Inlägg av Mannagryn

Inlägg som Mannagryn har skrivit i forumet

Äh! Inväntar porr-parodin istället, D Rising.

Rätt sött pusselspel, inte min kopp te, jag gillar flyt, det här är ett sånt där spel där man ska förstå hur man ska komma vidare var 5:e minut ungefär och ibland fattar man inte och blir fast och måste kolla youtube. näh. tycker inte det liknar metroid alls btw.

Gillar man detta finns det faktiskt mycket bra nytt som fortfarande kommer ut till C64, kan rekommendera kanalen BastichB 64K.

Kostar nästan 300:-, inte värt på långa vägar. För ~50:- absolut...

Skrivet av dTexN:

Spelade första två månader när Valheim släpptes och det har varit bland de roligaste jag spelat under 20talet. Men även fast jag hade så sjukt roligt så känner jag mig redan klar med spelet, långt innan 1.0

Därför jag inte spelar EA, man förstör mest för sig själv.

Nä priserna har det inte hänt så mycket med egentligen, konstigt att spel inte kostar över 1000:-. Kommer ihåg att det dyraste spelet (Lord of the Rings) till tv-spelet vi hade (G7000) på 80 talet var 800:-, normalt sett låg spelen dock lägre, runt 450-500:- i den lokala butiken.

Spelens kvalité har ju dock sjunkit. Starfield är ett bra exempel, säkert svindyrt att producera jämfört med te.x Morrowind, ändå har så mycket i det blivit sämre. Jag tittar bara på indiespel och skrattar mest åt AAA-spelen, samma med Hollywood, det är till 90% bara skit och jag tycker inte man ska stödja det heller om man nu inte VILL att det bara ska bli sämre.

Skrivet av eld:

Du menar den så inte subtila liberty prime som säger "democracy is non negotiable", medans denne vill döda allt som är kommunister medans den blint spränger sönder hyperamerikanska enclave, spelen gör en karaktatyr av antikommunismen.

Imperialismen, kapitalismen och corporations står till grunden av världens undergång i fallouts värld, det har varit temat från första fallout.

Eller för att citera tv-serien: "I'm not a communist, Mr. Howard, that's just a dirty word they use to describe people who aren't insane"

https://en.wikipedia.org/wiki/McCarthyism

Men hurvida kommunismen är dålig eller bra i fallout tas aldrig upp, fokusen ligger ju inte på det, fokusen ligger på amerika.

Serien (och spelen) är inte woke, lika lite som Schindler's List är woke.
Om man väljer att inte titta på serien för man tror den är woke så tja, då har man inte förstått vad det är.

Hur man väljer att tolka saker i spel och film är upp till var och en, saker är sällan så svart / vitt i FO och det vore ju rätt konstigt med tanke på att det alltså är ett rollspel där du kan välja olika sidor beroende på vilka du själv tycker är "the good guys".

Skrivet av eld:

Och så vipps så tittar man på en serie co-written av kvinnan som var med och gjorde Captain Marvel.

Fallout är ju woke från grunden, extremt anti-kapitalistisk och vänstervridet, men hade det itne varit politiskt så hade det ju inte varit Fallout längre, det är precis så woke som det ska vara!

Nä. Det är när man börjar gå "all in" och det i princip bara kretsar kring godhetssignalering och nästan inget vad gäller story/karaktärer som det blir Woke. Du hittar inget sånt i denna serie, i alla fall inte än (4 avsnitt in).

Vänstervridet? lol. FO tar upp båda sidor av det extrema - Kina och kommunism såklart och till viss del fascism vad gäller Amerika. I New Vegas hittar du ett gevär med texten "Well This Machine Kills Commies". I FO4 kan du säga "you did this to my country, die you commie bastard". FO3 kändes ju ganska antikommunistiskt vill jag minnas i slutstriden, några robotar/mechs som följer med en som säger typ "kill all commies!" (nått liknande.. var flera år sedan jag spelade). Så nja? Men jag tycker öht inte man kan säga att FO är politiskt bara för att man tar upp krig eller ondska, och det finns som precis alla vet både vad gäller vänster och höger när det gäller det extrema.

Serien hade mycket lätt kunnat göra Maximus offer för rasism, men det fanns ingen sådan vinkling alls, man var to.m rätt tydlig med att visa det direkt, tror första han får stryk av är en svart. Hade man velat vara woke hade de lätt utnyttjat det vad gäller den karaktären.

Sett 3 avsnitt och det är ju i alla fall mycket bättre än Last of Us serien som var riktigt tråkig (även om miljöerna såg bra ut och passade in).

Såg att Tim Cain också tyckte den var bra (hans YT kanal kan vara rätt intressant att följa btw). Nolan är ju ett FO fan och det märks, får med mycket detaljer osv.

Inget "wokeskräp" heller tycks det vara, vilket såklart var extremt otippat! Förstår att FZ ger den 3/5. Förvisso är det ju inte ovanligt att S1 är fritt från skiten och sen när man lyckas fånga publik så börjar man lägga in det, den gamla goda "bait and switch"-taktiken. Det visar sig

Så de gnäller själva på moddar och kallar oetiskt och allt vad de var, släpper istället själva "fast travel"-mod för typ 20:-

Hahaha! Är dom på riktigt? Nej. det här ska man fan i mig inte stödja, det är som att bajsa där man äter. Så här kan vi inte ha det, alls.

