Inlägg av RCSWE

Inlägg som RCSWE har skrivit i forumet

1

Hänger väl ihop med Big Picture gissar jag:

Finns ju redan ett par stycken tredjepartstillverkade-liknande appar för Steam. Problemet är att det just bara går att kolla på communitys och surfa runt lite. Jag vill ju kunna köpa spel on the fly, passa på när reor och sådant kommer vare sig jag är vid datorn eller ej. Hoppas de införlivar det i appen, annars blir den nog mest oanvänd tror jag.

Körde den här modden nåär det begav sig, och som den totala FPS-nörd jag då var (är än) så tyckte jag tempoväxlingen från de övriga moddarna jag körde var besvärlig, minst sagt.
Men så en bit in blev jag fascinerad av bildspråket, vyerna, den subtila historien.
När det hela var över så ville jag bara ha mer.

Underbar liten historia om man kan ta sig tiden att bara njuta.

Ska spela denna när den kommer fast jag redan nu gissar att den lider av samma syndrom som när jag spelade den förra gången; Den är lite för kort!

Jag förstår att de inte vill lägga in en funktion för att byta alla spel man haft, då skulle de förlora en massa inkomster. Men jag har en gäng spel som jag köpt, bara för att upptäcka att de inte var så roliga alls, dessa borde man kunna byta/ge/sälja. Säg en tidsgräns på 45 minuters spelande så kan spelet anses vara "nytt" och kan kan då avyttras igen, över 45 min så är det ditt för all evighet.

Eller något...

Filmen finns i helhet på TPB, dock med lite ljudsynk problem.

Sista filmen?:

youtube=http://www.youtube.com/watch?v=wX9Sc88qreg

Riktigt härligt att se att de värnar om sina kunder ända in i det bittra slutet - trots att just deras kundbas verkar svika dem. Att faktiskt ta hand om de kunder de har (skicka dem till Inet MED garantierna gällande) istället för att sura ihop och bara lägga ned skiten.

All heder åt Prodat/Niklas Sandgren för detta.

Skrivet av Freywiind:

metro har sjukt bra stämning, snygg grafik, intressant handling och riktigt svårt då skotten räker knappt till, Bra survival skräck spel i överlag

Skrivet av PatSupreme:

Håller med! Metro är riktigt bra spel och förtjänar verkligen en större publik!

What they said!

Ni har inte missat att man måste ha tio eller fler titlar i sin önskelista för att överhuvudtaget vara med i Steam:s dragning om gratisspel?

Hahahahaha, ligger ju helt i linje med Valve:s vanliga sätt att göra saker på; Bra men långsamt.

Valve Time

JAVAS skrev:"YES! Efter ett år av MW2 till pc så är man riktigt jävla trött på fuskare. Hårt är rättvist!"

Word!

Fel drivrutiner

Fel drivrutiner
(Sagan om hur det kan gå när man är riktigt dum i huvudet)

I julas fick jag en Acer Aspire 8935G i julklapp av min hustru. En mycket efterlängtad klapp kan jag säga, då vår gamla stationära HP inte riktigt hängde med längre.
Kartongen öppnades, och pang på rödbetan så var jag igång med installation av Win 7.
När alla grundinstallationer var klara så tänkte jag börja uppdatera drivrutiner - nu jävlar skulle spelen flyta fint (sitter ju ett ATI Radeon Mobility HD 4670 i).

Började på ATI:s hemsida, men fick där veta att jag inte kunde installera deras drivrutiner direkt då min dator tillhör en av dem där datortillverkaren "tweakar" drivrutinerna för att passa deras hårdvarusetup, utan att jag skulle uppsöka Acers:s hemsida för att där få den senaste "twekade" drivrutinen. Likadant på Intels hemsida, samt ett par andra hårdvarutillverkares.

Väl inne hos Acer så letade jag rätt på min burk i en lista och fick upp en ny lista på de drivrutiner som de hade till förfogande. Där fanns 7 st med en liten textrad bredvid: "This page shows only drivers that are not contained in Windows 7". "Kalas" tänkte jag och tog hem allihop och installerade dem.

