Inlägg av Parzec

Inlägg som Parzec har skrivit i forumet

Skrivet av Holonyaa:

Fasen inte kollat på anime på ett jävla tag nu. Har inte riktigt hittat något som känts intressant.
Något tips på komedi/slice of life anime?

Annars får man väl bara kolla på Spice and wolf igen, för fjärde, femte gången eller något sånt haha.

Yuru Camp△ är inte så tokig om du vill ha nå't lite mer lugnt.

Vet inte om den var så vida känd att den kan räknas som bortglömd men den här dyker upp i minnet då och då: Fragged By a Lamer av JAM

Skrivet av Kyraal:

Går det att använda kraftig hårdvara för att "brute force:a" bra prestanda, eller är det något som även plågar high-end system?

De med tillräckligt kraftfulla datorer kan spela det utan problem vad jag vet. Har ingen aning om var gränserna går för de olika komponenterna eller vad som är viktigast. Vet bara att jag garanterat inte är i närheten med min något åldrade uppsättning.

Då kan jag nog sluta hoppas på att Odyssey ska bli lika spelbart på min burk som Horizons är då då. Satte mitt hopp till att optimeringarna som skulle gå åt till konsollversionen skulle kunna användas på PC-versionen och fixa't.

Kanske kika på Plague inc: Evolved? Det är relativt korta omgångar, inte så krångligt och svårighetsgraden går att ställa som man vill. Risken är väl dock att man fått nog av pesten IRL vid det här laget =/

Roligt att höra gamla hederliga blippblopp-låtar i orkesterversion Monkey Island och Turrican tyckte jag var särskilt bra här.

Skrivet av papagoja:

Man får tycka vad man vill om scalpers.. Men problemet ligger hos återförsäljarna som bör sätta ett maxtak på antal produkter du för köpa. Speciellt när det handlar om produkter som har hög efterfrågan/låg kvantitet.

Återförsäljare som MediaMarkt och dylik är inga grossister, vad ska en privatperson med 100 x produkter till? Förmodligen sälja vidare för vinst.

Ett av problemen är att scalpers använder sig av bottar för att tömma nät-butikerna. Då kan de bara handla många gånger och ändå mycket snabbare än vad människor kan.

Skrivet av smuts:

Är det gratis att claima eller gratis att spela? Det är lite oklart på Steam-sidan.

Står lite längre ned bland beskrivingen:
We Were Here is the free pilot episode in a series of cooperative standalone puzzle adventures.

Så det är ett gratis smakprov som kommer fortsätta vara gratis för alltid medans de andra spelen i serien kostar.

Vet nog inte vilken som är favoriten men Dubner och Levitt's Freakonomics (med uppföljare) samt R.A. Salvatore's The Cleric Quintet ligger bra till.

Kanske inte riktigt är den sorts dokumentär du tänkt dig men Summoning Salt's videos om världsrekord i speedrunning av en del spel är rätt intressanta att titta på.
https://www.youtube.com/c/SummoningSalt/videos

Inte spelat överdrivet många spel där flygandet är begränsat till atmosfären men favoriten är nog en av Thunderhawk och Seek&Destroy, båda till Amigan. Tror nog jag spelade S&D mer så Apache helikopter.

Tycker ingen av dem ser särskilt snygg ut men XboxX är en tråkig svart kloss som ser ut att va hyggligt bökig att hålla dammfri och XboxS ser ut som en badrumsradio. Så det blir motvilligt en röst på PS5'an, konstig som den ser ut.

Chocobos ligger rätt bra till men gillar den i Brothers - A tale of two sons med.

Skrivet av stason:

Jag tror du menar Rainbow Island. (Bubble Bobble 2) Det underbara plattformspelet! Man stängde in djur under regnbågar och hoppade ihjäl dem.

Låter mer som Parasol Stars, vilket är Rainbow Island 2 / Bubble Bobble 3 (beroende på vilket man vill räkna det som).

Skrivet av Fox_Detrod:

Hej,

någon som minns vad det turbaserade hette. Tror man kunde vara 3 spelare och att det utspelade sig i rymden (på ett skepp eller rymdstation). Varje spelare hade 3-4 gubbar med olika uppgifter. Varje lag hade en färg och en logga. Blå med typ en knuten näve, gul och röd tror jag färgerna var. När du började spelet så var det helt svart förutom där du började. Varje runda så valde man vad ens gubbar skulle göra, och om man flyttade gubben, så försvann det svarta runtom om gubben. När alla spelare hade gjort sina drag, så gjorde fienden (datorn) sina drag. Fienden var någon form av aliens.

Det är alldeles förmodligen Space Crusade du tänker på. Finns viss möjlighet att det är Laser Squad med men där är det nog ingen näve som symbol.

Enklast om man inte orkar skilja på de/dem är väl att ge upp och bara skriva dom. Det är godtagbart precis som mej, dej och sej om det inte är någon viktigare text. Tydligen.

Ghost in the shell är klar favorit men två andra jag gillar är Paprika och King of Thorn.

Kan också vara bra att tänka på vad som är ett bra lösenord och inte, exempel från XKCD.

När det gäller nybörjarvänlig metod för att lösa kuben tycker jag nog att Roux är lättare att lära sig. Färre algoritmer men kanske något högre krav på att avläsa mönster. Enda nackdelen med att lära sig Roux i stället för den gamla vanliga nybörjarmetoden är väl att den inte leder rakt fram till CFOP om det nu är det man vill lära sig. Roux är dock en finfin metod att använda i sig av ändå.

Om någon är intresserad av att pröva finns det en bra och detaljerad tutorial från DeeDubbCubing på YouTube, första delen här:

Skrivet av Kane:

Såg nåt inslag om det där på tv häromkvällen. Snubben fick se kuben "blandad" och sen fick han en ögonbindel och en skiva hållen ovanför den. Sen löste han den ur minnet...

Det vanligaste sättet att lösa Rubik's kub utan att titta är att memorera två sekvenser (hörnbitar och kantbitar för sig) och stoppa dit dem en i taget. Det är ungefär som att memorera två telefonnummer. Svårt i sig men lättare än man kanske först kan tro.

Du tänker förmodligen på "JAM - Fragged by a lamer" som du kan hitta på JAM's hemsida JAMworld. Kan ju också tänkas att du tänker på någon av jul-låtarna, vilket det finns flera av, men en är längst ned på samma sida. För att hitta de andra kan du kika runt här.