Skulle ge grafiken kanske 4/10, Witcher 3 kom ut 2015 och ser många ggr bättre ut (mer detaljrikedom), men annars verkar det rätt hyffsat, dock inte 5/5 från allt jag sett. Ska tydligen ta c:a 9-10h innan det blir bra.

sålt

Blev accepterad till deras "partner program" eftersom jag gör moddar (som jag numera kan sälja, ifall jag vill). Kan säga att jag inte känner till någon DLC men det kan vara något annat som är på G eller to.m finns nu ja

Båda är bra spel, bättre än de 2 nya Jedispelen iaf, riktigt skräp.

Jag har en gjort en mod som gör 2:an rätt mycket snyggare / mer högupplöst. Ser ut som ett nytt spel, tillskillnad från detta som väl ser ut som man kommer ihåg det mest? "Remaster", ok...

https://www.nexusmods.com/starwarsjediknightdarkforces2/mods/...

...Modden är gratis f.ö

Edit: ah, ser att någon redan hittat till Remastern, som nyligen blev uppdaterad med mina texturer.
För intresserade: tog mig runt en månad att göra, men jobbade från morgon till kväll i princip varje dag.

Skräp. Förtjänar en etta, ta er genomruttna "woke" politik och toxiska feminism och kör upp den.

Men om det inte är allt, Jämförelse mellan deras 9 år gamla spel (hint: det var bättre förr)

https://www.youtube.com/watch?v=iocRbdvUgJ4

lol. vilket skämt!

(Förstod direkt att FZ skulle ge spelet högt f.ö, allt som är woke får högt, de följer mainstreamskräpet, svårt att ta dem seriöst, har i princip slutat gå till sajten pg.a det).

Nej, kanske om man får något idiotryck!
Sen föredrar jag soffan framför sängen, gjort i några år nu, sover bra där. Vart man sover bäst har egentligen rätt lite att göra med underlaget har jag märkt, soffan är inte alls lika skön som sängen te.x.
Så jag har egentligen två "sängar" att bädda. Väntar jag besök (en gång i månaden i snitt kanske) så ser jag till att städa och bädda

Det är egentligen rätt intressant med hur olika bra man sover på olika platser i hemmet. Jag tror jag tagit inspiration av katterna underlaget där är verkligen lågtprioriterat och de tycker om att variera. Om jag vaknar och inte kan somna om så byter jag plats (soffa - säng eller vice versa), då somnar jag ganska snabbt medans om jag inte gjort det hade jag kanske legat vaken 1 timme eller mer.

PC Big Box spel säljes

Har ett gäng äldre spel i helt ok skick. Tänkte mig 1000:- för alla eller högsta bud (som kan börja på 600:-). Frakt tillkommer (hundringen?). Manualer och allting annat ingår.

kan läggas upp på tradera också som Köp Nu, bara säga till, men då tillkommer deras avgift/er.

Finns också: Anarchy Online, Ultima Online (+ expansioner), Star Wars Empire Divided.. alla i extremt bra skick!

haft spelet i 10 år (känns som mer faktiskt) och brukar testa det då och då, tycker aldrig de kommer någon vart, på 10 år känns det som att spelet utvecklats 10% max.

Då det kom liknande det ingenting annat i princip, idag liknar det ganska exakt de survival spel som kommer ungefär en gång i veckan på Steam. Det finns inga quests, inga NPC's, bara; överlev. Tycker det är ett rent skittråkigt koncept egentligen, men väldigt bra om man är spelutvecklare dock, för du skalar bort det som kommer ta tid och är väldigt svårt, på så vis kan man undra varför spelet utvecklas så sakta. Jag har sett survival-spel på Steam som utvecklats mer på 3 månader än detta på 10 år (och ja, jag trilskas ännu med genren ibland, för jag tycker jag BORDE gilla det, men näh.)

Skrivet av scaryfoot:

Jag betalade 700 för ett spel som ibland såg ut som ett PS3-spel. Jag kikade för att se om det var PS5 jag hade igång. När jag spelade Ragnarök så tvivlade jag aldrig på att det var PS5 jag spelade på. Kanske att vissa studios ska ägna sig åt andra saker, än att göra spel?

Ja. Köpte Ragnarök i samma veva och för typ 350:- vilket var billigare än Jedi Survivor. Ser fram emot att prova.

Mitt sämsta köp 2023 (PS5), jättetråkiga och verkliga sega levels, all loot är cosmetics "åh, titta jag hittade en hockeyfrilla i en låda!" (uh.. vad inlevelsefullt). Däremot är grafiken helt okej förutom animeringarna som hör hemma i runt år 1999 för det mesta. Nä bland de sämre Star Wars spel jag kört och jag har nog spelat nästan alla sedan C64.

Betalade som tur är bara halva mot vad det normalt kostar, ändå känns det som en total rip-off och som att de flesta som recenserat inte kunde göra det ärligt eller förblindats av grafiken.

Lycka till att komma någon vart med att te.x ett indiespel använder en röst som låter som en känd skådis. Är det verkligen skådisen eller är det någon som råkar låta som denna (ens röst är ju faktiskt INTE unik). Hur ska det bevisas?

Du kan inte ha copyright på ett visst instrument (låt säga en elgitarr som är stämd på ett speciellt sätt och har en viss dist osv) så jag tycker inte man kan rätt till "sin" röst heller, såvida det inte rör sig om någon som samplar av / copy/pastar material helt och hållet, det är något annat och är fortfarande stöld.

Sen kan man ju aldrig saluföra te.x någon(eller något) som låter som James Earl Jones som att det är den faktiska skådisen som gör rösten, så värdet är ju något helt annat också. Lite som att jämföra med en Look-a-Like.

Bäst kom i december. True Stalker (Stalker TC).