Inlägg av Fletchett

Inlägg som Fletchett har skrivit i forumet

Skrivet av Devan:

Vid 3:27 finns där något skumt i luften också. 😉

Skrivet av B-itta:

Grymt, och att de släpper det gratis med. Vilka hjältar.

Någon som hunnit testa?

Har lirat lite Warhammer: Boltgun med verktyget, och det fungerade utmärkt. Dock lite av en inlärningsprocess känner jag, det är mycket inställningar att trixa med... vilket så klart är bra, då det ökar kompatibiliteten, men tar en liten stund att förstå alltihopa.

Skrivet av Hipshot:

Du kan ju spela offline och invisible med alltså, plus att du kan sätta profilen som private bara så.

Jo, men då vet ju folk att du har något att dölja. Nu kan du dölja att du döljer något. 😄

Skrivet av deezel:

Väntar fortfarande på rea på det där, gillade aldrig vare sig DOS eller DOS 2. Vette fasiken, kanske bara tröttnat på typen helt enkelt. Har ju kört igenom några CRGP genom åren...

Om du inte gillade DOS eller DOS 2 alls, tror jag inte BG3 kommer ändra din mening. Visst är det större, mer påkostat och mer komplicerat... men I grund och botten är spelen dock väldigt lika.

Skrivet av Sebbepojken:

De kanske kan lansera co-op-stöd då? Blev förvånad över att det inte gick att spela spelet på två spelare när jag provade i somras. Jag tänkte bara "men det är ju två karaktärer som samarbetar, varför kan jag inte styra dem med en varsin kontroll?". På surfplatta går det att spela två spelare, det är bara att använda en varsin hand på varsin sida av skärmen. Men lite svårare att dela kontrollen till PC.

Det går ju dock lite emot vad spelet försöker göra. Vill ju inte spoila för de som inte lirat det, men det finns vissa ögonblick i spelet som helt bygger på att du spelar själv. Skulle till och med gå så långt att säga att det är hela poängen med spelet.

Skrivet av Blackwolfe:

Inget nytt visserligen, jag har använt airlink på min quest 1 länge nu (och virtual desktop finns för de som airlink inte funkar för). Men visst, det kanske blir smidigare med steamlink app.

Skrivet av Molotov:

Tja men du hade ju AirLink så vad är skillnaden.
Ja jag tror att Steam Link är bättre än AirLink, men frågan om det är bättre än VD.
Har nån jämfört än?

Virtual Desktop är fortfarande det bästa alternativet.

Inte nog med att gränssnittet är i själva Quest miljön, vilket gör att man kan använda datorn i passthrough läge, utan det också finns en extra massa funktioner i VD som gör det värt att använda över de andra. "Snapdragon Game Super Resolution" kan exempelvis användas för att uppskala streamen efter den har skickats till headsetet, vilket gör att man får bättre upplösning utan att det tar mer bandbredd. Finns en hel uppsjö med såna funktioner som varken Airlink eller Steam Link har någon motsvarande till än.

Sen skulle jag säga att bildkvaliteten generellt är bättre på VD då det finns stöd för fler codecs så som AV1 på Quest 3. Så Virtual Desktop är absolut värt att ha även om de andra alternativen fungerar bra de också numera.

Skrivet av Najkan:

Detta är ju totalt tvärtom som jag uppfattat det. Massa haters har ju nollat detta spel mer än det är normalt då dom inte har kunnat spela det.

Om man inte kan spela det... varför skulle man tumma upp det då? Jag förstår inte. Känns som ett helt giltigt skäl att rösta ner något.

Dessutom så måste man köpa spelet för att recensera det, och det sållar bort de flesta troll recensioner. Klagomålen som folk har generellt verkar vara att spelet är segt... tar evigheter att komma igång, spelmotorn känns tungdriven och skum med allt för många laddningsskärmar.

Bethesdas motargument verkar vara "laddningsskärmar gör inget", "spelet blir bättre efter 50-100 timmar" och "köp en ny dator, sluta vara fattig". Nu recenserar jag inte spel på Steam, men om jag hade gjort det, så hade jag absolut tummat ner det för liknande skäl också.

(Kanske inte direkt så Bethesda svarade, men nära nog i min mening.)

Skrivet av Shodan:

Fanns alltså noll bonus för att gå för överprisad 512 variant. Jag har gått på shopping spree men är inte nära 128 gb. Vr applikationer är ju så basic de tar ingen plats lol

Det beror verkligen på vilka spel du köper. Assassin's Creed Nexus var 17gb tror jag. Resident Evil 4, 8gb. Contractors är 11gb. Och så klart skräckexemplet Medal of Honor som är 45gb (köp inte detta dock, riktigt skräp spel).

Räknar man sedan in att OSet tar upp emot 15-18gb också... så är det lätt att fylla upp 128gb. Beror ju så klart på hur man är som spelare också, lirar man bara single player spel och avinstallerar när man är klar så kvittar det ju. Men kör man mycket multiplayer så vill man ju ha grejerna redo dock.

"Curiosity: What's inside the cube" var ju rakt upp och ner bedrägeri. Ett lotteri, maskerat som ett mobilspel, där vinnaren lovades guld och gröna skogar - men fick ingenting.

Man måste vara helt bakom flötet för att gå på något sådant här projekt från Peter Molyneux igen. Godus visade att han inte kan göra spel längre, och Curiosity visade han inte har någon skam överhuvudtaget.

Skrivet av trickeh2k:

Får återkomma när det finns till Steam/iOS.

