När pianotråden dammades av mot halsen på en oförsiktig vakt var det som att återse en gammal vän. En vän som inte nödvändigtvis blivit klokare med åren; han drar dåliga storys och har glömt lite av det som en gång gjorde honom så omtyckt. Men när kreativiteten får fritt spelrum och Agent 47 mördar med fisk eller hydraulik, då är vi beredda att förlåta svagheterna. Då är #Absolution nära det Hitman vi trånat efter i alla dessa år.

Recension – Hitman: Absolution

[video=12921]

Det kunde ha blivit ett magplask som gav eko i hela vårt speluniversum, men #343 Industries känslosamma tolkning av Master Chief blev något helt annat. #Halo 4 berättade något som berörde oss och det i spel som sjöd av fingertoppskänsla och lika hisnande som färgsprakande landskap. Som förnyare betraktat var det ingen revolution, men vad gjorde det när vi kände oss så trygga med hantverket. Att 343 kunde plocka upp stafettpinnen efter #Bungie räckte gott och väl för att göra oss långt mer än nöjda.

Recension – Halo 4

[video=12756]

---

Imorgon presenterar vi titlarna som hamnade alldeles utanför podiet, du vet, de där försmädliga platserna där man kan kalla sig "nästan-medaljör". Och konkurrensen är uppenbarligen såpass tuff att varken Master Chief, Agent 47 eller kära Esther tog sig dit. Vilka tror du slår sig in på topp 10? Snart får du svaret.