Förra veckan fick vi reda på att Larian Studios har tidigarelagt pc-släppet av Baldur's Gate 3 med nästan en månad, med stor sannolikhet för att inte släppas samtidigt som Starfield. Frågan är dock om man hinner lira igenom Larians storslagna äventyr innan Starfield-släppet, för enligt chefen Swen Vincke bjuder deras fantasy-rollspel på massor av speltid.

I en intervju med IGN säger han följande om speltiden:

Mellan 75 och 100 timmar, det är vad vi har sett. Och då gör man inte allt, utan det är bara en genomspelning. Det kommer att finnas personer som ligger mycket högre än så, de som vill göra allt. De kommer förmodligen att nå 200 timmar, tror jag. I snitt har vi sett att det tar personer runt 75 till 100 timmar.

Spelet ska även ha 174 timmar "filmisk dialog" (dubbelt så långt som alla säsonger av Game of Thrones), vilket ger en fingervisning om hur stora valmöjligheter och förgreningar spelet har. Vincke påpekar även att det har stora milstolpar där man rör sig från kapitel till kapitel, vilka är naturliga punkter att ta en paus från spelet om man känner att man vill lira något annat ett tag och sedan komma tillbaka.

Efter att sluttexterna har rullat kan det dessutom finnas anledning att börja om, tack vare hur många klasser, underklasser, raser, magier och annat som det finns att experimentera med, för att inte glömma multiplayer.

Baldur's Gate 3 släpps den 3 augusti på pc och den 6 september på Playstation 5, medan Xbox Series X/S får vänta och kan bli föremål för viss kompromiss.