"Sverige är åter igen en stormakt, men kanske inte som våra (väldigt) gamla släktingar var vana vid"
– Johan Olander

Den öppna konsolgenerationen
Det öppna vidderna i spel är vad som får mig att utforska varenda hörn, och som gör spel till mer av en personlig resa. Därför är det open world-trenden från E3 som jag kommer minnas lite extra. Spel som #Metal Gear Solid V, #The Division och #The Witcher 3 lovar mycket inför framtiden. En framtid jag lär förlora mig lite extra i, för är det inte något speciellt med ett spel som bara lämpar av din karaktär någonstans och låter dig välja vilket väderstreck du ska bege dig åt? Själv tänker jag efter mässans slut bara luta mig tillbaka och se fram emot friheten.

Mot en ny generation och öppna världar.

Sveriges nya stormaktstid
Sverige är åter igen en stormakt, men kanske inte som våra (väldigt) gamla släktingar var vana vid. #Avalance, #Massive och #Dice får mitt gula och blå hjärta att bulta lite extra. Det är en fantastisk känsla att se någon med typisk svensk accent presentera ett av årets kanske mest imponerande shooters inför tusentals människor. Samtidigt fick vi se en taggande trailer för spelversionen av filmklassikernas filmklassiker – #Mad Max. Glömde jag #Mirror's Edge 2? Kanske det, men vi ska inte ägna oss åt skryt, utan ett stillsamt erkännande av vår suveränitet.

Mad Max är tillbaka – och nu är han svensk.

Alla spelnyheter
Alla fantastiska nyheter är vad som drivit mig till att sitta uppe sent om kvällarna alla andra E3-år. Det är inte bara spelen som är det intressanta, utan allt runt omkring. I år var det kanske lite extra intressant med tanke på att nästa generations konsoler från #Microsoft och #Sony fortfarande haft en viss mystik kring sig. Framförallt har turerna kring Xbox One varit iögonfallande och alla förvirrade känslor detta inneburit. Även fast jag själv är en av nyhetsmakarna nu för tiden, så är det alltid kul att läsa vad alla andra skriver. Och texter att läsa, det har vi blivit översköljda med.

Så här ser Playstation 4 ut. Det visste vi inte för en vecka sedan.

Besvikelsen efter Nintendo Direct
#Nintendo, mitt älskade Nintendo, detta skulle vara er chans att verkligen visa världen att Wii U har en självklar plats på våra tv-bänkar. Visst, ni visade upp ett nytt #Mario och ett nytt #Super Smash Bros., men känslan blev aldrig mer än en axelryckning. Visst är jag säker på att #X och #Mario Kart 8 kommer göra det värt att äga en Wii U, även i framtiden. Tyvärr börjar allt rosa skimmer tyna borta och jag får motvilligt inse att Nintendos styrka inte riktigt kommit fram denna generationen. Men nästa E3, då hoppas jag att både min och alla andras hakor kommer träffa golvet med en sådan smäll att tsunami-varning utfärdas.

Inget nytt under Nintendo-solen.