Startade Left 4 Dead 2 och ställde in grafiken på det högsta och bara njöt. Fast...
Riktigt så häftigt var det inte, och inte flöt det helt obehindrat på högsta, fick ta ned ett hack. Tänkte, "Ja ja, så är det med laptops, de orkar inte riktigt alltid". Men det där gnagde lite grann, L4D2 är väl inget krävande grafikmonster, varför flöt det inte hundra på min nya fina maskin?
Under året som gått har jag upplevt samma sak flera gånger, att spel som borde flyta utan problem inte gör det, och hade börjat undra om något var fel med mitt ATI-kort eller med drivrutinerna.
Nyligen köpte jag gamla Overlord på Steam och det gick inte att köra alls, inte ens på lägsta, och då tröttnade jag. Gjorde en djupdykning in i min maskins inre. Upptäckte att versionsnumren på flera av drivrutinerna inte stämde överens med numrerna på drivrutinerna från Acers hemsida och började installera om. Funkade fortfarande inte, det verkade nästan som om hårdvaran inte accepterade Acer:s tweakade drivrutiner. Så på med hårdhandskarna: starta om i felsäkert läge, avinstallera Chipset och ATI-kort och tvinga på dem drivrutinerna. Fungerade äntligen! Omstart - Krash. Omstart igen - Krasch. Omstart återigen - startar men med väldigt underliga upplösningar, kan inte ens ställa in min skärmupplösning längre.

Höll på så ett tag (ca tre dagar med frustration), med ideliga av/ominstallationer av diverse hårdvara/drivrutiner, men det enda resultat jag fick var att allt gick snabbt från dåligt till värre - ibland höll jag på i timmar för att ens få igång den, och när den väl gjorde det så kunde den t.ex. starta utan skärmen igång - jättekul att fingeravtrycks-logga in med svart skärm, höra alla start-upp ljud men inte kunna se något. Till slut fick jag skiten att halta fram någorlunda och började fundera på att köra i mina återställningsskivor, när jag upptäckte en liten, liten detalj:

I början hade jag reagerat på en sak, när man väljer drivrutiner hos Acer så måste man först göra vissa val som kommer upp i stora fina rutor: typ av dator (Notebook), serie (Aspire), modellnamn (Aspire 8935G), och sedan är det klart. Man väljer inte operativsystem?! "8935G kommer väl bara med Win 7 64-bit" tänkte jag första gången och har tänkt så sedan dess. Men oj vad fel jag hade.
När man valt modellnamn dyker det upp en liten, ljus, smal ruta under de andra rutorna som jag missat - där väljer man OS. Så jag hade tvingat mitt Win 7 Home Premium 64-bit (Svenska) att acceptera drivrutiner för Vista Home Basic 32-bit (Engelska)! Undra på att det krånglade... (Kolla ni om ni ser den rutan direkt: Drivrutinssidan hos Acer.

Ominstallerade alla drivrutinerna (rätt drivrutiner den här gången...) och startade om. MEGAKRASCH! Kunde inte få igång skärmen alls, bara i felsäkert läge, och då utan färg i väldigt underlig upplösning... Suck. Tröttnade rejält och gjorde en Factory Reset på hela skiten (tacka gudarna för att jag backar upp all min skit till extern hårddisk ofta).

Så nu hade jag all crapware tillbaka (ni vet all skit som är installerat på en ny maskin), inga av mina inställningar var kvar, inga program, inga... ja ni förstår. Acers hemsida igen, uppdatera drivrutinerna igen. Voilá - nu funkar den igen. Och eftersom jag nu har rätt drivrutiner med rätt "tweaks" så har jag upptäckt en liten detalj till. Bara en liten, liten, liten en:
När man startar upp en 8935G så väljer den alltid moderkortets inbyggda grafikkrets. Inte ATI-kortet, detta måste väljas manuellt (gissar att det är för att det är en laptop, ska väl spara ström). Detta val görs via en lite ikon i aktivitetsfältet som nu finns där eftersom jag kör på rätt drivrutiner - Vista:s 32-bits drivrutiner tog bort denna ikon. Så jag har kört alla mina spel i nästan ett års tid på Intel Chipset 4 Family:s integrerade krets i nästan ett års tid.

