Kingdom Come: Deliverance (2017)

#Kingdom Come: Deliverance kanske ser ut som ett rollspel i mängden vid första anblick, men det som får det att sticka ut är dess hårda fokus på realism. Tjeckiska utvecklarna vill skildra europeisk medeltid i en stor, öppen värld full med valmöjligheter. Stridssystemet ska i sin tur bygga på metodiska attacker och pareringar. Iskyla framför frenetiskt köttande. Ambitiöst och originellt.

Mass Effect: Andromeda (23 mars)

Det här behöver väl ingen närmre presentation? Många är vi som ser fram emot nästa kapitel i #Mass Effect-sagan – som den här gången flyttar till en ny galax full av nya intriger, nya raser och nya hot. Striderna har också fått sig en uppdatering och blivit mer rörliga sedan sist. Du kan hoppa numera, bara en sådan sak. Viktigast är förstås att narrativet levererar. Vi hoppas.

Super Mario Odyssey (4:e kvartalet)

#Super Mario Odyssey utspelas i mer öppna världar, vilket den som kan sin #Super Mario 64 och #Super Mario Galaxy ser som ett gott tecken. Mario kommer för första gången någonsin skutta runt bland vanligt folk, i en stad som är närmast verklig. Hur väl det funkar vet vi i slutet av året, men om Miyamoto håller stilen kommer det här bli spelet som kränger Nintendo Switch.

Outlast 2 (1:a kvartalet)

Där #första spelet ägde rum i ett nedgånget, klaustrofobiskt mentalsjukhus så öppnar #Outlast 2 för lite mer variation i miljöerna. Redan i demot får vi rusa runt i majsfält – allt medan vi jagas av mordiska bonnläppar. Känslan av att vara utsatt och försvarslös är inte direkt balsam för nerverna. Risken är att det slutar med en högaffel i magen. Lantisskräck verkar vara hett 2017.

Mount & Blade II: Bannerlord (2017)

Mount & Blade: Warband var ett mycket ambitiöst spel, som kanske hämmades lite av det tekniska. I Mount & Blade II: Bannerlord, som rent storymässigt är en föregångare, vill utvecklaren rätta till det och skapa en mer slipad helhetsupplevelse. Vi kommer att få chansen att delta i allt som krävs för att bygga ett rike, från blodiga strider och belägringar till diplomatiska förbindelser.