. Kort sagt, det var inte ens kul att spela.

Demon's soul och framför allt Dark Souls väckte spelintresset på nytt. Äntligen kändes det belönande att spela igen. Äntligen en utvecklare som förstod värdet i att utforska både en spännande miljö, men även utforska olika sätt att ta sig an en utmaning. Du bestämde inte reglerna, utan fick förhålla dig till dem och anpassa dig. De visade att det går att berätta en gripande och spännande story utan att skriva dig på näsan med övertydliga och utdragna mellansekvenser.

Det konceptet lyckades de omvandla till ett open world-spel. De gav oss mer av allt, utan att tappa något av det som varit bra i tidigare titlar. På ett sätt är det jobbigt att Souls-spelen mer eller mindre blivit mainstream idag, men samtidigt är jag glad över varje sålt ex och varje pris de vinner för Elden ring.

Skrivet av Neverwild:

Nu är ju inte Elden Ring så bra som folk vill få det till.
Open world delen tappade dom totalt efter halva spelet, bossarna va mediokra jämfört med tidigare spel, mycket copy paste bland mini bossarna i dungeons.
Spelet är inte dåligt men inte heller ett mästerverk.
Hoppas verkligen dom gör nästa mer linjärt men det tror jag inte tyvärr.

Du behöver inte fortsätta trolla bara för att det var med i rubriken. Elden ring får alla andra spel att kännas irrelevanta. Men hey, det är min åsikt.

Har haft så jävla roligt med season 2, levlat både en necro och en babbe till lvl 100 och säsongen är inte i närheten av slut än. Idag kom dessutom Abbattoire of Zir för oss som är helt klara med säsongen. Som flera redan skrivit. Spelet är som bäst just nu. Bara att hoppas att de kan fortsätta förbättra det med kommande säsonger och framför allt expansionen.

Skrivet av GustavA:

Det kanske blir så. Men då är det tur att jag har en backlogg som lär räcka in i nästa århundrade. Det blir jobbigare om man ska behöva prenumerera på livsmedel. Eller kläder. Blir mycket appar och konton att hålla reda på. Fast någon startar väl en tjänst som samlar allt för den nätta summan av 99:-/mån. Längtar, verkligen.

Livsmedel finns redan till stor del. Det lär bara öka. Varför skulle du bara köpa matkassar när samma leverantör utan problem kan förse dig med diskmedel, tvättmedel, toapapper med mera. Handla online är ju bara ett första steg mot att prenumerera. Redan nu samlar de in data på det du handlar och föreslår varor som du brukar köpa ofta. Kläder finns också, till och med sällanköpsvaror som glasögon finns i prenumerationsform, då alla vill åt ett ständigt flöde av pengar snarare än enskilda köp.

Jag prenumererar på snus. Exakt utformning på tjänsterna kommer ju förändras och utvecklas, men vi kommer äga mindre och ha tillgång till mer. Det är en naturlig utveckling som bara börjat. Sen kan du problematisera hur mycket som helst och argumentera för att det är bättre att äga, men jag kan inte se något stopp på detta. Oavsett vad jag tycker om det personligen.

Skrivet av GustavA:

Jag tycker att prenumerationer är ganska tråkiga egentligen. Spelen testas bara ett par timmar sedan går jag vidare till nästa. Har haft Gamepass i kanske 2 år nu och det är bara 5-6 spel som jag har spelat igenom. Har en 2 årsprenumeration som går ut i höst och det blir nog aldrig mer GP iallafall. Har du aldrig haft det så är det kul ett tag men idag känns utbudet ganska dåligt ändå. I framtiden blir det endast till att köpa de spelen jag vill spela istället. Då slipper jag ju dessutom att betala för spel jag inte vill ha.

I framtiden är nog inte det ett alternativ. Hela samhället rör sig mot prenumerationer. Det är inget som är exklusivt för spelbranschen.