Inlägg av ptute

Inlägg som ptute har skrivit i forumet

Deus Ex 2: Invisible War.

Var för ung för att inte förstå att familjedatorn inte klarade av det.

Ålder: 34
Yrke: IT-ish(?) "Specialist inom betal- och kassalösningar", hos vissa kunder även nätverkstekniker, snickare och vissa hade nog önskat att jag även var psykolog.
Utbildning: Högskoleexamen för IT-Tekniker och diverse andra kurser. Tog la fyra år att genomföra min högskoleexamen för att jag var en s.k. kårmupp.
Erfarenhet: 7år
Bruttolön: 33500 SEK
Förmåner: Tjänstepension, friskvård, arbete under eget ansvar, förmånsbil, är jag inte ute på fältet så jobbar jag hemifrån
Nackdelar: 1v jour/beredskap vare fjärde/femte vecka(detta suger mest). Ibland många resor. Brukar ligga mellan 40-50k brutto med all övertid/beredskap. Senaste lönen hamnade på 93k med alla resor och övertid.

Inget jobb jag direkt hade sett framför mig medans jag "studerade". Halkade in här på ett bananskal efter att fått "nej, tyvärr saknar du erfarenheten vi söker". Blev uppringd av.. ja denne som var min dåvarande chef. Hur han nu fick mitt nummer vet jag inte och så har jag liksom fastnat.
Har försökt lämna ett flertal gånger men det är svårt. Lönen är för dålig eller så kommer jag bara få sitta fast vid ett skrivbord vilket inte lockar så mycket. Samt att jag verkligen inte känner för att plugga igen.

Det finns en bra sak med Stockholm.

Snabbtåget till Göteborg.

Skrivet av floke:

Michael Ironside kommer alltid vara "han från V" för mig.

Du menar han i Starship Troopers?

Skrivet av strangelove:

Har spelat en hel del nu och det som är så synd är att utvecklarna i grunden ändå byggt en bra Diablo-spel. Känns så bortkastat när man slänger på den löjliga P2W modellen. Gör betalningsmodellen likt Fortnite eller Dota 2. Hade ändå tjänat massor med pengar. Utan all jävla girighet tror jag att spelet till och med hade blivit hyllat.

Tänk att det ändå är ett Diablo MMO som funkar mobilt. Hade kunnat bli riktigt skoj, men nu är det bara sorgligt. Kommer inte spendera en krona på skiten.

Jag har som du även haft kul i spelet. Kommer spela färdigt storyn och förmodligen sluta spela där.
Problemet är att spelet totalt saknar end-game. För när du är framme där så måste du spendera tusentals (!) kronor för att överhuvudtaget ha en chans. Här är som tidigare nämnt en streamer som spenderade 4000 dollar utan att få ett late-game gem. Helt galet.

Kolla till exempel på summorna som Fortnite och Dota drar in. Du kan göra ett steam-konto, starta Dota 2 och spela mot världsmästarna endast baserat på dina skills. Och spelet drar pengar så det räcker och blir över. Du kan inte göra samma sak i Diablo Immortal. Det är skillnaden.

Ord upp hund.

Har nästan spelat "non-stop" sen det släpptes och har haft riktigt kul i spelet. Har haft en liten spel-torka i 1-2 års tid nu så det har varit riktigt gött att känna att man har något man verkligen vill spela på kvällen. Paragon 4 nu, men det är riktigt slött gearmässigt. Har inget emot att behöva grinda men har hittills hittat 2 set-items och 1 leg som är lvl 60+.

Gearen är ju förfan ful som stryk så de hade lätt kunnat dra in nog med cash på bara cosmetics. Springer just nu runt med en drakhornshjälm, "lava"-axlar, turkos trenchcoat och ett par rediga stålpjucks. Ser inte klok ut.

Skrivet av Manner:

Day of defeat

Amen

/wattman

Torska på sista...

Innan avsnitt 5 har det varit rätt meh.

5/10 korrekta svar
Bra, men inte hardcore-bra.

Snittresultatet bland alla deltagare är 7,20/10. Du klarade quizet på 1 minut 32 sekunder.

Helt ok för att ha gissat på alla frågor.
Inte en souls-kille helt enkelt.

Blev VAC-bannad när jag var 13 eller nåt.
En lite äldre kille i min DoD-clan tyckte vi skulle testa fusk på en server som inte körde med VAC.
Servern hade VAC..
Han köpte en ny nyckel till mig ändå.

Richochet var ju den bästa HL-modden att spela på LAN.

