Inlägg av mrizze

Inlägg som mrizze har skrivit i forumet

Håller med om att det är dags att visa något nytt från Fable!

Gillar det skarpt! Kör på Switch vilket funkar kanon. Om jag inte kommer ihåg fel så har jag klarat Ante 10 med några olika decks.

Skrivet av Gertzy:

Ja, det kanske blir så att det är Switch 2-exklusivt trots allt och att det blir ett skäl att uppgradera. Kan tyckas lite hånfullt mot alla de som väntat på det i stort sen sedan Switch var nytt och kanske även köpte konsol mest för det. Men men. Det lär se fantastiskt ut och kanske är det ändå bäst att de satsar helhjärtat på en version helt och fullt.

Jag har svårt att se att de inte släpper MP4 till vanliga Switch. Metroid har väl aldrig varit en spelserie som säljer konsoler? En release till Switch hade kunnat få betydligt fler att få upp ögonen för Metroid jämfört med att bara redan inbitna fans köper en Switch 2 för att spela det.

Hoppas kunna få min sambo att spela Brothers: A Tale of Two Sons med mig.

Skrivet av Gertzy:

The other, much bigger detail is that the game is freakin' massive. The game's world is at least "FOUR TIMES LARGER than Odyssey's environments COMBINED" Holy crap.

Hoppas faktiskt att detta inte stämmer. Tycker det är väldigt tröttsamt att alla spel bara ska bli större och större hela tiden. Inser ju att det borde vara bra att få mer valuta för pengarna men för mig gör det mig bara osugen på att ens börja på ett spel.

Skrivet av anon_326145:

Jag vet att det finns många som vill se 4K av någon anledning. Men hur fungerar det att spela på en vanlig HD tv om vi säger att det skulle komma 4K spel till Switch 2?

Jag testade en gång att spela Metal Gear Solid HD Collection på en vanlig bildrörs-tv och det funkade fint förutom att spelen i samlingen blev svartvita istället på grund av att teven inte klarade av HD.
Skulle något liknande hända om man skulle spela 4K spel på en HD tv (1080p)?

Nej, det fungerar utmärkt att spela 4k-spel på en vanlig 1080p-tv.

Skrivet av Majoren:

Jag vet inte, det känns nästan för tidigt för både nytt Mariokart och Animal Crossing. Hoppas Nintendo lyfter andra spelserier istället till att börja med.

Håller verkligen inte med om att det skulle vara för tidigt för ett nytt Mario Kart. Mario Kart 8 är 10 år gammalt nästa år och Deluxe-versionen är från 2017... Tror dessutom att Nintendo gärna återupprepar succén med ett tidigt Mario Kart i konsolcykeln med tanke på hur fantastiskt MK8 Deluxe har sålt.

Call of Duty Modern Warfare III - Vault Edition - Xbox Series X|S nedladdningskod

Nedladdningskod för Modern Warfare III Vault Edtion. Funkar till både Series X|S och One. 450kr.

Skrivet av Belgaar:

Om man drar igenom listan av dom senaste main-spelen som släppts i ett gäng IP (Inte alla):

Donkey Kong (DK 64: 1999-12-06)

Donkey Kong Country: Tropical Freeze från 2014 borde väl räknas som ett main-spel? Visserligen längesen det (och Switch-porten) släpptes ändå.

Skulle säga att du med 99% sannolikhet antingen har registrerat din mat fel i appen eller gravt underskattat hur mycket du faktiskt har ätit. Om du faktiskt hade ätit så lite om dagarna har jag svårt att se att du skulle tagit dig till en vikt där du vill tappa sex kilo. Räknade kalorier väldigt noggrant i några månader tidigare i år och det kräver nästan att man väger all sin mat för att det ska ge något. Inklusive vägning när du tillagar så du vet någorlunda exakt hur mycket energi dina färdiglagade rätter också innehåller.

Och som redan nämnts är till exempel sås väldigt viktigt att ta med i beräkningen även om du tar lite då det kan vara väldigt kaloritätt.

Skrivet av Majoren:

Skulle f.ö. inte tacka nej till två olika konfigurationer med olika mängd minne. Skulle nog kunna tänka mig betala en slant extra för säg 256GB integrerat. Basmodellen behöver dock hålla ned priset så mycket det går, så där förväntar jag mig inte att det blir någon stor uppgradering i minne. Den kanske rentav landar på samma som Switch Oled, endast 64GB. Nintendo är ju fortfarande stora på fysiska spelformatet, så minnesmängd är inte lika viktigt som för Playstation och XBox, där de ju t.om. släppt konsoler som enbart är för digitala spel.

Så länge man kan uppgradera lagringsutrymmet med SD-kort som på nuvarande Switch ser inte jag någon mening med att erbjuda en variant med mer utrymme. Jag har svårt att se att den blir billigare än att köpa till ett minneskort med samma utrymme.

