Inlägg av Novdid

Inlägg som Novdid har skrivit i forumet

C&C kan jag.

O'Dimm ute? Noooo!

Tydligen måste skurkar vara prinsessnappare för att folk ska bli förskräckta...

Skrivet av erson:

Förbjudet att kalla det för c&c4 det existerar ej.

Jag är helt med på det. Ge oss ett C&C 4!

Skrivet av erson:

Ge oss ett c&c4 eller red Alert 4 alt nytt generals

Tar emot att säga...men det finns ett C&C 4. Det var så dåligt att det nästan kändes som en konspiration medvetet iscensatt av EA för att minsann hamra in att RTS som genre var död. Det spelet var ALLT annat än C&C.

Skrivet av Tratt:

Har slutbossen från the witcher 3 varit med? Han var ju rätt bad ass.
Diablos bröder lika så. Eller fick dessa ingen nominering?

Det är det märkliga med Witcher 3, ett par av sidouppdragen var så välskrivna att huvudskurken hamnade i rätt brutal skurkskugga. Häxornas story och baronens öde var ju bara utsökt spelförfattande!

Andra tankar är att jag är skitglad att Kane slagit ut Reapers!

Skrivet av Margy:

Filmerna spelas in i 24 bilder per sekund. I PAL-versioner spelar men helt enkelt upp samma film i 25 bilder per sekund. På 24 sekunder hinner alltså en PAL-utgåva med att visa 25 sekunder av filmen.

En normal film blir några minuter "kortare" i PAL-versioner.

Om man sätter igång en bioversion och en svensk VHS-utgåva av samma film samtidigt blir videon färdig några minuter före.

Om man är van att lyssna på filmmusiken från någon film så kan man märka att tempot och pitch går upp en aning när man tittar på en PAL-version.

Klassikern i någorlunda nutid var HBO Nordic som strömmade exempelvis Game of Thrones i 25 FPS. Intromusiken hade därför en något högre pitch.

"Filmiskt" i detta sammanhang handlar nog mer om berättandet än om att det rullar i 30 FPS på Xbox.

Sett till att de bästa CPUerna på PC är mer än dubbelt upp mot de som sitter i Series-konsolerna så kanske det kommer rulla på bra på PC om de inte klantat till porten. Mer än 60 ger nog inte jättemycket ändå för Senua med tanke på det vi fått se hittills.

Skrivet av Fletchett:

Finns redan flera spel som är precis som du beskriver det. BattleGroupVR är ett RTS där du styr ifrån bryggan av ditt eget skepp, på en 3D karta framför dig. Och i Carrier Command 2 VR så gör man samma sak, fast på ett hangarfartyg ute på havet. Det sistnämnda kräver dock en besättning i co-op för att det ska vara roligt, medans det första är singleplayer.

Det finns också enklare RTS spel så som exempelvis Skyward Kingdom Brawl, där du igen står vid ett bord och styr dina trupper. Lite enklare RTS där man inte har direkt kontroll på trupperna, men kul ändå.

Tack för tips. Har missat dessa.

Edit: Kingdom Brawl är väl det som ser ut att vara närmast det jag beskrev innan. Men vill gärna ha något i still med C&C eller Supreme Commander till skillnad från dessa mindre och simplare spel. Jag fattar att VR är en otroligt liten marknad och att RTS dessutom är en nisch numera. Det kommer nog inte hända i närtid tyvärr.

Bra idé och Homeworld passar bra för konceptet. Jag har förr tänkt att alla klassiska RTS hade kunnat höjas av att stå vid ett virtuellt "bord" och styra trupperna (tänk C&C, Starcraft eller Supreme Commander).

Men i detta fall är det tråkigt att det är för Quest 2/3 och den begränsning det innebär i spelets skala. Förhoppningsvis vågar andra dra konceptet hela vägen!

Skrivet av PeTTs0n:

Personligen tycker jag Arthas (i likhet med många av Blizzards karaktärer, en del är tramsigare än andra) är rätt trist skriven, inte direkt något särskilt unikt eller nämnvärt med honom eller hans historia överhuvudtaget - inte någonstans längs hans väg ned i fördärvet egentligen. :/

Han är aldrig direkt sympatisk (vilket hade gjort honom till en mer intressant karaktär vad gäller det där med moral, värderingar och så vidare), han är narcissistisk utan att bli tillräckligt galen för att vara intressant just för att han är vrickad, han har inga djupare psykologiska aspekter utan det är mest makt, hämnd och egen vinning i sina enklaste former som gäller.

