"Medan många luttras av E3 och håller känslorna i schack kommer jag nog alltid behålla min naiva syn på spektaklet" – Fredrik Eriksson

Äntligen, Square Enix!
Under några minuter skälvde min värld. Återkomsten för #Final Fantasy Versus XIII såg magisk ut, och trailerns tagline – "This is a fantasy based on reality" – kunde inte varit mer passande. När jag väl inte kunde ta in mer av actiondramat, när intrycken svämmade över, då blev namnbytet officiellt: #Final Fantasy XV. Enda sättet #Square Enix kunde trumfa det fantastiska vansinnet var genom att tillkännage #Kingdom Hearts III. Och så gjorde de det.

Final Fantasy Versus XIII blev Final Fantasy XV.

De relevanta uppföljarna
Det finns uppföljare och så finns det uppföljare. Sådana som får oss att omdefiniera hela serier. Jag vet inte hur det är med dig, men #Metal Gear Solid V: The Phantom Pain är det första spelet i serien jag verkligen sett fram emot sedan originalet från 1999. Kojimas vision av Afghanistan var knäckande att skåda. Sedan har vi #CD Projekt som inte tycks kan göra några fel längre. Med #The Witcher 2 visade de sig vara bäst. Och med #The Witcher 3: Wild Hunt ska de bli bäst och störst.

Witcher 3 är knappast en feg uppföljare.

Den naiva E3-känslan
Det råder ingen tvekan om att det här är den tuffaste tiden på året som spelskribent. Tur då att det också den roligaste. Luften vibrerar av hajp och vansinniga rykten är aldrig längre än ett musklick bort. Att många förväntningar skjuts i sank är trist, men man slickar snabbt såren och bygger nya luftslott. Medan många luttras av E3 och håller känslorna i schack kommer jag nog alltid behålla min naiva syn på spektaklet. Jag fick inte Shenmue III, Banjo-Kazooie 3 eller #Beyond Good & Evil 2 i år – heller. Men kanske nästa?

Pey'j, nästa år ses vi Okej?

Xbox, go home
Det är inte roligt längre. #Microsoft har i och med Xbox One målat in sig i ett hörn jag inte har någon aning om hur de ska undkomma. Först och främst kom nyheten om onlinekravet som en kalldusch. Men det visade sig bara vara toppen av isberget. I många länder kommer många, många gamers inte ens kunna ta del av de spelen. Microsofts svar? "Köp en 360 istället." Det råder ingen tvekan om att det kommer bra exklusiva titlar till konsolen, men det är knappast tillräckligt för att rädda det haveri som Xbox One just nu framstår som.

Det är inte roligt längre!