Inlägg av phi

Inlägg som phi har skrivit i forumet

Skrivet av Margy:

MS har lagt ut enorma pengar på uppköp de senaste åren och Xbox-avdelningen måste börja visa att de kan tjäna tillbaka dessa summor.

När konsolförsäljningen dalar och Game Pass inte växer som tänkt så är väl till slut det logiska att börja släppa spel till format som är betydligt större än de själva är för att siffrorna ska gå ihop.

Eller så positionerar Microsoft sig för framtiden för att ta över spelbranschen helt genom och lägga allt krut på det väsentliga - dvs spelen istället.

Jag skulle inte bli förvånad att inom en snar framtid så kommer alla ha tillgång till ”Xbox” oavsett om det är integrerat i en handkontroll som synkar till din smart-tv, till din mobil/surfplatta, i webbläsaren eller till din speldator. Likt Stadia fast i rätt tid med rätt infrastruktur, med rätt betalningsmodell och marknadens största spelbibliotek.

Om(när?) det sker så är Sony och Playstation körda. Ingen kommer att betala +5000 kr för en konsol när man kan betala säg 700 kr för en Xbox-kontroll och 150 kr/månaden för Game Pass.

Skrivet av Tomas Helenius:

Jag kanske kan glädja dig med att berätta att du har fel. Det funkar nämligen inte som du beskriver, inte i Sverige i alla fall. Jag har skött tusentals recensioner här genom åren, och det förekommer överhuvudtaget inte att spelföretag kräver ett vissst betyg för att vi ska få kod. Och vore det så kunde vi med lätthet be dem fara åt helvete och själva köpa spelet, för det är inte så viktigt att vara först - vi har redan trogna läsare.

Alltså: noll spelföretag har haft åsikter om vilket betyg vi ska sätta för att ge oss recensionskod. Antal gånger som företag haft kritiska åsikter om betyget efteråt kan jag räkna på en hand.

Jag har ju otroligt svårt att tro att något spelföretag uttryckligen skulle säga att till er eller någon annan att de förväntar sig ett visst betyg. Däremot är jag övertygad om att de skulle vara mindre öppna för ge att er recensionskoder, förhandstittar, intervjuer etc ifall ni sågat merparten av deras tidigare spel.

Jag vet att det händer för framför allt mindre youtubers som recenserat spel och slutat få early access-nycklar m.m pga de sågat utvecklarnas tidigare spel. Så i förlängningen förlorar de intäkter pga att de missar det initiala momentumet när spel släpps och kan inte släppa sina videorecensioner förrän senare efter att den största hypen lagt sig. För dessa handlar det ju väldigt mycket om att vara först och hade de istället strukit spelföretagen medhårs och gett höga men oärliga betyg så tjänar de också mer pengar.

Så det finns en viss sanning i det @Belgaar skriver. Det också därför jag generellt sett lyssnar mer på era omdömen än på många större youtubers tack vare att det inte verkar finnas en lika stor hets om att vara först ut.

Ni har trovärdighet.

Bara det faktum att folk som inte har koll på Pokémon tror att det är Pokémons i spelet säger väl egentligen allt.

De har med all säkerhet redan blivit kontaktade av jurister från Nintendo och högst sannolikt kommer de behöva designa om många om inte samtliga modeller

QuakeWorld 2!

Skrivet av Emilez:

Jag snackar IRL-utbildning, möjligen via remote anslutning. Tror inte det ger några pengar att göra rena onlinekurser.

Hur tänker du där? Såvida inte kurserna kräver fysisk närvaro så går det att skala upp hur mycket som helst och du är inte beroende av lokaler och har ingen begränsning på antal deltagare per kurs. Dessutom kan du sälja in det som en USP till företagen och de slipper betala för både resor och logi eftersom att kurserna kan göras på kontoret och under arbetstid samtidigt som din potentiella målgrupp finns i hela sverige istället för närliggande städer. Resor och logi blir heller inget argument för att inte kunna gå kurserna.

Rena fysiska kurser är det sista jag hade gjort om det inte kräver fysisk närvaro dvs.

Å andra sidan har game pass fått mig att upptäcka spel som jag aldrig annars hade valt att köpa.

Det finns två sidor av myntet i det här fallet.