Skrivet av DerpMcDerp:

Hört av en tvättäkta Gôteborgare att Oves mos i Sävedalen, Partille, är det göttigaste moset!

Edit: för övrigt måste potatis vara den bästa växten! Smakar gott i ett oändligt antal tillagningsvarianter - och om man kan leva med att sänka inställningarna - kan man till och med spela datorspel på den!

Jag är inte ursprungligen från Göteborg, men deras mos är helt ok. Frågar du min sambo som är born and raised i sävedalen så är det det bästa moset i hela världen.

Fattig, ryggradslös och köpt HR de har eller.
Jobbar inte inom spelindustrin, men tillhör IT-sektorn. Huvuden har rullat sen dag 1 hos oss när vi äntligen fick en HR som inte tillåter nån skit. Några enstaka slemmiga och hala jävlar kvar, dock på nya positioner utan någon reell makt som förr.

Skrivet av Bussovic:

Alpina då?

Alpina är riktigt nice.

Annars vill jag ha:
Tomatsås, ost, skinka, lök och kebab. Sen toppas den med mild+stark sås och fetaost!
Är man riktigt bakis och inte kan bestämma sig om man vill ha en kebabpizza eller kebabtallrik så tar man pommes på pizzan.

Har totalt 5st.
4st med filmmotiv som sitter på väggen vid TVn och en med ett spelmotiv som jag inte riktigt vetat var jag ska sätta den då det är snetak där jag har datorn i mitt lilla loft.

3st har titt som tätt ramlat ner från väggen, inte magneten som släpper utan det självhäftande mot väggen som släpper. Gissar på att det har med själva "underlaget" att göra. En skruv i varje magnet och så sitter de

Skrivet av Barak:

Okay.

Dom där samtalen "nu nu" verkar vara ett bekymmer i många branscher.
Saker och ting planeras helt enkelt för dåligt och jag skyller det delvis på att det har blivit alldeles för lätt att ringa.
Det har skapat någon tro om att allt går att lösa löpande så länge det går att få fatt i någon vilket förstås inte är fallet.

Nä andra branscher har inte den exponeringen i media så det hör man inte mycket om.
Sjukvården hör/läser man visserligen om.
Villkoren är inte mycket att hurra för och någon bättring lär väl inte ske. Tycker ofta det är dåliga arbetsvillkor i yrken som klassas som typiska kvinnoyrken.
Har en släkting som jobbar på äldreboende och där kan det ingå att man efter sitt normala arbetspass även måste sova kvar på boendet under någon form av obetald beredskap.
Så man måste sova där, man får inte betalt men man måste rycka ut om det händer något. Sedan får man gå hem på morgonen...
För att citera min farbror: "Det hade aldrig skett på en manlig arbetsplats för ingen man hade någonsin accepterat sådana villkor".

Helt sjukt ju. Jag som tyckte att jag har det jobbigt när jag hjälper vår supportavdelning med jouren då och då och kan få ett samtal när som helst mellan 17:01-08:00.

Om man ska gnälla om sin övertid så är väl min värsta "crunch" på Stordalens "nya" fina hotell i Oslo.
De gjorde t.o.m. en serie om det kaoset..

Kan inte minnas sen jag senast var inloggad. Ändå varit medlem sen 2009(var hela 10 bast då!).
Sjukt skön läsning och vad mycket man varit med om och vilka minnen detta väcker.

Från att spela "dödsspel" hos grannen som hade smyginstallerat Doom och GTA , nördat alldeles för mycket CS och DoD i tonåren, köra gymnasiestudierna i graven för att spela WoW och sedan blyga 2500h timmar i DotA2 under tiden på universitetet.
Och nu sitter jag och spelar Hearthstone när alla har somnat och för att reflexerna inte riktigt är som förr

Undra vad som händer när Diablo4 släpps, tur att det finnas sparad semester!

Good times.

Edit:
Glömde flika in när man fick gå upp extra tidigt innan skolan för att spela Quake2 multiplayer så att man inte höll upp telefonen med det trötta 56k-modemet.

jag blev lite tårögd

Spelade det under en betahelg. Det var rätt så kul faktiskt och det var väldigt snabbt.

Betalmodellen verkar vara som i dota/tf2. Under betan fick man iallafall lådor som man låser upp med en nyckel, i dem fick man "kort" som man kunde ändra en karaktär med, t.ex. annat vapen, låter mindre när man springer osv

Skrivet av jonas790:

Har 4 nycklar om någon fortfarande vill ha. först till kvarnen

Skulle inte banga på en