15. Frostpunk

Det är svårt att säga vad som är kyligast – den eviga vintern eller de tveksamma beslut du tvingas ta för att överleva. Frostpunk ser ut som en Sim City-simulator i en postapokalyptisk snövärld, men det handlar mer om kamp för överlevnad och moraliska ställningstaganden än om stadsplanering. Rysligt bra är det, hur som helst.

14. Far Cry 5

Far Cry 5 vet vad det är, och det är en sanslöst rolig sandlåda utan hejd och utan botten. Våldsturnén i jakten på de kristna stollarna i Hope County byggs på samma grunder som de äldre actionäventyren, men dörren har aldrig varit så här öppen och flödet aldrig lika dynamiskt. Framför allt är Far Cry 5 skitroligt med en spelglädje som byggs utav flygplan, wingsuits och raketgevär.

13. Hitman 2

Helt lätt har det inte varit för IO Interactive, men i höstas släpptes till slut deras efterlängtade Hitman 2 - och vilken förstklassig fortsättning det visade sig vara. Nivådesign i absoluta världsklass, bisarra situationer, utklädnader och omspelningsvärde upp över öronen. Agent 47 är tillbaka i toppform!

12. Forza Horizon 4

Vid sidan av generösa prenumerationstjänster, bakåtkompatibilitet och crossplay-tänk är Forza ett starkt skäl att skaffa Xbox. Serien är stabil som ett bankvalv och årets utgåva, Forza Horizon 4, är så sprängfyllt av innehåll och teknisk briljans att konsolen närmast vibrerar av trycket. Enda egentliga bristen är för många likheter med Horizon 3.

11. Monster Hunter: World

Så bekräftade Capcom det alla Monster Hunter-fans redan visste: den dagen de beslutade att göra ett Monster Hunter till pc och kraftkonsolerna skulle något mycket speciellt inträffa.

Monster Hunter: World är det spelet. Det är i grunden samma slags monsternördiga och grindiga spel som det alltid har varit men fritt från de gamla begränsningarna blir World större, bättre och mer.