Skrivet av LancelotSwe:

Du har svårt att gilla det men spelar ändå upp till nivå 95? Det är inget man gör i en handvändning, du måste väl ändå tycka att det är kul på vägen upp dit, varför spelar du det annars?

Jag har bara kommit till runt nivå 70. Har jättekul tills dess men sen tröttnar jag litegrann.

Jag är själv väldigt casual och spelade ändå upp två klasser till 100 under nuvarande säsongen. Tog inte mer än 3-4 kvällar per klass utan att bli boostad tack vare att de gjort levlandet mycket snabbare.

Men skit på er Take-Two.

Skrivet av cryxis:

Men är det verkligen det? Jag köpte det på release och jag har faktiskt tänkte ta tag i det igen efter allt man läst att det har blivit bättre. Men det finns fortfarande en gnutta tveksamhet i mig om det är värt att ta upp. Det är ju fortfarande inte spelet som utlovades från början. Spelar t.ex. det roll vilken class man väljer nu story-mässigt?

Med Cyberpunk 2.0 och Phantom Liberty blev det ett av de bästa spelen som jag spelat de senaste åren.

Skrivet av Rymdhund:

Imponerande av Nintendo att alltid lyckas med så hög nivå!

Nintendokabalen har ju hjärntvättat alla att tycka bra om deras spel fastän de är högst mediokra spel!

Skrivet av I am Grööt:

Helt värdelöst imo. TTK är ju sinnesjukt lång. Behövde trycka 2 mag innan någon dog...och då var det i närstrid (ja jag träffade samtliga skott). Avinstallerade efter ~5-6 matcher.

Sinnessjuk lång TTK? Då behöver du träna på din aim.

Jag har kört mestadels Light med V95 och XP-54 och det tar knappt en sekund att döda en Heavy om man sätter alla skott. Jag har märkt att gnället om TTK kommer vanligtvis från folk med halvtaskig aim och från spel som Call of Duty/Warzone där aim kvittar pga hög TTK.

I The Finals så kan man sällan förlita sig på hög TTK eftersom att du hinner reagera ifall någon börja skjuta på dig och missar. Har du bättre aim och movement så vinner du större delen av striderna trots att den andra hinner få iväg första skottet.

Kort sagt; The Finals kräver lite mer av spelaren. Vilket enligt mig är en skön omväxling från många av dagens FPS-spel.

Baldur's Gate 3.

Har du kvar den och i så fall vad vill du ha för allt respektive endast Switchen? En kollega letar en Switch så blir det snabb affär om du är villig att skicka den i så fall.

Brukade inte göra det men idag när jag har betydligt mindre tid över till spel så följer jag builds. Detta gäller endast ARPGs.

Jag kan inte sitta och ”no life”-spela t.ex. Diablo 4 och Path of Exile för att 50 timmar senare inse att min build suger och att jag inte kommer kunna ta del av spelets endgame pga min build. Därför väljer jag att följa builds som förklarar varför de funkar och vad man kan förvänta sig av dem. Det gör att jag dels blir handhållen och får även på sikt bättre förståelse för hur spelmekanik och de olika klasserna och builds fungerar.

Skrivet av Celebmir:

Arvidsjaur

Infiltrera Tjintokk och sno prototypbilar och hoppa över ringlet!

Skrivet av Freakon:

Kan du utveckla varför?

Som jag fattar det så blir det att extensions till Chrome behöver genomgå en form av revision av Google innan de får släppas eller kan uppdateras. Det gör att inga uppdateringar till annonsblockerande extensions till Chrome kommer att någonsin bli godkända och Google kommer praktiskt taget att döda alla extensions som de inte vill se till Chrome.

Det finns så klart bra saker med Manifest V3 också då det förhoppningsvis ökar säkerheten. Men vi kan mest troligen glömma alla former av annonsblockerare framöver.

När Google börjar påtvinga utvecklare till Manifest V3 så kommer folk att lämna Chrome. Garanterat.

Efter skit som The Wheel of Time och The Rings of Power så har jag inga som helst förhoppningar.

Jag kommer att låta alla karaktärer, både män, kvinnor och barn att låta som Arnold Schwarzenegger.

Dags att damma av spinfusorn då.