Inlägg av kEJTLiN

Inlägg som kEJTLiN har skrivit i forumet

Då vet vi att spel med inslag av pvp är på utgående. Till slut sitter vi och spelar singleplayer med och mot bottar, allt för att hålla känslorna i schack.

Skrivet av Hipshot:

Man förstår varför Bobbie hade så hög lön, ingen annan på Blizzard eller Activision verkar vara ansvariga för något alls.

Ja. Det är inget snack om att han "förtjänade" lönen om man ska tro på att han var ensamt skyldig till alla bra och dåliga beslut.

Varför envisas grabben med att upprepade gånger benämna Scully som "sir"? Jag gillar det inte.

Efter min enda genomspelning, som tog ~154h, är inte buggar eller prestanda det jag stör mig mest på.
Slutet var vedervärdigt dåligt i jämförelse med resten av berättandet.
Röstade 4/5.

Skrivet av Edd1e:

Tycker den ser bra ut. WoW, D2 och Starcraft ser skräp ut i jämförelse dessutom så vafan? Känns mer som "Jag var involverad i skit för fyrtioelva år sedan, TITTA PÅ MIG!".

Ursäkta mig men du har usel smak.

Skrivet av Thane:

Kan vara bra att läsa artikeln och saker den länkar till innan man kommenterar. DFs video tar upp fps-dropp som något negativt ja.

Läs artikeln och kolla på videon. Den handlar inte om buggar.

Nja, som sagt handlar tråden knappt om artikeln i min mening, därmed är mina kommentarer också mer riktade till föregående inlägg, precis som jag skrev i mitt tidigare svar till dig. Poäng ska du ha dock, som faktiskt pratar om vad artikeln berör, men du hör till minoriteten baserat på det jag läst hittills.

Skrivet av Thane:

Ingen har sagt att det inte finns.

Förstår inte hur ni lyckas tolka ”Baldurs Gate 3 är såpass välpolerat att andra andra AAA-spel får skämmas” till ”det finns inte en enda bugg eller ett enda problem med Baldurs Gate 3”. Ingen har sagt att spelet inte har några problem.

Återigen, Digital Foundry har inte kontrollerat buggar, endast det tekniska.

Nej, så tolkar jag inte rubriken. Som oftast blir kommentarerna i det här forumet nästan omgående svar på föregående postare snarare än rubriken i sig.

Jag har inte tittat på DF's video men om de inte upplevt någon av de MÅNGA kameravinklar/mindre områden där bilderna går från exempelvis 144 till mellan 25 och 70, i mitt fall, utan någon uppenbar förklaring - så har de inte gjort en ordentlig djupdykning alternativt haft tur (eller är det kanske jag som haft otur?) För de testar väl i alla fall på system som liknar min/rek specifikationerna?

Till sist skulle jag nog ändå hävda att mitt inlägg i stort kan ses som ett någorlunda relevant svar på orginalartikeln. I min värld är det helt enkelt intentsägande just att ett visst spel lyckas överträffa andra, objektivt dåliga (i sammanhanget), spel.

Okej, nu snart är det verkligen färdigskrivet och det behövs en positiv avslutning eftersom jag gillar spelet så pass; som artikeln säger är animationerna överlag riktigt bra och jag skulle säga att ansiktsuttyck och läppar i synnerhet har fått mig att bli imponerad.

83 timmar klockade på Steam hittills och gillar verkligen spelet, men om man tycker att BG3 på något sätt ska in på listan över "spel som släppts välpolerade" då anser jag att man låtit ribban sjunka för lågt.

Jag har crashat, buggat fast, buggat upp, buggat ned, buggat upp och sedan ned igen väldigt hastigt, krånglat med inventory, svurit över den EXTREMT dåliga pathingen, med mera, med mera.. Det skall tilläggas att jag utforskar varje centimeter av kartorna och klickar på allt som går att klicka på, gärna på alla olika sätt de går att "klicka" på.

Spelet är absolut inte överdrivet buggigt i min mening, men det finns heller ingen som helst anledning att ta upp det som ett exempel på välpolerat spel, vi vet allihop att många AAA-spel är riktigt skräp vid release, det betyder inte att vi ska höja ett godkänt betyg till skyarna.

Påminner mig om Amazons "Rings of Power"(?) eller Primes "Wheel of Time".

Jag ser fram emot spelet, älskade ettan. Med det sagt vill jag tillägga att ni som tycker att trailern flyter på som den ska inte vet vad ni ska titta efter, eller så är ni vana vid konsol och 30 bilder per sekund.

