Inlägg av phi

Inlägg som phi har skrivit i forumet

Skrivet av Sarato:

Jag kollade och det finns men bara om du sysslat med företagshemligheter eller om du är någon slags specialist som kan röja information till konkurrenter. Då kan det finnas klausuler som sträcker sig upp till ett par år.

Jag sitter med en konkurrensklausul om att inte ta med mig min kundstock till en konkurrent i ett år.

Skåningar har inte bidragit till mycket här i världen men chips kan de.

Bjäre alla dagar i veckan.

Yarr skulle inte tro det.

Jobbigt stora skor att fylla för vem det än är.

Fallout: 5
Fallout 2: 5
Fallout: New Vegas: 4

Resten är skit.

Det är ju sant och så har det varit sedan spelens begynnelsen.

Lagspel i de flesta spelen (bortsett från mobas?) med randoms gör att din individuella prestation förminkas och går det åt helvete så blir det lätt att skylla på sitt kassa lag. När det går bra och en eller ett par spelare bär hela laget då är det du och ditt lag som är så jävla bäst även om du själv en levande ”I’m helping”-meme. Du kan ljuga för dig själv att du är bra på spelet och ditt ego är intakt.

Om du istället spelar något som är 1vs1-fokuserat där det enda som spelar roll ifall du vinner eller ej är din egen förmåga och prestation gentemot den andra spelaren, då blir de ständiga förlusterna till slut för mycket och ditt ego får en käftsmäll. Du suger och måste antingen träna och bli bättre på spelet eller gå tillbaka till ovanstående lagspel.

Det är delvis därför allt fler spel idag har en massa RNG-element, låg TTK eller modern controls som i SF6. Det ger illusionen av att du är bättre än vad du faktiskt är och spelen blir roligare för vem tycker att det är kul att förlora hela tiden?

1vs1 har alltid varit det som skiljer agnarna från vetet oavsett genre och det är också därför som dessa genres med 1vs1-fokus håller på att dö ut.

Då hoppar jag över det tills jag uppgraderat burken.

Sista bossen på Tinder.

Betydligt mer idag än tidigare.

Det har blivit lukrativ för folk att utveckla och sälja både mjukvarufusk men på senare år även hårdvarufusk som PCIe DMA-kort som kringgår anti-cheat på kernelnivå. Eller adaptrar som du kan koppla in din skärm i och sen köra wallhacks likt fps-mätare eller crosshair som vissa skärmar har inbyggt i mjukvaran.

Vilka är deras kunder? Framför allt stora och kända streamers som har råd att hosta upp ett par tusen dollar.

Baldur's Gate 3. Precis som varenda helg de senaste två månaderna.

En kommentar.

Skrivet av Matsamoto:

Skräp?
De senaste 2 serierna jag sett har varit på Amazon.
Jack Ryan och The Expanse.
Grymt bra serier!
Vad föredrar du?

Rings of Power och The Wheel of Time var de senaste jag såg och gav upp efter ett avsnitt.

Har inga som helst förväntningar på Fallout efter allt skräp Amazon kommit med hittills.

Det var ju dödfött sedan start.

Skrivet av Hipshot:

Det kan inte bära sig, det är svaret. Det är grymt att det kommer ett nytt dock.

Det är som med alla försök att återuppliva arena fps. Spelen i sig kanske är bra och får en väldigt liten men engagerad spelarbas och det dyker upp tävlingar titt som tätt i början men inget spel har lyckats hålla dem vid liv.

Det är väl delvis för att de spelen inkl. nu Tribes har en hög inlärningskurva och det tar tid innan man ens blir medelmåttig på spelen.

Då hoppar man snabbt tillbaka till Warzone eller Fortnite och har en vinst efter en knappt handfull matcher.

Skrivet av Knalle:

Om det där är vardagen på din arbetsplats så måste jag säga att det är otroligt priviligerat att kunna snacka bort halva arbetsdagarna och få betalt för ingenting. Mycket bättre betalt än vad jag har, skulle jag tro, och jag får fan i mig jobba.

