Rekordsiffrorna för nysläppta Palworld har haglat i helgen. Men en inte fullt lika rolig siffra som miljoner spelare och sålda spel är denna: spelet stödjer bara fyra spelare online på Xbox Series X/S.

På pc kan du lira med upp till 31 andra spelare online, men trots att spelet har cross platform-stöd så är det alltså max fyra spelare som gäller på krysslådan. Skälet är att Xbox-versionen inte har stöd för dedikerade servrar, sa en representant för spelet på deras Discord i helgen, skriver VGC. Personen tillade att "det är inte upp till oss och det är ganska svårt att förhandla om nu".

Xbox only supports co-op mode. Xbox and Xbox PC can crossplay together though. We'd like to have dedicated servers on Xbox but unfortunately it's not up to us and is quite difficult to negotiate at this time! But... we are trying!

Det ska tilläggas att Palworld befinner sig i early access, så en hel del lär hinna ändras innan det släpps skarpt. Och som synes så finns ambitionen att ändra detta.

Och medan den här nyheten skrevs kom ett nytt sifferrrekord. 5 miljoner spel har nu sålts sedan releasen i fredags morse.

Palworld är släppt till pc (Steam, Microsoft Store) och Xbox Series X/S. Det finns även på Game Pass, både pc och Xbox.