Inlägg av TheConsul

Inlägg som TheConsul har skrivit i forumet

Skrivet av magma:

Varför blir det sådan uppståndelse när MS ska köpa upp studios? Ingenting säger något om Nintendo och hur de beter sig? Nintendo har så många exklusiviteter och låst system, priser på spel som är mer än 10 år gamla har samma pris som när de släpptes. Jag undrar vad folk tyckt om Nintendo öppnat plånboken och köpt upp massa studior?

Min gissning är att folk hade tyckt exakt samma sak, åven om det hade varit PS. Det handlar inte om låsta system eller exklusiva spel skapade i sin egna koncern, utan om att köpa massiva multiplatforms studios/utgivare och låsa in det.

Skrivet av Aljonz:

Vi såg den igår och alla gav den 9/10, riktigt bra!

Såg den nyss med grabben, dottern hade sett den innan. Vi tyckte alla att den var riktigt bra också!

Skrivet av Snabeltorsk:

Necro fick nästan ingenting, solklart den klenaste klassen. speciellt om man spelar summon build vilken man vill göra.

Bonespear necro är väl ändå rätt stark. Det den klassen saknar är mobilitet, samt den lilla detaljen som du nämner: att spela "effektivt" som summoner.

Skrivet av dlind:

Min upplevelse var liknande. Körde man PS4:an på wifi och sedan strömmade till Vita:n så gick det knappt att spela. Trådade man PS4:an var upplevelsen lite bättre men långt ifrån tillräckligt bra för att det skulle kännas bekvämt att spela på det viset.

Vitan var väldigt känslig gällande signalstyrkan. Dock med ett bra nät hemma fungerade det prima, spelat väldigt mycket remote förr. Allt från Diablo 3 till Destiny.

Edit. Med remoteplay till telefon etc så vet jag inte riktigt vad denna tillför dock

Skrivet av NeoWeo:

Om jag inte minns fel var nes-spelet översatt till svenska?

Du minns rätt!

Skrivet av Fiigaro:

James Gunn kommer rädda DC-live action. Filmerna blir lite mer komiska men hans stil är så grym och ingen är bättre på att ta karaktärer ingen känner till och gör dem helt fantastiska.

DCs Peacemaker av James Gunn, uppföljare till Suicide Squad 2 (Som för övrig också var riktigt bra) är en av de roligaste serier jag sett. Både Peacemaker och Vigilante är såna välskrivna karaktärer och skådespelarna nailar sina roller SÅ hårt. Och eftersom det är DC blir det mycket mer mature än Marvel med gore, svordomar och naket. Det blandat med James Gunns humor och musikstil blir nog jävligt bra.

https://www.youtube.com/watch?v=smB_-d1ZaMk

https://www.youtube.com/watch?v=y-DtRfQ7_lg

Rekommenderar denna starkt!

Peacemaker var grym! Längtar till s2.

Skrivet av Maysay:

Finns många saker man skulle kunna tillåta då i TV-spel. Våld mot barn existerar ju t.ex inte.

Lite kuriosa, Den möjligheten (våld mot barn) patchades bort is FO2 i EU iaf, vilket medförde att en quest blev oklarbar. I orginal finns barn med efter patch blev de bortplockade.

Dödade du dem fick du traiten "Childkiller".

Skrivet av Zontos:

Rockstar "skrotar" RDR2 till PS5, men vad är det folk klagar på? Det går ju att spela RDR2 från PS4 till PS5 för det har min storebror på sitt PS5. Men jag tycker det är oklart om själva skivan verkar fungera eller inte för det lät så enligt honom. Det kanske är grafiken folk strävar efter men det är lite storm i vattenglas i den här tråden, bra att GTA6 är under utveckling!

https://www.fz.se/nyhet/290735-red-dead-2-till-ps5-och-xbox-s...

Fungerar prima med skivan.

Jag hade nog sett en säsong två, om de kunde åtgärda delar av det som inte fungerade så bra, och det var mer av Reddick.

Skrivet av vbgbasse:

Ja, dont starve e en av mina favoriter i modern tid. Spelet följer många av de parametrar jag eftersträvar.

Coop?
Check!
Svårt?
Check!
Klura ut hur saker och ting fungerar på egen hand?
Check!
Ingen transportsträcka?
Check!

Bara en sån sak som att man kan bygga ett rakblad och att du sen på natten när buffalosen sover kan raka av dem deras päls för att i sin tur använda till diverse vinterkläder. Helt genialiskt och för tankarna tillbaka till monkey island och vilka lustiga lösningar manusförfattarna hade där 😁

Det bästa är att ifall man vill ge sig på dessa feta bossarna i ruins så kan man hinna det innan vintern kommer, alltså för de elit-spelare som finns där ute. Sen tycker jag om de minigames som utvecklarna trycker in då å då utöver grundspelet 🙂

En riktigt positiv sak är också att man kan skapa en busenkel värld utan större faror för de som bara vill springa runt. Evig dag etc. (ungarna gillade det skarpt). Är ju grymt skön estestik i spelet.