Jag är inte emot hemarbete och absolut inte för att man ska slita ut sig och bli bränd men i min värld låter det knas att lalla runt 8 timmar om dagen. Att sedan skylla på att produktiviteten är sämre för att man inte får vara hemma och jobba när man i själva verket bara dricker kaffe och pratar är extremt bortskämt om du frågar mig. Någonstans har man väl ändå ett ansvar?

Det är vardagen för mig inom försäkringsbranschen.

Det är en konjunkturokänslig branch som rullar på av sig självt där jag i jobbet som rådgivare styr mycket av min egen arbetsbelastning. Effektiv arbetstid per dag är väl en timme eller två, så sett till lön kontra hur mycket jag faktiskt behöver jobba så sitter jag en väldigt privilegierad sits och jag är fullt medveten om att det i mångas ögon säkert låter som ett ”drömjobb”.

Men det finns så klart en baksida och det är att det är ett fruktansvärt understimulerande jobb. Så jag är läget att jag söker mig härifrån pga det dels inte finns några utvecklingsmöjligheter och jag har så gott som peakat där jag nu är och jag pallar inte sitta hela dagarna och inte göra något.

Samtidigt när man tittar ut genom fönstret när byggarbetare m.m jobbar och sliter ute i kyla och pissväder så tar man en till kaffe, lutar sig bak i stolen och sätter igång en ny podcast och tänker ”man ska inte klaga”. Hamsterhjulet snurrar vidare.

Skrivet av KoP:

Sen när blev det tabu att utföra sitt jobb på sin faktiska arbetsplats? 😐 Folk slackar väl för mycket när dom jobbar hemifrån, är väl det som är grejjen.

Det är precis tvärtom hos oss. Under pandemin när jag jobbade hemifrån var produktiviteten mycket högre och allt var oftast klart en bra tid innan deadlines. Det var som att alla var fullt medvetna om att man behövde faktiskt prestera för att få fortsätta jobba hemifrån och att man kom liksom inte undan med att slacka.

Nu tillbaka på kontoret så är vi tillbaka där vi var innan pandemin när det kommer till produktiviteten. Man kommer till kontoret, surrar med kollegor över en kaffe eller två, läser lite nyheter, dumscrollar på mobilen och lyssnar på någon podcast och tar "efter kaffet-skiten", sen är det helt plötsligt lunch. Sen börjar man ta tag i dagens arbetstuppgifter där vid 13-14 men så kommer någon kollega förbi och vill ha hjälp med något och helt plötsligt är det dags att gå hem för dagen.

Man är där sina timmar som man ska men det är mest för syns skull. Sen ställer sig ledningen frågan "hur kommer det sig att det går sämre nu än under pandemin?". Ja, vad kan det bero på...

QuakeWorld.

Jag har valt att begränsa spelandet till en helgdag i veckan vilket kan innebära allt från inget alls till +12 timmars spelande just den dagen, helt beroende på allt övrigt i livet.

Det tar mig alltså månader att köra igenom spel som BG3 som jag just nu håller på med. Men jag tar mig igenom dem förr eller senare och har ingen brådska.

Skrivet av Margy:

MS har lagt ut enorma pengar på uppköp de senaste åren och Xbox-avdelningen måste börja visa att de kan tjäna tillbaka dessa summor.

När konsolförsäljningen dalar och Game Pass inte växer som tänkt så är väl till slut det logiska att börja släppa spel till format som är betydligt större än de själva är för att siffrorna ska gå ihop.

Eller så positionerar Microsoft sig för framtiden för att ta över spelbranschen helt genom och lägga allt krut på det väsentliga - dvs spelen istället.

Jag skulle inte bli förvånad att inom en snar framtid så kommer alla ha tillgång till ”Xbox” oavsett om det är integrerat i en handkontroll som synkar till din smart-tv, till din mobil/surfplatta, i webbläsaren eller till din speldator. Likt Stadia fast i rätt tid med rätt infrastruktur, med rätt betalningsmodell och marknadens största spelbibliotek.

Om(när?) det sker så är Sony och Playstation körda. Ingen kommer att betala +5000 kr för en konsol när man kan betala säg 700 kr för en Xbox-kontroll och 150 kr/månaden för Game Pass.