Inlägg av Dergo218

Inlägg som Dergo218 har skrivit i forumet

Är nog ganska jämt mellan AC:Brotherhood och AC:Odyssey. Brotherhood minns jag väl och älskade på den tiden men tror överlag att Odyssey har gett mig mer glädje under längre tid. Otroligt vackert spel och även om storyn hade kunnat vara snäppet vassar så är Cassandra min favorit protagonist efter Ezio. De nyare spelen (särskilt Odyssey) hade skönare gameplay som kändes mer frittflytande.

Oj vad Total War subredditen kommer jubla och slå sig om bröstet nu. Tyvärr förstod jag aldrig poängen med ytterligare en till shooter. Det är en mättad marknad.

Låter ju imponerande och jag är inte förvånad. Spelet är ju en våtdröm för oss som drömde om att vara astronauter när man var liten. Sen att det är lite sci-fi och känns som att man spelar i The Expanse universum är guldkant.

Inte ett perfekt spel men väldigt roligt.

Tittade på Gamescom gameplay och tänkte för mig själv "Jag kommer aldrig få tillbaka mina investerade småslantar jag lagt på Starbreeze aktier". På ren svenska så tyckte det såg riktigt jävla dåligt ut.

Stadig 4/5 för mig. Det finns saker att förbättra men överlag gillar jag storyn (dock inte gjort jättemycket av den). Space combat känns lagom involverat, Sprang just runt i nästan två timmar på en och samma planet, stötte på en liten håla med kolonister, scannade lite djur och blommor, kollapsade gruvor och lite random events. Igår stötte jag på ett quest där jag ska hjälpa kolonister att försvara sig mot rymdpirater.

I grunden är det ett Bethesda spel men combat har förbättrats och känns tightare (kommer aldrig vara ett Battlefield). En sak som spelet också fångat är atmosfären, det känns väldigt ofta som att det utspelar sig i The Expanse universum. Det är små dystopiskt och en med jordnära känsla än vad spel som No mans sky uppnår.

En remake av Battlefield 3 är egentligen det jag vill ha eller åtminstone ett BF som är i samma anda. Gameplay mässigt vill jag se reparationer utifrån tanks, jag vill se klasser, supression som liknar hur det var mot slutet av BF3 och ta bort powerslides samt sakta ner spelet lite. Systemmässigt vill jag se riktigt hardcore och dedikerade servers (folk vill bygga communities). Med detta kan dem så klart ha ingame stores men håll det realistiskt! Hade lätt kunnat köpa ett pack med svenska militärens olika kamouflage.

Vi var många som varnade om att Battlefield började röra sig allt mer mot CoD hållet efter 3:an och vi ser nu vad som händer om spelet blir uppspeedat och man tappar dedikerade servers. Battlefield hade vid 3:an och 4:an (även om det också var något uppspeedat) en bra plats i FPS genren, det var inte en mil-sim och det var inte spray and pray + run and gun(Arma vs CoD).

Först när Battlefield återtagit sin position som balanserat realism vs arkad kommer jag köpa ett Battlefield igen.

Vågar man hoppas på att de har lärt sig av misstagen? Fast det har man sagt efter varje ny titel sedan BF3. Kanske de borde göra en BF3 remake först innan de ger sig på en helt ny titel. De måste släppa drömmen om att bli bättre än CoD på att vara CoD.

Jag saknar tiden då Battlefield var den där magiska gränsen mellan mil-sim (ArmA) och CoD, rätt balans mellan realism och arkad. Men någonstans började själen försvinna från serien och jag skulle nu säga att den inte finns kvar alls. Men hoppet är det sista som dör som man säger.

Synd! Första var ju kul!

Skrivet av hoppalängdhopp:

Håller verkligen med! Har varit intresserad av Path of Exile, men det känns alldeles för komplext för mig. Man är ju inte längre någon tonåring direkt.

Gissar dock på att 2:an inte kommer bli det minsta lilla mer casual, möjligtvis går det än mer åt det andra hållet.

Saken är väl den att jag inte riktigt förstår varför de skulle ge support till både 1:an och 2:an om de båda ska vara superkomplexa och uppblåsta med lull (bloated). Då kommer de ju bara få samma folk att spela båda spelen, iaf efter den tidiga rushen där folk provar spelet för att det är nytt.

Animationerna i tvån ser faktiskt ganska bra ut. Jag tyckte alltid att animationerna allmänt såg ganska skräp ut och därför kunde jag inte fastna för spelet. Hoppas tvåan är mindre no-life så det på riktigt kan konkurrera med Diablo, ytterst få människor som orkar lära sig massa mechanics som äter upp ens tid.

