Turerna kring de driftbenägna Nintendo Switch-kontrollerna Joy-con fortsätter. Den här gången är det den brittiska konsumentorganisationen Which? som granskat kontrollerna. Man har gjort en omfattande studie och drar efter den slutsatsen att ett designfel ligger bakom driftingprobloemen, skriver Eurogamer.

Enligt Which? kan så många som två av fem Switch-kontroller lida av drifting. Problemet ska bero på mekaniska fel, närmare bestämt att kontrollens kretskort av plast visar slitage redan efter några månaders användning. Det, tillsammans med damm och smuts i kontrollen, är vad som orsakar driftingen, menar organisationen. Man kräver att Nintendo ersätter alla som drabbats av problemen.

I ett svar på rapporten från Nintendo säger företaget att antalet berörda kontroller är "litet" och att man förbättrat kontrollens analoga spakar sedan den först släpptes. Man uppmanar drabbade konsumenter att kontakta Nintendos kundavdelning för att få problemen åtgärdade. Det gäller även om garantin gått ut.

Problemet med driftande joy-cons har varit på tapeten många gånger (här, här, här, här), och Nintendo menar att man förbättrat kontrollerna. För svensk del är det Bergsala som sköter service och support för Switch, kontakta dem om du har problem med maskinen.