Klarade Nightmare King Grimm i Hollow Knight. Finns många bossar i det spelet där jag inte hade en chans och inte orkade grinda men Nightmare King Grimm är nog den svåraste av dem jag klarade.

Skrivet av Radwick:

En vaktkur månne? Låg där som en idiot, men man va tvungen att ha nog många claymores och grejer för att ändå inte bli överkörd mindes jag det som...?

Haha ja precis! Låg mest och tryckte och kastade tillbaka alla granater som kom för nära.

Skrivet av socialarbetaren:

Spontant kommer jag att tänka på Chernobyl, slutstriden i första MW. Förbannat svårt på Veteran.

Handgranat in genom nåt fönster i GTA3, detaljerna minns jag inte riktigt. Det är ju några år sen.

Spelade igenom remastern på Veteran för något år sedan och den delen är verkligen hemsk! Klarade det till slut mer eller mindre endast för att jag hittade något stället där jag var mer eller mindre skyddad från granater.

Det jag kom att tänka på när jag såg tråden var Mile High Club från samma spel. Klarade aldrig den banan på Veteran. Var nog aldrig ens nära faktiskt.

Ser riktigt mycket fram emot ett nytt Fable! Ettan och tvåan är några av mina absoluta favoritspel. Hoppas verkligen att nästa spe lyckas fånga fånga Fable-känslan!

Skrivet av itsnotme:

Embracer köpte ME (Middle Earth enterprice) och fick spelrättigheterna, film och merchandise (men ingen avbildning av Peter Jacksons karaktärer).

Men då låter det som att Embracer har rättigheterna att använda sig av innehållet i originalböckerna när det kommer till spel? Fast kanske utan att använda sig av Jacksons karaktärers "likeness". (På samma sätt som Nalle Puh numera är public domain, men inte Disneys version av Nalle Puh.)

Skrivet av Pretorian24:

Hittade detta. Verkar vara en riktig röra när det gäller rättigheterna.

Amazon owns arguably the smallest slice of the Middle-earth pie.

These rights also specifically relate to Lord of the Rings and The Hobbit—giving Rings of Power access to names and events referenced in those works, so characters like Elrond, Galadriel, and more can appear—which means Rings of Power cannot directly adapt events that Tolkien specifically laid out in books like The Silmarillion or The Unfinished Tales of Númenor and Middle-earth. Instead, it’s been forced to create its own version of those events, inferring points and details Tolkien referred to in Lord of the Rings and its appendices, as well as The Hobbit.

Äger inte Embracer rättigheterna till böckerna och Jacksons filmer på något vis? Så genom det här sammarbetet är de nog inte låsta till samma rättigheter som Amazon fick jobba med för Rings of Power.

Har ägt alla generationers Xbox men det står egentligen bara mellan original-Xbox och 360 när det kommer till att utse den bästa. Och valet blir ganska enkelt till slut, Xbox 360. För min del var det konsolen som gällde under den tid när jag spelade som mest och dessutom spelade med vänner som mest. Halo 3 & ODST, Call of Duty Modern Warfare 2 och Fable 2 är de spelen jag har bäst minnen med när det kommer till Xbox och antagligen bäst gamingminnen alla kategorier faktiskt.

Skrivet av Yatagarasu:

Tänkte du på Little Town Hero?

Det spelet är väl inte direkt att ta ut på svängrummen skulle jag säga, känns som vilket annat generetiskt JRPG-spel som helst. Speciellt grafiskt tilltalande var det inte heller, om än ett steg upp från Pokémon. Stridsmekanikerna upplevs väldigt långsamma.. En blandning av Pokémon, Fallout's VAT-system och sten-sax-påse.

Känns mer som ett spel som gjordes för att testa på vattnen utanför Nintendo och Pokémon-sfären, men utan att sträva för långt från formulan de känner till. Förhoppningsvis våger de satsa helhjärtat på att bryta sig loss från detta med nästkommande titel!

Just det, så hette det! Nej, det var väl ganska likt vad de gjort tidigare. Trots det verkar det ha varit ett högst mediokert spel, kanske till och med dåligt.

Som Pokemonfantast hoppas jag att detta blir bra och att det kanske kan smitta av sig lite på kommande Pokemonspel i så fall.

Skrivet av Arzei:

Vore nog väldigt nyttigt för studion att ta sig ur den kreativa stagneringen de lever i. Kan Nintendo sedan leverera lite ny hårdvara innan nästa vända Pokémon så kanske det äntligen kan hända något där.

De släppte ett spel härom året som fick ett oerhört svalt mottagande. The Town eller något liknande hette det har jag för mig. Så tyvärr kan man nog inte skylla den kreativa stagneringen på att de endast får jobba med Pokemon.