Nej jag tycker Playstation gått ner sig ganska rejält från 4:an. Det är väldigt få spel (om ens något) exklusivt spel som tilltalat mig då jag inte är lika förtjust som andra av God of War rebooten dessutom tenderar jag att ogilla japanska spel. Inget nytt Uncharted spel eller annat, nej blev Xbox denna gången. Gillat den mycket och är nöjd men om PS5:an får lite mer exklusiva spel som matchar mig så kan det bli intressant att köpa en PS5.

Skrivet av robbis:

Ja filmerna var ju inte speciellt intressanta, dock är jag sjukt taggad på release. Krockar med för mycket bra spel dock... Baldurs Gate 3 bland annat, finns inte en chans i världen att man hinner bli klar med det på en månad

Det är ett Bethesda spel så det är nog lika bra att vänta några patcher ändå.

Tycker det är rätt tråkigt att vi IGEN hamnar på Tatooine... planeten är klassisk men jösses vad den ska vara med överallt.

Skrivet av Ferren:

Aaah, gillar företagsandan.

1. Avskeda 50st på en avdelning
2. Försäkra allmänheten om att satsningarna från avdelningen är en hög prioritet.

Haha.

Fast mängden anställda betyder inte nödvändigtvis att man prioriterar något högt/lågt. Företag behöver säga upp/anställa hela tiden baserat på nu läget. I offentliga sektorn har vi snart fler administratörer och verksamhetsutvecklare än vad vi har folk som utför jobbet på "golvet". I många kommuner hade man kunnat säga upp många mellanchefer och administratörer utan att det påverkar verksamheten nämnvärt.

Skrivet av whoo:

What? Jag är likadan. Många av mina vänner likaså. Känns som proppen gick ur när man ska börja om varje säsong.

Varför hade dom inte kunnat bygga säsong-konceptet ovanpå en level 100-char?

Förmodligen för att det inte skulle hålla i 3 månader… det känns som hela systemet med att man ska börja om är för att det ska vara en time-sink nog för 3 månader…

Ett stort problem för oss är att vi vill spela tillsammans, men level scaling eller vad det nu kallas gör det svårt. Redan under första charen har det varit trist då flera av oss ligger 10-20 levels från varandra.

Vår tanke var ”det löser sig vid 100” men så är ju inte fallet om man ska börja om varje säsong.

Sen verkar många(?) vara så fokuserade på att det ska vara nån typ av evighetsspel? Jag hade varit fullt nöjd med om jag får säg 10 timmar riktigt bra speltid varje säsong. Det finns miljoner andra spel.

Känns lite som att du och dina vänner inte spelat Diablo 2-3 tidigare och det är trist att ni inte upplever att ni får det ni önskat från spelet. Jag skulle tro att anledningen till att man kör säsonger med level reset är att de brukar innebära ganska stora förändringar i klasserna. Det kommer nya system och balansering som innebär att det för de flesta skulle vara bäst att levela en ny gubbe så att man "lär känna" sin gubbe på vägen.

Vad gäller din kommentar om evighetsspel så har Diablo och de flesta andra ARPGs jag spelat varit just det, evighetsspel. Det ska alltid finnas något att jaga och mosa.

Så skönt att det inte blir japan iaf, får se om det blir köp. Origins och Odyssey har ju varit riktigt kul att köra för min del men då älskar jag de civilisationer som spelen kretsat kring. Asien intresserar inte lika mycket men Kina före kulturrevolutionen var ju lite små spännande ändå. Vi får se!

Diablo 4 än så länge. Spelet har vissa skavanker men överlag är spelet det man önskade Diablo 3 var vid start. Otroligt spännande vad framtiden bringar.

Önskar att online spel skulle kunna göra det möjligt att ha kill cam som faktiskt streamar den som dödar ens vy (alltså bokstavligt vad hans skärm visar honom) Troligen ej möjligt idag men man kan ju drömma.

Sen är det ju absolut önskvärt att fler länder skulle göra fuskande i spel till ett brott. Faktiskt förvånande att inte gaming lobbyn lyckats få EU att göra det olagligt. Det bör rimligen kosta dem en del pga fusk.

Har svårt för AoS loren men modellerna GW släppt är riktigt grymma. Får det bra recensioner osv och påminner om DoW1 så kan det mycket väl bli ett köp.

På pappret imponerar Starfield väldigt mycket, det verkar vara ett väldigt brett spel som också har ganska djupa system men med Bethesdas historik vågar man inte riktigt hoppas på djupet eftersom de oftast gör spel med tydlig bredd men djup som en vattenpöl.

Förhoppningsvis blir även Starfield väldigt mod vänligt för i så fall kan spelarna själva lägga till djupet.