Det har nog inte undgått någon att Fifa och EA har brutit upp efter många års samarbete. Det innebär givetvis inte att EA tänker sluta med sina fotbollsspel, utan de fortsätter under namnet EA Sports FC. Men den nya serien kan givetvis inte bara leva på EA:s goda rykte ... utan behöver även de riktiga lag, spelare och mästerskap som fansen vill spela med.

I linje med det har EA nu säkrat ett riktigt viktigt licensavtal. Det är spanska LaLiga som ingått ett samarbete med speljätten. För detta ska EA betala nästan 30 miljoner euro om året – runt 300 miljoner kronor – enligt marca.com.

I ett uttalande på sin webbplats skriver LaLiga att de varit en strategisk partner till EA i åratal och att detta nya, utökade avtal representerar ett engagemang för att tillhandahålla nästa nivå av innovation till alla fotbollsfans.

Än är dock inte EA:s Fifa-resa slut, för de släpper sitt sista spel i serien, Fifa 23, den 30 september. Mer information om samarbetet ska delas under de kommande månaderna, medan info om EA Sports FC får vänta till sommaren 2023.