Inlägg av EddieDexx

Inlägg som EddieDexx har skrivit i forumet

Det är bra att det kommer Sims-utmanare. För det är väldigt efterfrågat. Med tanke på hur mycket EA mjölkar den genren. Som är tsm med match3 och hidden object genrerna de enda som har en mer dominant kvinnlig playerbase. Med fler liknande spel på marknaden, däribland Inzoi, Life By You och Paralives, kommer i slutändan EA att höja kvaliteten samt sänka priserna på DLCerna.

Sen har ju utmanarna olika målgrupper. Inzoi är ju obviously mer mot de som vill ha realistisk grafik och fysik, medan Life By You har primärt Sims 3 fansen som målgrupp med den öppna världen. Paralives verkar sikta in mer mot Sims 2 målgruppen. Sen finns ju även TinyLife som är den enda Sims-utmanaren som är släppt. Den är snarare som en demake av Sims 1.

Oavsett vad kommer det bli väldigt intressant i längden.

Death Stranding. Så jävla tråkigt spel. Eftersom det var ett Kojima-spel trodde jag det skulle vara som Metal Gear Solid. Men spelet var bara en glorifierad vandringssimulator med skräckelement i det. Grafiken var riktigt snygg dock, men var definitivt ingenting för mig.

Speldöden har nog mer med att folk är trötta på att investera pengarna på trasiga spel samt spel med väldig mycket real-life politiska saker intryckta på ansiktet på en. Med sämre ekonomi är folk mindre villiga att spendera på skit. Däremot när det gäller bra spel så säljer ju det och indiescenen är fortfarande väldigt levande. Men däremot AAA-industrin har ju stora vinstkrav och de låter ju knegarna ta smällen så att de högt uppsatta ska fortsätta ha sina feta löner.

Största problemet med detta spel är den minimala marknadsföringen. Knappt hört talas om spelet alls. Men på Steam har den i varje fall mestadels positiva omdömen så en flopp är den ju inte av den benämningen. Däremot borde EA ha lagt ner mer pengar på marknadsföringen. Spelet är åtminstone inte lika buggigt som EAs spel brukar vara på release, så den hade nog sålt mer om de hade lyckats hypa upp spelet.

BS, de flesta har ju skippat Suicide Squad, och majoriteten av de positiva omdömena kommer främst från anställda med kopplingar till WB. Dvs en positiv reviewbombing. Spelet i sig ska vara ganska meh som Avengers. Liveservice byggd på FOMO. Palworld och Enshrouded är väldigt heta just nu.

Älskar open world spel, men problemet är att många av dessa spel har väldig linjär story. Och då är den öppna världen väldig redundant. Som t.ex. Witcher 3 och ALLA Ubisoft-spel. Oblivion och Skyrim gjorde det väldigt bra med mindre fokus på main story och mer fokus på side story och side quests. Cyberpunk 2077 är mittemellan men på rätt väg, men tror CDPR kommer knäcka open world designen med kommande spel.

Det spel jag ser mest fram emot är Wayward Realms, som är under utveckling av OG skaparna av Elder Scrolls. Som kommer vara det första massiva open world spel sedan Daggerfall.

Det är ju egentligen Nintendos egna fel att Palworld ens existerar överhuvudtaget. Har ju funnits en stor efterfrågan på Pokemon med bättre grafik samt Pokemon till PC och andra konsoller. Eftersom Nintendo så envist håller stenhårt på sin exklusivitets-policy och tvingar gamers att köpa deras potatis-konsoll för ett överpris, för att kunna spela deras spel, så får ju Nintendo skylla sig själv. Finns ju förövrigt ett flertal Pokemon-aktiga spel, men inget som varit sådan succé som Palworld. Därför sätter Nintendo givetvist in sina advokater på spelet.

Fattar inte varför en del tror detta blir en Total War dödare. Jag tänker mig det här spelet främst som ett stadsbyggarspel och inget annat. Så om du förväntar dig Total War bör du bli besviken. Jag ser väldigt fram emot detta spel och bygga bosättningar.

Garanterat ytterligare en Assassin's Creed klon.

Precis som Assassin's Creed: Avatar bör man förvänta sig Assassin's Creed: Star Wars. Även sportspelen som Assassin's Creed: Steep och racing-spel som Assassin's Creed: The Crew och Assassin's Creed: Rider's Republic är Assassin's Creed-kloner.

