9. Final Fantasy XV

Efter tio år av förseningar, namn- och regissörsbyten och den hysteriskt dåliga #Final Fantasy XIII-trilogin i backspegeln fanns det god anledning att vara skeptisk till #Final Fantasy XV. #Square Enix gloria har halkat på sned på senare år, och två väldigt skakiga demoversioner stärkte inte direkt förtroendet för utvecklaren och serien. Men något hände under de sista månaderna. Spelet visade sig inte bara vara bättre än väntat – det är väldigt bra, och värdigt seriens stolta arv.

Med en öppen värld, ett actionorienterat stridssystem och fenomenalt vacker presentation har Final Fantasy XV moderniserats utan att seriens essens gått förlorad. Square Enix har tagit i från fotsulorna och lanserade både anime-serien Brotherhood och animerade fullängdarfilmen Kingsglaive i samband med spelet. Mycket hänger på att del femton blir en fenomenal succé, och som tur väl är förtjänar spelet denna framgång.

8. Battlefield 1

Skitsnyggt, ofta tokintensivt och väldigt mycket Battlefield. Dessutom ett spel som vågade blicka bakåt i en tid då många actionspel försöker bräcka varandra med högteknologiska sätt att mörda varandra. Precis som Rush, som introducerades i spinoffen #Bad Company, visar det det nya spelläget Operations att Dice är så mycket mer än conquest som vi i ärlighetens namn har börjat tröttna på en smula.

Så tro oss när vi säger att #Battlefield 1 är det bästa som hänt serien på mycket länge. Det erbjuder intensiva stadsstrider, bataljer på öppna fält och flygstrider som inte fördummats genom målsökande raketer. Seså, upprepa detta recept i andra världskriget nu.