I och med att hårdvaran till största del är densamma så skiljer sig de prestandamässiga resultateten inte sig åt så värst mycket mellan de tre kombattanterna. I samtliga tester lyckas MSI-datorn roffa åt sig något bättre resultat än konkurrenterna. Vid upplösningen 1080p och höga grafiska inställningar når MSI-datorn 64 fps i #Grand Theft Auto V, 89 fps i #Rise of the Tomb Raider, 137 fps i #Doom och 99 fps i #Total War: Warhammer.

GTA V.

Total War: Warhammer.

Doom.

Konkurrenterna håller sig relativt nära detta, med undantag för 2016 års utgåva av Doom där MSI slår Asus på fingrarna med 13 bilder per sekund och hela 22 bilder per sekund mer än Gigabyte. Intressant nog får MSI märkbart bättre resultat när spelen körs med grafikgränssnitten DirectX 12 och Vulkan, något som eventuellt kan tillskrivas den större minnesmängden jämfört med konkurrenterna.

MSI har testets enda skärmpanel med 4K-upplösning, och resultaten visar trevligt nog att Nvidias Pascal-generation har tillräckligt med hästkrafter för att driva denna höga upplösning med höga grafiska inställningar lika bra (eller dåligt) som en motsvarande stationär dator.. I GTA V blir resultatet 53 fps och i Tomb Raider nås 43 fps – bra med tanke på omständigheterna. I Doom och Total War: Warhammer hamnar datorn snubblande nära den magiska gränsen 60 fps. Detta är resultat som visar att det inte längre är nödvändigt att skilja på stationär och bärbar spelprestanda.