Paradox är ju Sveriges svar på EA med DLC-fester á la Sims 4. Dessutom prenumeration oxå 😂😂 detta är ju helt sanslöst. Sen att Paradox-fangirlsen är så villiga att betala en förmögenhet gör ju bara att Paradox fortsätter med detta. Enda som är värre än Paradox och EA är Dovetail Games och deras tågsimulatorspel med enorma mängder DLCer till ännu mer överpris än EA och Paradox tillsammans.

Sen har Paradox likt EA och Activision stängt ner flera studios och lagt klassiska IPn på is. Ni som är gamla nog att minnas de gamla svenska spelen från 90-talet och tidiga 00-talet, som Backpacker, Svea Rike och en hel drös andra spel. Dessa ägs av Paradox efter att bland annat Levande Böcker lades ned.

Som programmerare är generativ AI mycket välkommet pga programmerares lata natur. Sen är det vanligt med "don't reinvent the wheel" samt att alla kopierar allas kod mer eller mindre, dvs sharing is caring. Konstnärer däremot har en helt annan mindset som är helt motsatt till programmerares mindset. Dvs "its mine, my own.. my prrrreccioussss" om sina skapelser. Och det är ju detta som clashar ihop med den generativa AI-frågan.

Annars har ju detta varit på gång väldigt länge men märkligt att debatten först kommer nu även fast generativ AI existerat mer eller mindre sedan 80-talet fast i en mer primitiv form (tänker primärt på spelet Rogue).

Hela grejen känns som en situation där reaktionärer ville försvara häst-och vagn till varje pris än att ta till sig bilen som är en ny teknologi. Som med teknologiska framsteg brukar reaktionärer alltid förlora i slutändan.

Fördelen med dagens AI är att det kommer göra processen lättare och billigare för indiestudios och hobbyister att skapa spel. Med tanke på att de stora bolagen lär släppa anställda och anlita AI så vore det ju bra om de arbetslösa spelutvecklarna kan skapa sina egna grejer.

Playstation kan man nog utesluta då Sony bränt alla broar med Microsoft. Troligast är att det är en Switch-version som kommer ut. Sedan borde ju det knappast vara besvärligt att kompilera skiten till x86-versionerna av Mac och Linux heller. Så om det är tänkt att vara multiplattform så blir det väl alla plattformar utom Playstation i princip. Men svagast hårdvara har ju Switch, så inte svårt att tippa på Hi-Fi Rush.

Äntligen säger jag!
Så kanske de kan börja modernisera Steam på allvar nu och att klienten inte hålls tillbaka av att den måste supporta operativsystem från dels medeltiden och dels industrialiseringens tidsålder.

Det jag hoppas främst på är att Valve snart implementerar en funktion för skalning av klienten, med tanke på 4K-upplösningar som Steam är väldigt missanpassat för, såvida du inte har en gigantisk skärm på 50+ tum.

Jag kör förövrigt med Windows 10 men kommer uppgradera till Windows 11 så fort de släpper TPM-kravet.

Jag kommer nog vänta tills eventuellt sommarrean om jag ska köpa spelet. Men troligast blir det vinter-rean 2024/25.

Om de inte kommer göra som EA och Paradox gör med DLC-fester till överpris, så har den en riktig god chans att bli kungen av life-sim spelen. Om de kommer köra samma metod som EA och Paradox så kan de nog bli körda. Så hoppas på det bästa. Gillar realistisk grafik för denna typ av spel.

Rätt trist att det ser ut att bli nutida Vice City och inte 80-talets Vice City. Var ju det som gjorde gamla Vice City och San Andreas guld var ju känslan det gav utav 80 och 90-talen.

Problemet är inte konkurrensen eller exklusivitetsdealen, utan problemet är att Epic launchern är ren cancer.

Final Fantasy VII givetvist. Inget snack om den saken. Och då originalversionen och inte remaken.

Givetvist tycker inte högsta chefen att det varit några problem för anställda och medarbetare. För chefer är helt utan bias right? 🤔 dessutom skulle jag nog inte lita på någon som bokstavligen talat heter Bowser. 😂😂😂

Kan nog vara värt att vänta med köpet till ett senare tillfälle känner jag på mig. Men skönt ändå att det äntligen kommer en uppföljare.