Jag skulle bli chockerad om det kom till Steam vid det här laget. Utvecklaren verkar inte bry sig det minsta om Steam, eller iOS för den delen. Det var snack om att det skulle komma ut på Steam för flera år sedan, men det ledde inte till något konkret. Dessutom finns det redan en titel på Steam som heter "Slice & Dice" så detta spelet hade fått byta namn först...

Kommer bli en hit det här, iaf i boomer shooter kretsar.

Skrivet av heady89:

Finns många spel genom tiderna där upplåst fps påverkar allt från fysisk till animationer och annat, så behöver absolut inte vara något som är lätt fixat än mindre värt de enorma kostnaderna givet de små intäkterna de drar in på något sånt här.

Absolut, men då de tar 700kr för dessa spel i och med den här samlingen... är det inte orimligt att förvänta sig att de fixat till sådana saker i min mening.

Det här känns som Konami har packat in spelet med nån form av emulation, slängt på en prislapp, och tryckt ut det genom dörren. Verkligen minsta möjliga ansträngning.

Att ett spel som är dåligt vid release blir fixat med tiden är bra för de som köpt det så klart... men överlag är det förödande för spelindustrin och konsumenter som helhet.

Det ska inte ta nästan 3 år efter release för att fixa ett spel.

Vill ett företag släppa ett spel i så dåligt skick som Cyberpunk 2077 var, så borde de markera det som "Early Access" så att kunderna vet vad som säljs. Det är därför jag, personligen, aldrig riktigt släpper det när ett spel var så ofärdigt som CP2077 var. Om vi accepterar (till och med hyllar det) så detta så kommer det bara fortsätta hända... och idag vi har gått så långt att folk kommenterar om spel som Redfall med "blir säkert bra om ett par år". Då har något verkligen gått snett. Standarden måste vara högre!

Skrivet av Fearnox:

Varför skulle Gaben hata Microsoft?

Han är tidigare anställd där och har både deltagit i video tillsammans med Phil.
Kommenterade också runt lanseringen att han föredrog Xbox Series framför PS5.
Han hade inte heller några problem med att Microsoft köper upp A/B utan kommenterade att han litar på Microsoft.

Även om de har en god relation, så tror jag inte heller att ett uppköp är sannolikt. Gaben är nog bekväm med att sitta där han sitter. Verkar vara rätt mycket lekstuga på Valve. Man gör vad man tycker är roligt och blir det tråkigt så lägger man ner och hoppar till nästa projekt.

Gabes goda relation till MS är det som oroar mig mest när det kommer till om Valve kommer släppa Alyx på PSVR2.
När Alyx släpptes så menade de att andra system inte hade prestandan för Alyx, men nu när PSVR2 finns ute så har det ändå inte kommit någon annonseringen. Förhoppningsvis så är det bara en tidsfråga, ett släpp på PSVR2 hade gynnat hela VR industrin.

Hela anledningen till att Vavle jobbar så aktivt på att få igång PC gaming på Linux, är just för att han inte litar på Microsoft. Det garderar Vavle emot att Microsoft skulle göra ett försök på att ta över med exempelvis Microsoft Store på Windows.

Hade Gabe Newell litat på Microsoft så hade vi inte haft Steam Deck idag, både den och Steam Machines var ju i princip sätt att motivera pengarna de pumpade in i Proton och Linux... allt för vad Microsoft kunde potentiellt göra. Om inte det visar hur de ser på MS så vet jag inte vad.

Och citatet där han säger han litar på Microsoft vad gäller uppköp, det handlade om Call of Duty specifikt - där han igen, inte ville ingå ett avtal med Microsoft, utan istället avböjde på det vänligaste sättet han kunde.

Skrivet av Margy:

Hur bedöms Valves värde?

Det är fullständiga gissningar, som antagligen inte är i närheten av det verkliga värdet. Det är ett privatägt företag och ingen har en susning vad det är värt.

Skrivet av Hartassen:

Fyfan! Om microsoft köper valve slutar jag spela PC helt och hållet!

De ska fan inte köpa upp allting.

Tror inte det är någon fara så länge GabeN är i livet. Han har ju flera gånger sagt att han inte vill sälja... och hatar Microsoft med en passion. Varför han helt plötsligt skulle ändra sig nu verkar osannolikt.

Den dag han trillar av pinnen dock... då ska vi PC gamers nog vara väldigt oroliga.

Epic skrattar hela vägen till banken.

Akt 3 är inte färdigt, så enkelt är det... men spelet är så bra att det står sig ändå. Dock sanslöst trist att inga spel släpps i komplett skick nuförtiden.

... men är övertygad att BG3 är GOTY oavsätt. När de väl släpper en "definitive edition" (känns som en säker gissning) så kommer detta vara ett spel som det pratas högaktningsfullt om i år framöver. Det är jag säker på.

Skrivet av Phobo:

Det kommer gå jättebra

😉

Även om Robocop är en "stel" karaktär, så går det att göra gameplay på det. Till och med Robocop 3 på Amigan klarade detta, där man var tungen att sikta och skjuta badguys utan att träffa gisslan - precis som i filmerna:

Kanske inte det bästa spelet överlag, det var ju trots allt ett first person 3D spel på en 7 mhz CPU, men menar bara att det går absolut att göra ett spel med mekanik som passar Robocops stil.

Inte helt såld på röstskådespeleriet... Amerikan eller inte så saknade det inlevelse. Frameraten i vissa scener såg också lite knacklig ut i trailern (aldrig ett bra tecken).

Men det är ju trots allt Stalker, så håller tummarna.