4. Ultra HD Bluray-spelare

Optiska medier är kanske inte framtiden, men för filmofilen med en dragning åt det tekniska är 4K UHD ett måste. Strömma 4K - vulgärt!

5. Kraftigare

Vissa spel, till exempel #Project Cars, får bättre bildflyt än med original-Xbox One, detta tack vare vare S-konsolens starkare hårdvara. Det tackar vi inte nej till.

Ett racingspel kan aldrig få för hög FPS.

6. High-Dynamic Range

HDR ger vackrare färger, djupare svärta, vitare vitt och ett argument att byta upp dig till en HDR-kompatibel teve.

7. Priset

En spelkonsol och en filmspelare med kapacitet att leverera okomprimerat 4K-godis i en och samma maskin är ingen dålig deal. Särskilt inte när den kostar markant mindre än en separat UHD-spelare.

8. Ingen Kinect

Nej då, det är inget fel med att kunna prata igång sin konsol. Och visst, Microsoft övergav snabbt Kinectkravet när man köpte Xbox One. Men hos S finns inte ens en Kinectanslutning längre – ett tecken på att vi sett denna föga uppskattade merkostnad för sista gången.

9. IR-sändare

Gör det möjligt att starta teven och receivern med din Xbox One S. Och IR låter dig styra krysslådan med fjärrkontroll. Skaffa en multi och håll livet och vardagsrumsbordet fritt från det fruktade fjärka-kaoset.

10. Bakåtkompatibel

Okej, bakåtkompabiliteten är inte Xbox One S-specifik - men att kunna köra många av sina Xbox 360-favoriter på One är en sjukt bra funktion. Se och lär, Playstation Now.