Trailern dippar GARANTERAT under 30 (troligen till 15-20) fps vid flertalet tillfällen, en del animationer är inte färdiga och avbryts strax innan de är klara, dessutom verkar slowmotion-sekvenserna helt värdelösa och bara tar från flytet i gameplay (jämfört med ex. Batman: Arkham Asylum eller vilket spel i serien det nu var som jag gillade mest.)

Det här är ingenting som kommer att stoppa mig från att köpa spelet, men att säga att detta är något som inte förkommer i trailern är bara faktamässigt fel.

Jag har inga problem med att vänta ännu längre.

Skrivet av Denper:

Inte riktigt rätt. Story-driven PVE kommer, men inte ”levlande” av heroes, med talent trees etc. Antagligen inte heller en del content som var kopplat till det som procedurala levlar för grinding.

Så har jag också uppfattat det, även om du verkar mer insatt än mig. PvE skrotas inte helt, det var PvE i någon specifik form som de "inte klarade av att göra nåt tillfredsställande av" om man ska citera lite löst.

Förhoppningsvis lämnar ni också spelet i fred när det släpps, ni som inte kan annat än gnälla. Om så blir fallet kan jag åtminstone respektera era "åsikter", men skulle det, som jag misstänker, visa sig att ni ändå köper det och spelar till endgame så kan ni dra åt helvete.

Skrivet av fejksson:

Elden Ring
Hogwarts Legacy
Cyberpunk 2077
Dragons Dogma: Dark Arisen
Dying Light 2

Om du vill ha bara isometriska spel
Titan Quest
Wolcen
Last Epoch
Till viss del Path of Exile
Torchlight 2
Grim Dawn

Det är ingenting ovanligt, vet inte varför du tror det.

Jag tror inte längre att jag förstod vad du menade med inlägget jag först citerade.

Skrivet av fejksson:

Jag vill ha character development, inte item development, är det något konstigt i ett ARPG? Det var det mest kritiserade i D3 också. Du har väldigt konstiga invändningar.

Du kan spela med kontroll på PC.

Har du spelat något som uppfyller det önskemålet och vilket spel var det i sådana fall?

Skrivet av fejksson:

Vad menar du? Jag sa var Diablo 4 hämtat inspiration ifrån, men lyckas inte göra något bättre. Du vet Blizzard som är ett gigantiskt miljardföretag... Men utvecklar ett spel som dom är ett litet indiebolag på 20 pers som hört att live service spel är toppen.

Om spelet har varit i utveckling i 7 är vet jag inte vad för dramatisk utveckling ett par månader skulle göra för skillnad. Spelet när inte bli djupare, skillträdet lär inte bli bättre eller få mer variation.

Dom lär inte ändra så din gubbe blir starkare med skills utan lär vara som nu, du blir starkare tack vare items. Finns inget tråkigare än det.

Tror du dom lägger till nya pussel och unika Dungeons? Kanske ett par.

Jag tror inte ens dom kommer göra en transparent karta du kan använda samtidigt som du springer omkring. Ett lootfilter lär knappast komma heller.
Zooma ut kameran? Antagligen inte det heller.

Diablo 4 är pinsamt dåligt på alldeles för många punkter för kosta 700 kr. Ett mediokert F2P spel.

Du har några konstiga invändningar, men det fetade tar priset. Om man inte tycker att items skall vara det som driver ett arpg så kanske genren helt enkelt skall undvikas?

För övrigt ser jag fram emot juni.

2/5 om man ska se till hur intressant serien var för mig personligen, 3/5 om man ska försöka vara lite objektiv. Jag förstår faktiskt inte vad ni jämför med när ni ger den fyra eller fem av fem..

Personligen tycker jag de skulle släppt hela serien aldrig.

(:D)

Skrivet av Kyraal:

Hur ska man vara objektiv när man sätter betyg på en tv-serie? Analysera filmen från ett rent tekniskt perspektiv eller? Användarbetyg av underhållning är ju baserade på huruvida något faller en i smaken och är i utgångspunkt något subjektivt, och det har väl aldrig varit något annat?

Jag tror att majoriteten av de som ger tior och ettor faktiskt kan vara objektiva, de vill bara inte.

Precis som för majoriteten av alla serier de två-tre senaste decennierna är tittarbetygen helt uppåt väggarna. Meningen med ett betyg försvinner om man inte klarar av att vara objektiv.