Inlägg av Nelfie

Inlägg som Nelfie har skrivit i forumet

Skrivet av LancelotSwe:

Härligt med ett early access spel som faktiskt släpps i rimlig tid!

Ser hellre spel som 7dtd, stora content updates, inga DLC's, Har gett mer nöje än många spel som gått ur early access på mindre än ett år, sen ignoreras spelet och dev går vidare, för 1.0 är done. Sen är det bugfixes och paid DLC's som gäller som knappt ger något innehåll alls

Smaken är som baken, du kanske tycker om illusionen om ett "färdigt" spel.

Playstation

Skrivet av Bro Exotic:

Löjligt snygg grafik. The First Descendant var ruskigt kul och trodde det skulle bli mitt huvudspel för 2024 men nu ser det ut som att kommer finnas hård konkurrens. OM det inte blir äckliga mikrotransaktioner som vissa nämner ovan. Blir det så, så blir det inget spelande på någon av spelen alls.

Det är ett koreanskt MMO, självklart kommer där finnas tonvis med pay2win microtransaktioner.

Skrivet av submariner:

En remake kan ju aldrig bli sämre än orignalet då man redan har allting serverat.

Warcraft 3 Remaster vill prata med dig om detta påståendet.

Skrivet av Harakiri:

Detta trots high end dator med Ryzen 7800x3d , 32GB RAM , Geforce 3080Ti och en 2 TB NvME SSD som klarar 7GB/sek[/i]

Skulle ju dock inte kalla det där för high-end. Den har ju flera år på nacken.

Spelet flöt på fint/utan krash överhuvudtaget på min i9 13900k, 64GB RAM, 4090 i ca: 170fps med allt på ultra, ((sure, där var väl nå split-second stutter första gången den loadar in en map, men det är ju absolut inget man lider av)), men jag cappade manuellt på 144 för det är ju vad min skärm ligger på.

Din SSD är bara relevant för loading-times, har inget med prestandan att göra.

Trist att du hade problem. Dags att uppgradera snart kanske?

Skrivet av Gurkburk92:

Vad som inte nämndes var väl att du skulle ladda precis varenda dörr-öppning i ett rymdspel

Uppskjut med din farkost är cutscene varenda gång.

Ah jo, men det var ju bara nå split-sekund. Så immersive breaking var det då fan inte. Folk som klagar sitter med datorer från tidigt 1800-tal.

Skrivet av anon_332538:

r e g l e r i n g a r

Kan tycka att Steam har ett ansvar som plattform att sätta en standard och krav

Sluta gnälla, uppgradera din skräphög istället, själv kör man allt på max med 140+ fps.

Skrivet av GustavianskaÖstgöten:

Det är så illa optimerat att inte ens ett 4090 klarar av att driva 30fps i 1440p:
https://i.imgur.com/f85XL5Z.png

(från: https://www.pcgameshardware.de/Cities-Skylines-2-Spiel-74219/... )

Och av det jag har sett så är det inte ens särskilt snyggt?
Ouch! Får hoppas på en lösning inom kort. Har i perioder spelat väldigt mycket CS, älskar spelet och hade länge sett fram emot uppföljaren men nu kommer jag nog inte att köpa CS2 närmaste året åtminstone.

Det tror jag inte på

Ser fram emot att köra det på min i9 13900k, 4090 & 64GB 6Ghz ram allt 'vatten'kylt, svalt och fint. Och m2:or till både windows & spel. Kommer flyta som smör i 1440p, review säger att det var sämre optimerat än Starfield, och det låg jag på runt 270fps uncapped i 1440p, även om jag bara får hälften av det så är det gott nog.

Nej alltså, har du en gammal dator så är det nog bättre du lägger pengar på att uppgradera än att köpa spel

Skrivet av DonGrif:

Wild-vaddå? Aldrig hört talas om detta...

Det var lite min tanke också, tycker jag har koll på de flesta spel på marknaden, men när jag såg nyhetstråden så hade jag ingen aning om vad detta var överhuvudtaget. Oavsett så är det ju trist om spelet har en fanbase.

