Inlägg av h0nden

Inlägg som h0nden har skrivit i forumet

Håller verkligen med om att begreppet "skåpmat" är ytterst föråldrat vad beträffar Nintendo. Det är snarare så att Nintendo är väldigt måna om att innovera sig själva och behålla momentum för kanske uppåt en halv miljard potentiella spelare och sedermera kunder. Syskon, föräldrar, pojkvänner och flickvänner med mera som bor i ett hem med en enda Switch.

Don't even börja jämföra de exklusiva spelutbuden mellan konsolerna liksom. Det finns bara en utvecklare på den tronen vad gäller både antal spel och sålda spel. Med rätta.

Lägre prestanda tvingar utvecklare att vara kreativa med små medel för en bredare publik.

Alla kan inte göra Trippel-A-spel. Skulle vara en sån vansinnigt tråkig spelmarknad utan den mängd variation vi har nu.

Jag gör personligen skillnad på grafisk utveckling och grafisk design.

Remedy visar ju uppenbarligen var skåpet ska stå med Alan Wake 2. Men det är ingen garant för att sälja 20 miljoner spel på 6 månader. Om en annan utvecklare kan skapa ett grafiskt tilltalande spel med härliga färger, kul design och miljöer som uppmuntrar att utforska så ger det alla fall mig spelet mervärde.

Jag tröttnar så mycket snabbare på spel som tävlar om att vara det mest realistiska. Men så länge nån skapar spel i båda kategorier så är det enbart så som spel kan innoveras. Inte enbart av vattenpartiklar i en vattenpöl.

Har förstått att Ubisoft har ett avtal med den singaporianska staten att de är tvungna att färdigställa spelet. Ubisoft gör nog inte om misstaget att sätta ett sånt här projekt på unga och oerfarna utan ledarskap. Det är alla fall så det verkar.

Skrivet av robbis:

Nintendo må ha stor del av marknaden men är en plutt i jämförelse med MS. Dom har väl en microdel av vad MS tjänar på en vecka totalt.

I antal sålda spel senaste två generationerna är det dock ingen tvekan om vem som är plutten.

Undrar hur många exemplar av Minecraft som har sålts på Switch på tal om. Garanterat fler än på Xbox alla fall, ironiskt nog

\o/

Skrivet av superapan:

...och spelvärldens hårdaste mjölkning. Jag har tappat kontrollen över antal remakes, premakes, extreme makeovers, whatever kring FF7. Vem fan bryr sig om FF7 (eller BG2 för den delen) nuförtiden?

Har man en intressant värld med intressanta karaktärer så blir det så. Annat är rent av dumdristigt och nu speciellt för Square Enix som blöder pengar.

Med det sagt så är jag själv inte jätteintresserad av något annat än originalet och remake-trilogin. FF7 spelas för den delen flitigt av speedrunners, vilka upptäcker nya trick fortfarande, och folk upptäcker det för första gången pga Remaken.

Skrivet av erson:

ff7 har spelvärldens bästa karaktärer.

Word.

Skrivet av pazu:

Ser väl bra ut med tanke på den JÄTTEDÅLIGA hårdvaran i Nintendo Switch?

Den JÄTTEDÅLIGA hårdvaran har levererat både GOTY och flertalet unika, nostalgiska och fantastiska spel i 6 och ett halvt års tid.

Och sålt 140 miljoner.

Men det är väl subjektivt.

Detta spelet hör bara inte hemma på Switch. Det är också subjektivt.

Skrivet av GustavA:

Det där kan väl aldrig ha varit postnord? Måste ha varit en nyanställd som inte har tröttnat på livet än.

Hen levererade isåfall paketet direkt från Square Enix lager nånstans i Paris till mitt ICA Maxi

Skrivet av Gaara:

Vågar inte tänka på hur den där statyn skulle sett ut efter PostNord fått hantera paketet...

Det kan se ut ungefär så här som när jag fick hem motorcykeln:

https://imgur.com/a/SwkumrB

Jag köpte "Collector's Edition" till Remake 2020. Inget jag ångrar och motorcykeln och Cloud står framme än idag! Vaför jag skrivker Collector's Edition inom citat är ju för att det bara kommer en Deluxe-utgåva vid sidan om statyns förpackning. Lite väl trist gjort av Square Enix får jag ändå tycka.

Men med frakt skulle denna "Collector's Edition" ligga på 4800kr snarare, än bara "över 4000kr". Det är verkligen en smärtgräns sen mycket länge för min del :') Vill ha, men det finns verkligen en gräns.

Sällan numera längtar man efter ett spel så här mycket. Viva la Reunion!

Kan känna att det blir ett bra avslut för Switchen innan uppföljaren.

Dags att sätta sig med Paper Mario 64 på NSO-emulatorn då

Skrivet av Sabelsköld:

Men situationen visar ju tydligt på vilket sätt många nintendofans agerar när det kommer till kritik, vi får låta det vara så

Jag menar inte att hälla bensin på elden nu, men detsamma kan man ju säga om dom som anklagar Nintendo för att kopiera. Som om ingen annan någonsin gjorde det.

Historiskt sett skulle jag nog ändå påstå att det är precis tvärtom. Att om Nintendo lyckas med en sak, då tar andra efter. Sen om man hittar saker i Nintendos spel som man även hittar i andras så kan vi ju ta fram det kända uttrycket "imitera är den främsta formen av smicker". Vilket ju givetvis går åt båda hållen 😄 Ingen kan nog förneka att det har kommit flera kloner till BOTW sedan 2017. Kända och mindre kända

Oavsett så frågar jag mig fortfarande vad brottet är. Den här diskussionen är förmodligen lika gammal som mänskligheten.

Med tanke på att TOTK var färdigt i November/December 2022 så har jag väl rätt svårt att se att de skulle hinna implementera ingredienser från ett spel släppt drygt 10 månader tidigare

Isåfall vad?
Isåfall vad är brottet?

Frågar bara rent hypotetiskt 😊

Avtäck inte ett spel 4-6 år innan release då så tar det, i spelarens ögon, inte 4-6 år att släppas

Har svårt att tro att man har något som utvecklare/distributör på att vinna på att visa en totalt intetsägande CGI-trailer för tidigt

En kan fråga sig var spelen som MS och Sony började utveckla för 4-6 år sen är någonstans för övrigt

Jag köpte två exclusive igår för 100 000 pesetas styck

Betalade inte en enda irl krona

Som på den gamla goda tiden. Röjigt!

Kan jag kan alla andra.

Säga vad man vill om mikrotransaktioner som dessa men:
Kommer jag köpa dessa? Nej
Älskar jag spelet? Ja

Bara för att dom finns måste man inte låta bli att köpa spelet. Tycker man ska göra sig den tjänsten att uppleva ett otroligt spel på nytt, som om det vore för 18 år sedan

Om alla bara visste hur många ps4- och ps5-kontroller en har bytt ut pga drifting genom åren. Även Xbox-kontroller.

Detta är inte ett Nintendo-exklusivt problem.

Med det sagt är det fortfarande väldigt trist även om en annan bara har en enda driftande joycon. Köpt Mars 2017.