Inlägg av newlaseridea

Inlägg som newlaseridea har skrivit i forumet

Alan Wake 2 såklart.

Kamurochō i Yakuza spelen är min favorit. Det är nästan trist att man är i andra städer så ofta i flera av spelen.

Över huvud taget ska en recensent förklara vad verket är, vilken kulturell plats det har, om det är särskilt välgjort eller uselt.

Och det här går såklart inte att göra objektivt. Visst det går att se att Transformers 3 är en mycket dyr och dålig film utan så mycket förkunskaper.
Men för att se vilket bottenlöst dravel det är så måste recensenten ha egna åsikter om spektakel-Action, transformers överlag och gärna ha en personlig reflektion över det hela, jag själv hade tex gått av en jobbhelg med tre tolvtimmars pass och kunde alltså som tur sova under sista tredjedelen av dumheterna.

Två av Fem.

(Ja, det är ju en jättebudget film av en stor studio, klart den inte är 1 av 5, det är ju filmer som White Ninja, Black Death som får. Eller nån elak sågning av någon jag subjektivt vet förtjänar det).

Som typ 14 åring cyklade jag ner för en lång brant backe, inte i maximal möjlig hastighet - men så nära jag vågade. Backen slutar i en sväng, som jag inte riktigt hinner med - så mitt ena smalben krockar med en parkerad bil i hög hastighet. Gjorde ont hela sommaren och i säkert tio år kunde jag känna av när det blev hög eller lågtryck i benet - som en mänsklig barometer.

Embracer är nutidens EA för 15 år sen.

Strax dags!

Det enskilt viktigaste, att man ser genom siktet på höger halva av skärmen, verkar ju inte vara med!

Varje nerf beter sig folk som att de inte minns tidigare buffar och nerfar i tidigare blizzard spel. De första två åren förändras deras spel väldigt mycket. Om din tier S metabuild blir sämre så är det nog med flit.

Med det sagt så känns det som att min sorc helt plötsligt gått ner 30% i förmåga och har börjat dö av sånt jag tycker borde vara ”normalt”. Men inte riktigt som att den inte kan slå sig ut ur en genomblöt plappkasse. Så inte är jag nöjd. Och inte blir det sorc i season 1.

Att inte veta vad man ska göra utan att testa är ju omöjligt.

Jag pluggade reklam, praktiserade på en extremt prestigefull reklambyrå i utlandet och hade sen svårt att komma in i branschen efter som den drabbades hårt av finanskrisen 2008. Så jag trillade in i räddnings och larm branschen i stället. Efter typ fem år med mest bilbärgning men även typ inbrottslarm och väktare och sånt som jag varvade med att plugga vidare på kvällstid fick jag chansen att starta en designbyrå med några vänner.
Allt eftersom visade det sig att studier och arbetsliv är illa värda och en stor överraskning- det var inte alls så kul att arbeta med att vara kreativ som jag trodde - så bytte jag verksamhet igen. Kom tillbaka in i försäkring, handläggning och räddning igen och jobbade med det i ca fem år till. I våras ruttnade jag på att jobba natt och sa upp mig utan att ha något nytt.

Var bla på intervju här på FZ innan jag slutade, så jag var redan på väg bort.

Har inte hittat vad jag ska jobba med nu, men har ändå landat ett jobb som personlig assistent som jag stormtrivs på som tillfällig lösning, men inte tror är något jag kommer fastna i.

Vad har jag då lärt mig av detta?
1. Jag har tjänat lite pengar nästan hela mitt liv. Det är ett större problem ju äldre jag blir. Att inte kunna hålla jämna steg med vänner och bekanta är trist.

2. Jag trodde länge att jag ville jobba med att vara kreativ - men det har visat sig att det äter upp hela min kreativitet och jag är hellre kreativ på min fritid.

3. Det är viktigt för mig att mitt jobb känns nyttigt. Att göra skillnad är något jag mår bra av.

4. Jag tröttnar på arbetsplatser där det inte finns någon väg ”framåt”. Jag vill kunna gå internkurser, byta arbetsuppgifter osv.

Både d2 och d3 väntade ju till sin expansion med ny klasser. Jag skulle vilja se en riddare av något slag, typ en ny slags paladin eller dylikt och en spellsword klass som är lite som schamanen i wow, eller för den delen häxklaren i the witcher - närstrid och typ att den kan sätta upp wards eller göra nån annan slags magiska trix.

Jag tror att AI kommer vara som en trummaskin eller synth. Massor med människor som inte kan spela ett ”riktigt” instrument för att rädda sitt liv kan producera egna låtar. Som inte är själlösa och tomma. Till slut är det inte någon som tycker det inte är på riktigt med AI. Men alla kommer inte använda det till allt jämt.

Min main i Tekken 3 när det begav sig! Det enda fightingspel jag spelat mycket. Min kompis Johan hade flyttat hemifrån först av alla och vi kunde köra typ hundra matcher med samma två gubbar mot varandra hela nätterna. Han hade Xiaoyu, Gurra Lei, Elias Law och typ alla Bryan som alternativ. Det var kanske inte ”den gamla goda tiden” men en väldigt tydlig period av min sena ungdom.

Det som Xbox har och som konkurenterna inte lyckas matcha är game pass. Om de kan göra game pass större och bättre borde de kunna leva på att vara konsolen som har game pass. Visst Sony försöker få ps+ Platinum att se intressant ut men det är varken lika tydligt eller har snarlikt utbud.

Fallout 1 och 2. Men absolut inte i bethesda stil. Gärna 3e person i stället för isomnetriskt och med ett modernt strids-och dialogsystem.

Kamurocho från Yakuza spelen. Inte den största men en mycket detaljerad liten stadsdel. Kul att se vad som ändras mellan spelen osv.

Någon slags mobilspel baserat på Persona 5 är på gång och heter Persona 5 the Phanotm X.
Gampelay trailern är på japanska så jag förstår inte ett ord.
https://youtu.be/e651GwOylSI

Jag skulle gärna se något om Spiderman 2 bara lite förklaring om vad man kan förvänta sig (efter som spindelmannen ju är i New York kan de ju berätta om det blir mer än Manhattan, eller om det är ett nytt Manhattan i en annan skala eller så).

Att inte ens nämna Rowlings transfobi är konstigt. Inte för att jag tycker att det borde dra ner betyget på spelet, men det är ju något många bryr sig om och har starka åsikter kring. Jag känner flera personer som antingen menar att det är omöjligt att spela spelet pga Rowling och andra som helt menar att man måste skilja verk från person. Och det är ju faktiskt bara intressant om spelet faktiskt är bra - vilket kritikerkåren verkar enad om att det är.

Att säga att det är en icke-fråga är ju inte sant, efter som det inte stämmer för de som bryr sig om den. Att säga att det finns ett enkelt svar går ju inte heller efter som det direkt har med konsumenten att göra. Men att inte röra frågan alls är ju tämligen fegt.

I huvudmenyn kan man kolla latency med bild ljud och fippla lite om det inte verkar stämma. Går dock inte att göra när man är inne i själva spelet, så man måste avsluta ut till den.

Om den går ner några tusen i pris med tiden kanske jag vill testa. Men spontant så känns det som att köpa en guitar hero typen av extra grej för sju papp. Lite för dyrt för att spela två-tre titlar.