Måste plocka upp det igen sedan när man väl får tid, har dock inte "klarat" shipwrecked ännu, har kvar en karaktär att låsa upp.

Skrivet av vbgbasse:

Menar du att väggen kommer innan 5 min? Ja, jo det är klart om man testar å gå nära en massa humanoider utan vapen, men för mig var det att förstå hur man skulle klara de första nätterna, och när man väl kommit på det så var man ju hungrig som tusan. Och när man väl löst det problemet, ja då kommer plötsligt vintern så att man inte kan gå 10 meter från brasan utan att frysa ihjäl. Och skulle man mot alla odds överleva det, så kommer ju den där feta bossen mitt i vintern och river hela ens camp. Kan spelet bli bättre 😂

Nä jag som var trött och missförstod, vet inte riktigt hur men så går det när man läser för fort? Håller med det du skriver! (Tänkte tvärt om)

Älskar dont starve

Haha "transportsträckan till väggen 5 min" i Dont Starve. Mmm tjena. Kanske om man kollat upp en massa innan osv. 😀

Skrivet av Bojkott:

As Dusk Falls ser riktigt intressant ut. Någon som har spelat Torment: Tides of Numenera på konsol? Funkar kontrollerna?

Torment fungerar riktigt bra med handkontroll! Körde på PS4. Bara köra på då det är ett bra spel.

Tycker serien var helt ok, en del av alla dumma beslut "förklaras" ju, eller försöks förklaras. Tycker det är lite kul att de gör en egen grej av det hela. Som sagts tidigare i tråden: Lance Reddick!

6/10 ish

Skrivet av Ribcage:

De har faktiskt visat skymtar av spelet och pratat om det en hel del.
https://bethesda.net/en/game/starfield

Sen känner många till utvecklaren som gett oss Elder Scrolls och Fallout. Det finns en del fans där sen väldigt många år tillbaka.

Lugn i backen, Bethesda gav oss inte Fallout. De köpte en licens och gav oss spel i den världen. Spel som gamla fallout-rävar som jag inte precis hyllar och har kulminerat som microtransaktionsspel

Skrivet av showerguy:

Spelar fortfarande! Halvvägs till 41.

Synd bara att det är svårare att hitta raidgrupper i en småstad.

PokeRaid (app) är ett bra hjälpmedel om man har problem att fylla raids. Finns fler alternativ men inga jag testat.

Skrivet av FreeGameFind:

Kul med spel som interagerar med världen där ute i kombination med AR. Där kan man se fördelarna med mobilerna även om man rycker lite på ögonbrynen när mobilspel nämns. Finns enorm potential för framtiden när hårdvaran blir än mer kraftfull

Jag har riktigt roligt när jag spelar med pojken (9 år), vi gick ca 2 mil i helgen så är inget negativt med det. Dock använder ingen av oss AR funktionen med kameran.

Skrivet av Maguz:

Både Steam och Blizzard har varit riktigt sjysta när det kommit till sånt för min del så du får vänta och se. Ringa till Sony var något annat, de behandlade mig nästan som en kriminell.

Jag har själv haft goda upplevelser med både Blizzard och Sony, Blizz var enbart mailväxling men Sony var via telefon och fick bra snabb hjälp. Kan tänka mig att det generellt handlar om vem peronen på andra sidan är inte så mycket företagen.

Detta har man lagt tillräckligt med timmar i redan, bättre att låta det vara ett trevlig spelminne.

Skrivet av Kalliban:

Ja, det går att plugga in en vanlig mobilladdare även till xbox-kontrollern om man vill spela med sladd i. Poängen var att jag hellre sitter bekvämt i soffan och spelar trådlöst med min trådlösa kontroll. Och just att kunna byta batterier och ladda dem utanför kontrollern (och därmed kunna fortsätta spela trådlöst med nya batterier direkt) gör att utbytbara batterier vinner enligt mig.

Ah, tänkte att vissa (kanske inte folk som hänger här) inte vågade ladda än via själva konsolen. Klart det är smidigare att alltid ha trådlöst men med nya ps5 tror jag endast jag suttit länge nog att få slut på batteri i dosan. För mig kvittar det vilket som har alltod en mobilladdare precis brevid mig vid soffan, men det upplägget fungerar ju självfallet inte för alla med vart man sitter/har uttag. Dock med tanke på hur ps4ans dosor är efter några år så vet jag vad jag har att vänta.