Inlägg av newlaseridea

Inlägg som newlaseridea har skrivit i forumet

Alltså det var ett spel där idén och estetiken var bättre än själva spelet. Hoppas det nya spelet blir roligt att spela, för det gamla var kanske inte tråkigt.. men lite platt.

jag TROR men kan inte lova att den är den där generationen där du får 4k genom smart-tv apparna men inte genom HDMI. Kolla manualen.

Det var värt mer än en trea!

”Jaha, det blir väll Josef Fares som får min röst” tänkte jag. Men efter att ha läst listan så blev Mirrors Edge det spelet jag just idag minns mest.

Midnight Suns borde marknadsfört sig mer som en ”Dating sim, men för killar” så tror jag det hade sålt bättre än ”nästan som x-com”.

Räknas Path of Exile som live service? Det har jag alltid haft kul med och har alltid känt att de köp jag gjort gett mig något jag vill ha i spel (tex extra inventory). Det har ju kanske aldrig gått som tåget, men det har alltid gått bra nog. Och bevisligen bättre än Suicide Squad.

Jag gillar moogles, kupo. Och det här är INTE moogles.

Skrivet av Sebastian Lind:

Fråga från en helt oinsatt: Alltså, finns det flera olika Spider-Man? Existerar de i olika universum då, eller i samma? Jag har sett att barnen kollat på nånting med Miles Morales, men antog att han bara var ytterligare en snubbe med spindelkrafter och inte att han var (är?) THE Spider-Man?

Jag gick igenom det här en bit upp. Men ja, Miles är också Spider Man. Och även om det inte var så från början så existerar han nu sida vid sida med Peter Parker i det ”riktiga” serietidnings-universumet. Och i det Insomniacs spel utspelas i. Han saknas dock i MCU och i de tecknade filmerna är Peter Parker i hans version död.

Skrivet av Molotov:

Ok tack.
Börjar förstå nu varför jag slutade bry mig "att hänga med" 😅

Kan för övrigt verkligen rekommendera Grant Morrissons Batman & Robin som utspelar sig när Bruce Wayne råkar vara död ett tag med Dick Grayson som Batman och Damien Wayne som Robin. En glad Batman och sur Robin är på något sett helt perfekt. Finns samlad i en eller två volymer, så man måste inte läsa ihjäl sig heller.

Skrivet av Molotov:

Jag hänger inte med i spiderman universumet men för mig har det alltid varit Peter Parker som är spiderman. Så har det väll varit sen begynnelsen eller?
När kom denna Miles Morales in i bilden? kanske sen gammalt också men inget jag kommer ihåg från förr iaf.
Är det nå fel på Miles Morales annars?
Ta bort Peter Parker från Spiderman känns som ta bort Bruce Wayne från Batman.

Miles Morales dök från början upp i Ultimate-kontinuiteten efter Peter Parkers död i Ultimate Spider-Man #160 som kom ut 2011. Sen dess har han blivit så populär att han nu finns i den “vanliga” kontinuiteten, får egna filmer och är med i tv-spelen.
Jag tycker att Peter Parker ska vara en bra bit över vuxen, antagligen i sena 20-års åldern och Miles gör att man kan göra sånna historier som folk som gillar Spidde som tonåring kan fastna för. Han har dessutom en kompis som vet att han är spindelmannen som ”Ned” i Tom Holland filmerna är en blek och tråkig kopia på.

Så från början fanns han för att göra Peter Parkers död ”verklig” och nu finns han för att folk gillar honom.

Också: det kryllar av spindel-folk nuförtiden. För, när jag var barn fanns det en Spindelman och två Spiderwoman (men inte samtidigt). Nu har vi Peter, Miles, Silk, Arachne, Spider-Gwen och oändligt många till.

Skrivet av Alexraptor:

Det kommer jag väl ihåg. Det finns även en questline som handlar om satanister som härjar bland öarna och kidnappade barn. Men Disney tvingade utvecklarna att byta namn på dem så att de kallades för animister istället.

Skönt att det inte var kidnappadet av barn som var problemet, utan bara vem som låg bakom.

Efter några timmar i betan blev jag säker på att jag inte gillar hela den här grejen med att saker är level-låsta. Och det är egentligen nog för att inte köpa spelet nu utan vänta på att det kommer på U+ så man får det genom gamepass om något år, Det var kul, men liksom inte roligare än typ Pirates! eller AssCreed 4. Och de har jag redan.

Ett piratspel som på tio år har fått in allt utom fäktning från Sid Meyers 1987-klassiker Pitates!

Det finns ju inget bättre alternativ som kommer åt just den grejen, så jag hoppas på rea i en inte för avlägsen framtid för 800 spänn spel vart det i alla fall inte i beta.

Jag spelar på PS5 90% av tiden. Använder Xboxen typ bara när jag vill spela något på gamepass.
Gillar handkontrollen på PS5 bättre, men den stora anledningen är nog att jag körde PS4 förra generationen och har så himla mycket backlogg som läckt över.
Gillar UIt mer på PS5 också, samt att handontrollen har en mikrofon i sig medan Xbox kräver en extern om du vill prata med dina kompisar.
En kul grej med Xbox är devkit som du kan köpa till för att tex köra emulator på den. Eller testa att utveckla ett eget spel, typ ett eget tetris bara för att se hur man gör.

Även den bästa av Regis (även för mig en favorit från böckerna) kan inte rädda Witcher Tv-serien från vad den blivit.

Men då kanske vi kan släpp det fula och tråkiga NES Tetris till slut.

Ingen känner något för Age of Sigmar. Att inte välja Old World eller 40k är ett misstag för alla som gör licensprodrodukter.
Visst, gubbsen säljer och figurspelet är kul. Men det saknar själ jämfört med de två andra, och då bryr sig inte folk av sig själva.

Alan Wake 2 såklart.

Kamurochō i Yakuza spelen är min favorit. Det är nästan trist att man är i andra städer så ofta i flera av spelen.

Över huvud taget ska en recensent förklara vad verket är, vilken kulturell plats det har, om det är särskilt välgjort eller uselt.

Och det här går såklart inte att göra objektivt. Visst det går att se att Transformers 3 är en mycket dyr och dålig film utan så mycket förkunskaper.
Men för att se vilket bottenlöst dravel det är så måste recensenten ha egna åsikter om spektakel-Action, transformers överlag och gärna ha en personlig reflektion över det hela, jag själv hade tex gått av en jobbhelg med tre tolvtimmars pass och kunde alltså som tur sova under sista tredjedelen av dumheterna.

Två av Fem.

(Ja, det är ju en jättebudget film av en stor studio, klart den inte är 1 av 5, det är ju filmer som White Ninja, Black Death som får. Eller nån elak sågning av någon jag subjektivt vet förtjänar det).