Skrivet av Kyraal:

Sist jag spelade det var vid early access release. Räknar med att det hänt en del sedan dess

Det är fortfarande i early access..

Skrivet av robbis:

"only compatible with the Steam version of the game"

Det var ju dumt av dig

Jag har haft fantastiskt roligt med Starfield, några performance problems har jag inte haft, dock har jag inte en brödrost med tillhörande monitor så troligtvis därför, flyter på i runt 120fps på 1440p med allt i ultra. Spelet i sig är fantastiskt, lite QoL grejer har jag dock fixat med mods från nexus, som det där vidrigt gröna filtret de slängt på överallt.

Skrivet av robbis:

Nej tack.. fult och så pratar dom amerikanska... wtf liksom?

Haha va?

Nästan alla spel tillåter audio localization, troligtvis är det engelska för att nå en bredare publik. Självklart kan du ändra till orginalspråket i options. Ge dig. Du skämmer bara ut dig själv när du förhoppningsvis? spelar så dum som du gör nu

Skrivet av Shadee:

Var det inte så att alla lådor som folk hade i sitt inventory tvångsöppnades vid lanseringen av OW2? Har för mig jag läste det och att det var något en del blev sura över.

Jo, hade runt 200 lådor för jag redan hade i princip alla skins man kunde få från lådor. Så bara; BAM. Alla borta och fick en bråkdel coins i rewards.

Skrivet av Blackwolfe:

I Diablo 3 betalade man inte för nåt premium track på ett battlepass. Det är en enorm skillnad mot att behöva betala för att låsa upp möjligheten att grinda sig til premium cosmetics.

Det finns inga cosmetics i seasonal journey (vilket är typ lite samma som seasonal challenges i d3), bara i battlepasset.

Fanns ju inte direkt mycket cosmetics från D3 seasons, En ny frame & något fult pet man aldrig använder.

Skrivet av Alienshade:

Jag klara inte av att köra orginal spelet mycket längre än 1.5 år (in-game) innan jag ger upp helt(har gjort det 3 gånger nu). Så jag kan inte ens tänka mig spelet med moddar. Jag skulle aldrig kunna orka spela igenom första året ens. Men blir fortfarande suktad av uppdateringen så jag kör nog en runda till då på 1.5 år in-game.

Allt blir roligt med lite (BALANSERADE) moddar för mer content, och framförallt, och det viktigaste, att spela med en vän eller två.

Skivläsare? Wow, det var längesedan. Inte haft någon optisk enhet i någon av mina senaste 2-3 datorbyggen senaste 10 åren. Lite nostalgi-faktor där, vad ska man med det till?

Jag köpte 4090, försökte vänta på Ti versionen sålänge som möjligt för de nya datorbygget. Men fick bli detta för min gamla 2080 Ti låg på dödsbädden. Kunde nätt och jämnt bara köra vissa spel i Medium-high i ~90fps

Men nu är jag tack och lov tillbaka på 144fps+ ultra i allt igen.

CPU: Intel i9 13900K 3Ghz(5.8Ghz) 24 cores, 32 threads
Memory: Kingston 64GB DDR5 6Ghz RAM
GPU: MSI Geforce RTX 4090 24GB GDDR6

Vill man va fin, får man lida pin. Senaste burken kostade i runda slängar runt 52000kr, men det är ju knappt 2 månadslöner, och datorn kommer ju vara i ~3 år innan det är dags att uppgradera igen. Så matematiskt sätt så kostar den mig ca: 47,5kr per dag utslaget på 3 år.

Och en normal människa spenderar mer än så på att leva, så 52k för en dator var inte speciellt dyrt.

Mm..

"Årets" call of Duty, därför jag aldrig gett mig in i den sörjan av skräp de bara skyfflar ut.

"Same shit, different name"

Jag köper ett spel som jag är intresserad av, priset spelar ingen roll, skiter i vad andra tycker.

Edit; Förhandsbokar spel också ifall jag är intresserad av bonusmaterialet, suger spelet så är det inte hela världen, två meal på mcdonalds är ofta dyrare än vad det kostar extra att förhandsboka.

Det är verkligen ingen större förlust.