Apple höll under tisdagen en presskonferens för att berätta om nyheterna i kommande systemuppdateringen Iphone OS 3.0. Företaget hade sedan tidigare aviserat att dagens presskonferens ämnade ge insikt i vad som komma skulle och främst riktat mot utvecklare.

Och flera nyheter blev det:

  • Möjlighet för utvecklare att ta betalt för ytterligare nedladdningar direkt från en applikation.

  • Peer 2 peer-anslutningar för till exempel multiplayer-spel. Körs över Bluetooth.

  • Push-notifikation för applikationer som inte längre är aktiva.

För spelutvecklare är Apples Iphone och Ipod Touch en begynnande stark plattform. Det visas inte minst av att #EA var på plats på presskonferensen och visade en ny version av #The Sims 3 som kommer släppas till Iphone.

Foto: Gizmodo.com

Prissättningen för spelet kommunicerades inte, men vad som däremot sades var att EA kommer att sälja föremål till simmarna i spelet för 1 dollar styck. Spelet kommer även utnyttja maskinens musikbibliotek i den form att simmarna med en stereo i sitt hus kan lyssna på den musik du har på din enhet.

På åtta månader har 800 miljoner nedladdningar skett från AppStore och många av dessa är spel. Mobilspelstillverkaren #Gameloft uppger sig ha haft 2 miljoner betalade nedladdningar från AppStore, vilket med andra ord bringar intäktsnivån upp till ungefär 50 miljoner kronor för det gångna året.