Prey (2:a kvartalet)

Okej, så det gamla Prey var väl ingen höjdare. Den nedlagda uppföljaren såg däremot lovande ut. Men ingen idé att gråta över spilld mjölk. #Arkanes #Prey har förvisso noll med föregångaren att göra, det var bara ett coolt namn Arkane valde, men det ser ut att kunna bli ett originellt och öppet actionspel. Du kan dessutom förvandla dig till en mugg om andan faller på.

Horizon: Zero Dawn (1 mars)

#Guerilla Games är kända för Killzone-spelen (även om de också gjorde Shellshock Nam ’67 för den som minns det spelet), men den här gången testar de nya jaktmarker. Istället för ännu ett fps är #Horizon: Zero Dawn ett actionrollspel i tredje person. Det utspelar sig i en storslagen fantasyvärld som blandar uråldriga ruiner, monster och enorma robotar. Mycket hoppande och pilbågeskytte ser det ut att bli.

Injustice 2 (16 maj)

Första #Injustice var en förvånansvärt underhållande fighter stöpt i #Mortal Kombat-mall, med ett brett galleri av hjältar och skurkar från #DC Comics. Inte minst kampanjen roade. Utvecklarna lovar att storyn ska vara en av höjdpunkterna också i #Injustice 2. Naturligtvis blir det gott om både bekanta karaktärer från föregångaren, och en del nya ansikten att puckla på.

Battalion 1944 (maj 2017)

Ännu en Kickstarter-succé. #Battalion 1944 är en strikt onlineshooter i andra världskrigsmiljö, som fokuserar på spelarskicklighet snarare än att låsa upp bättre vapen för att få fördelar. Spelet utvecklas av nya studion #Bulkhead, och av allt att döma har de något bra på gång. Omdömen om early access-versionen lovar gott.

Sea of Thieves (2017)

Det är lätt att försmäkta en aning i väntan på att få spela det färdiga #Sea of Thieves. Vi har haft synnerligen kul med det när vi fått prova det. Vem vill inte segla runt, dricka grogg, spela dragspel och samarbeta för att sänka konkurrerande pirater i böljan den blå? Tills vidare får vi väl nynna på Sigge Fürsths seglarsång "Salta biten".