Crackdown 3 (4:e kvartalet)

Okej, så #Crackdown 3 har försenats en hel del. Men löftet om fläskig förstörelse är fortfarande lockande, och kan vara värt lite väntan om det bara lever upp till vad som utlovats. Den som spelat de första två spelen i serien vet vad det handlar om – en öppen stad att sprida kaos i. Men den här gången ska som sagt nivån på kaoset vara ännu större, i alla fall i multiplayer. I kampanjen ska nivån på förstörelsen vara mer begränsad, av både tekniska och storymässiga skäl.

Call of Cthulhu (2017)

Alla som spelade Dark Corners of the Earth vet hur nervkrossande spännande ett Cthulhu-spel kan vara i sina bästa stunder. #Cyanide Studios har dock inte ägnat sig åt skräck tidigare, utan är mest kända för #Blood Bowl-spelen och #Styx. Förhoppningsvis har de fingertoppskänslan som behövs för att ro #Call of Cthulhu iland, men än så länge är det för tidigt att säga. Allt vi kan göra är att hoppas få bli skrämda till vansinnets gräns.

Eitr (2017)

Ibland räcker det med ett enkelt koncept för att veta att man sitter på en potentiell vinnare. Som när utvecklarduon #Eneme bestämde sig för att kombinera #Dark Souls med #Diablo. Nu behövs ju talang för att lyckas, inte bara idéer, men av det vi sett och testat av #Eitr är det ett högst lovande och pixeltjusigt actionrollspel som tar avstamp i nordisk mytologi.

Destiny 2 (2017)

Nog var det oundvikligt att #Destiny, detta populära action-mmo, skulle få en uppföljare relativt snart. Enligt #Bungie ska #Destiny 2 släppas någon gång under året, men än vet vi inte jättemycket om spelet utöver lite mer eller mindre lösa rykten. Det ser dock ut att släppas till pc, vilket är trevliga nyheter om det stämmer.

Full Throttle Remastered (2017)

Nästa #Lucasarts-klassiker att få en remaster är det benhårda, bensindoftande #Full Throttle från 1995. Precis som med #Grim Fandango och #Day of the Tentacle, som #Double Fine redan gjort HD-remasters på, så är #Full Throttle Remastered en omgjord nyversion av ett Tim Schafer-mästerverk från peka-klicka-äventyrens guldålder. En kulturgärning, således.