Många klyschor - som förvisso stundtals berättas snyggt, men det gör honom inte till en bra skurk imo.

Helt med dig. Det är en väldigt simpel karaktär.

Orättvist att tvinga mig att välja mellan GLaDOS och Fontaine.

Kane mot Reapers i nästa. Blir tufft för Kane tyvärr. Det har gått lång tid senast C&C var aktuellt och han är ju sinnebilden av en grym spelskurk. Jag kommer rösta på honom men är orolig att de flesta inte kommer göra det.

Skrivet av Slimebeast:

Pinsam kommentar.

Jag tycker Microsoft är ett skitföretag på många sätt, men för det första så utgör Xbox-divisionen bara fjuttiga 10% av Microsofts totala verksamhet, för det andra räcker 100 miljoner dollar inte ens för att utveckla ett enda helt AAA-spel.

Och för det tredje, det är en självklarhet att de viktiga aktörerna så som VD och höga chefer har höga löner i en marknadsekonomi eftersom deras inverkan på företagets framgång, omsättning och vinst är så avgörande.

Om de la 99 miljoner dollar av dessa 100 på spelutveckling skulle det återstå ynka $1 miljoner att dela på åt de 6 högsta cheferna på världens största företag Microsoft. Det är 167 000 dollar per år, alltså motsvarande 1 780 000 kr, vilket inte ens är dubbelt så mycket som jag tjänar som en random anställd i den offentliga sjukvården i Sverige.

Oj, du har gått på och köpt de nyliberala tankarna om hur belöning ska fungera fullt ut. Måste vara skönt på något sätt.

Skrivet av gundemannen:

Att Pyramid Head åkte ut mot Gaunter förstår jag ärligt inte…

Herr O'Dimm bör ta hem rubbet i min mening. Det var en tuff lottning för pyramidhuvudet tyvärr.

Skrivet av Chicobello:

Det absolut bästa sättet att uppleva Nordschleife är i VR i Automobilista 2 med en Caterham 360R.

Bättre än IRL?

Skrivet av Tomas Helenius:

Blunda nu, Xbox-fanatiker, men den är sjukt bra i GT7 med PSVR2 också. Som att åka bergochdalbana.

Hoppas att Sony släpper GT på PC så de kan öka sina marginaler på min bekostnad då!

CP2077 har en väldigt bra story och är ett väldigt bra spel. Men om de kan tona ner "jag är as-kewl och skitnödig på samma gång"-dialogen lite till uppföljaren så blir jag glad. Jag börjar väl bli gammal...

Skrivet av Mochme:

Har för mig att röstskådespeleriet var rätt tveksamt i första och att de flesta byttes ut inför tvåan. Förhoppningsvis uppdaterar dom det med

Vad jag förstått så har de anlitat Doug Cockle för att göra om rollen då mycket av de gamla inspelningarna sannolikt inte håller måttet. Rimligtvis så gäller det även resten av röstarbetet också.

Som vanligt så är det en del som inte är känsliga för små minifrysningar, för Dead Space hackar till med jämna mellanrum oavsett setup. Blivit bättre med patchar och är nu spelbart för mig, men frysningarna är kvar. Jedi Survivor har jag inte spelat så kan inte uttala mig om.

Ni som inte är känsliga för frysningar ska vara tacksamma för det.

Ser väldigt mycket fram emot detta. Men jag är också orolig för en hel del PSO-stutter då de använder Unreal Engine 4, jag hoppas de har en bra lösning för det.

Skrivet av CARTMAN:

Va faaeeen, ni implementerar Linköping men inte Västerås. Perkele...

Nu äger jag dock inte spelet men har planer på att inhandla Flight Simulator. Kanske finns i en tidigare uppdatering.

Jag bor i Malmö och är nöjd med trailern. Glad för Linköping också även om jag inte vet något om stan. Västerås är en jäkla miss medan det är väntat att en viss liten ort som lokalt kallas för Stockholm inte representeras.