Först ut att smaka på så kallade achievements var [[Xbox 360]]-folket. Systemet - där händelser i spelen låser upp utmärkelser och tillhörande poäng - har visat sig vara så populärt att konkurrenten #Sony tvingats rätta in sig i ledet för att genomföra ett snarlikt system framöver. Inte ens pc-ägare har lämnats ut i kylan sedan #Valve introducerade sin egen achievementfunktion när man släppte #The Orange Box i höstas.

Systemens anhängare framhävdar gärna att systemet ger fler anledningar att spela mer ingående i syfte att kanna hem så många utmärkelser som möjligt - men frågan är i vilken utsträckning som folk verkligen gör det? I veckans FZ-enkät undrar vi kort om du själv samlar achievements - alternativt varför du inte gör det (samt, så klart - vilken 360-ägare på FZ som egentligen har flest achievementpoäng).

<form method="post" action="http://www.fz.se/poll.fz">
<input type="hidden" name="data" value="YToyOntpOjA7czo0MDoiZDM1OTlhYjQ0NmI5NjY0OTUxZGYyNjRmOGM4NGYwZDgzN2UzYWIzNyI7aToxO2E6Mzp7aTowO2k6OTU7aToxO2k6MTY4O2k6MjtpOjMyMzE7fX0="></input>

<input type="radio" name="q168" value="1076" checked="checked" class="form_input_radio"></input>

Ja, alltid - det ger spelen mervärde

<input type="radio" name="q168" value="1077" class="form_input_radio"></input>

I vissa fall - det beror helt på spelet

<input type="radio" name="q168" value="1078" class="form_input_radio"></input>

Nej, aldrig - det är bara tramsigt

</form>