Inlägg av Mike Stranéus

Inlägg som Mike Stranéus har skrivit i forumet

Det tråkiga är att i rätt händer finns det enorm potential i detta IP, men Ubisoft bevisar återigen att deras kreativa kompetens är under all kritik.

Skrivet av demagog:

Vilken välskriven recension!
Det finns ingress, väl anpassade stycken i både längd och komposition samt det, för mig, viktigaste: Du använder bara ordet "dock" en enda gång.
Du är inte heller rädd för at skriva ut subjekt.

Jag tjuvkikade på din profilsida och såg att du arbetar med text till vardags med så det var kanske inte så konstigt att det var trevligt att läsa.

Jag tackar och bockar. Det var ord som värmde perfekt.

Skrivet av Joakim Kilman:

Synd på ett så fantastiskt koncept och så distinkt estetik. Jag ska ge spelet en chans någon gång, i alla fall. Jag har inga principiella problem med spel som har väldigt lite gameplay (finns gott om exempel på så kallade promenadsimulatorer och visual novels och liknande som helt fokuserar på narrativ och som är väldigt bra), men dålig gameplay som mest känns som att det stoppats in där för att dryga ut speltiden är inte kul. Och så måste ju narrativet som sådant hålla – allt står och faller med det.

Harold Halibut påminner så här på rak arm lite om Trüberbrook, ett äventyr med liknande (fast inte alls lika ambitiös) estetik, som i slutänden tyvärr inte var så minnesvärt.

Jag har Truberbrook liggandes till Switchen. Men aldrig fått tummen ur.

Och jag är med dig till 100 procent. Spel får gärna vara långsamma. Eller visual novel. Men måste alla bitar klaffa ordentligt.

Skrivet av ulrik.borg:

Uppmuntrande att det är single player story, men.. Ugh. Varit intresserad tidigare, men tappade verkligen entusiasmen. Vet inte om det främst var 3 dagar preorder-bonusen som gav dåliga vibbar, eller om det bara kändes väldigt mycket som ett väldigt typiskt collectathon-UBI-spel och jag bara orkar inte ett j-a "standard UBI form 4A" till.

Missade jag collectathon-delen i trailern?

Nice. Fanns ju en oro för en försening. Vilket förvisso fortfarande kan ske. Bra början på sensommaren.

De trophies som poppar när jag spelar - fine. Men har mig veterligen aldrig satt mig ner och jagat dem aktivt.

Skrivet av Nimafor:

Därav jag skrev "hade för mig" minnet som sviker en ser jag 🙂 får hoppas på bra dlc om det blir något.

Själv hoppas jag på utannonsering av bloodborne remake/remaster med 60fps, fast det lär aldrig ske 😁

Bloodbourne med 60 FPS står på många önskelistor.

Skrivet av Nimafor:

Spiderman 2? Vadå blir det dlc snack? Hade för mig insomniac redan klargjort att det inte blir dlc till 2an

Det har läckt info om DLC till Spiderman 2 vid flera tillfällen.

Skrivet av tuckdragon:

är uppföljarna värda att se? bara sett 1an

Nej.

Nooooice. Missade premiären pga. sjukdom. Kanske jag får en ny chans nu då?

Skrivet av Aesoprock:

Skribenten, gick du möjligen på Komvux i en liten by i södra norrland för typ 18 år sedan? Minns en snubbe från den tiden som hette Mike och baserat på din bild skulle det kunna vara du, men antagligen inte

Tjo. Nope. Det måste varit en dubbelgångare. Jag har tydligen några st.

Skrivet av Piigge:

Är helt enkelt för mycket pengar involverat nu, investerare osv lägger inte ner flera hundra miljoner dollar utan en förväntning att detta ska vara "the next big thing". Då kan inte spelföretaget sätta sig ner och designa ett linjärt singel-player spel som säljer för 30 euro och är avklarat på 10 timmar, dom kommer behöva sälja för 79.99 och ha battlepass dag 1, samt content för minst 2 år frammåt.

Så är det. De som gärna kastar pengar på studios vill se ROI. Därför börjar det plötslig studsa ord som MTX, Live Service när de kommer och knackar på dörren.

Skrivet av glottis:

Nån som vet vad en "biljett" med boende och allt kostade?

Jag minns inte exakt, men tror early bird-biljetterna låg på runt 3995 eller 4995 SEK inkl. boende. Men jag kan minns helt fel, så ta mitt påstående med reservation.

Skrivet av Pjotor:

Sjukt imponerande koncept och fint reportage! Älskar att läsa Q&A-intervjuer av den här typen, de är sällsynta godbitar numera.

Tackar & bockar.

Jobbade på en skivbutik. Butiken blev uppköpt av en stor kedja. Och flera av oss fick gå när butiken skulle gå i "en ny riktning" (dvs, färre personal, lika mycket arbete). Om du har sett filmen Empire Records, så är den väldigt nära vad som hände oss.

Men det är enda gången jag blivit uppsagd i mitt liv, turligt nog.

Mitt största problem var sunkiga texturer här och där.

Boom! Upp till bevis Daniel och Tomas.

Har kollat lite på den, men saknade mina favoritspel. Men den är söt.

Jag spelar igenom Final Fantasy IX en gång per år. Gissa vilken som är min favorit?

Grattis @ankh – vi syns där.