Det är inget snack om att Astro A50 är ett trevligt headset. Komforten är suverän, bland det skönaste headset jag haft på huvudet. Kuddarna andas så det känns inte konstigt att ha på sig A50 längre stunder. Ljudet låter bra efter lite möda och spelkompisarna klagar inte på mickljudet. Dessutom är trådlöst helt underbart.

Det är just längre stunder som A50 passar bäst för. På grund av att det sitter bra på huvudet och är trådlöst, följer det lätt med oavsett om maten i ugnen behöver tas ut eller om kläder behöver vikas. Den långa räckvidden möjliggör att ta med sig musiken eller kompisarna under dessa uppgifter.

Mjukvaran Astro Command Center ger användaren stor frihet att ställa in ljudbilden, vilket gör det både svårt och lätt att rekommendera för ljudet. Det är inte för den late som bara vill ha något att koppla in och köra på. Utan mer för den som tycker om att pilla och ställa in profiler för olika scenarion.

Sen har vi priset, i skrivande stund ca 3000 kr. Det är helt klart högre än andra headset, men de är i en annan klass, jämfört med andra populära headset med eller utan tråd. Det handlar om en övervägning om det är värt det. Personligen tycker jag priset motiveras av den fantastiska komforten och inställningsmöjligheterna för ljudet. Vilket är anledningen till att jag kommer sakna det när det skickas tillbaka.

Därför ger jag Astro A50 en rekommendation med en liten notis. Astro A50 är för den som kan tänka sig rätt lägga ut mycket pengar för möjligheten att få ljudet som önskat. Är komfort viktigt, är A50 absolut ett bra val då de sitter skönt på huvudet även efter flera timmars användning. Men för den som bara vill koppla in det och köra, utan att röra mjukvaran, tror jag att det är bättre att testa en annan modell.