Fy f-n vad dum jag har känt mig i dagarna kan ni tro...

Men nu går det att få spelen att flyta på rätt höga inställningar (inte alltid på högsta - en laptops begränsningar ni minns?) och det ser bra ut, och den blir inte hälften så varm som förut (snälla Gud, låt mig inte ha skadat processorn).

Fast jag känner mig fortfarande lite dum.

Okej, nu kan du skratta - jag förtjänar det.

#blogg

Om ni inte kan ladda ner, eller det går långsamt (är ofta så vid populära släpp) så gå in på Inställningar - nedladdningar och ändra land till något low-tech land, där datoranvändarna inte är så många. Jag gjorde så när Crash Course släpptes till L4D - finkar fin-fint.

Funkar det för dig? Tacka inte mig, tacka best_jeppe för rådet - han är en källa till glädje.

Fungerar fortfarande inte.....

Fick ett gott råd av best_jeppe: När Steams servrar är upptagna och du inte kan ladda ner det senaste innehållet (som igår kväll), byt då nedladdningsland till Kambodja, Afrika, eller något liknande land, där datoranvändandet inte är så stort som där du bor, då laddar DLC:n ner direkt. Jag körde från Kambodja igår kväll, tog ca 20 min, men hellre långsam tankning än ingen alls.

Tack till Jeppe!

Crash Course är lite kort tycker jag, och lite för lätt!? Mycket vapen överallt, mycket granater och ammo. Kanske annorlunda i Versus - har inte testat det ännu. Annars är det här en bana som får köras på Expert enbart för att ge tillräckligt motstånd.

Hahahaha!

Star 4 Wars...

Man kan ha kul utan.... Huvudvärk!

YAOWZA!

Hemkommen från Arvika då.

Känner mig som en kaffeböna som blivit uppäten av ett obeskrivligt djur, utskiten, upplockad av någon fattig indian, bara för att bli malen, kokt, drucken, och utsketen igen. And here we go again...

I onsdags kväll slog vi upp tältet (tanten och jag - Accisay and REAL Chicken (SWE) - vilket par) i Arvika. Satte oss ned, pustade ut, och tog en ljummen pilsner i den varma kvällsluften. Vi log ömt mot varandra, kysstes, och kröp in för lite tyst, festivalsex i tältet. Kom överens om att sova ut ordentligt så vi skulle orka med, trots allt så hade vi ju varit "på" sen i lördags. 07:00 vaknar jag, dyblöt i svett, i en jävla bastu! Jag väckte tanten och skrek "Det är varmt!". Solen gassar som en helvetesbakugn från Sodom, och jag är dyblöt. So much för sova ut Solen skiner och jag älskar det! Underbara svenska sommar!

Torsdag: Lite campingbestyr, ni vet; Bajamaja, vattentråg, (bärs) hälsa på grannar, (bärs) snubbla på tältremmar, (bärs) (bärs) (bärs) hälsa på fler grannar, (bärs) polare dyker upp, (bärs+virre) hjälpa sätta upp tält, (bärs) etc. Vid fyrasnåret lullade vi upp, såg The Sounds, Santigold, Opeth, Nordpolen, Röyksopp, Nine Inch Nails, och Elegant Machinery. Givetvis med diverse (bärs) matstopp imellanåt.

Sedan bar det av till stora campingen. Detta måste upplevas, är minst lika kul som showerna, om inte bättre. Hela fältet ser ut som ett slagfält, fulla människor överallt som spökat ut sig till max, musiken dånar (ur sjuttiofemtionittionio system samtidigt...). Här festade vi loss hela natten tills vi tröttnade, och gick hem till vår lugna camping, men det är en alldeles för sexig, hemsk, och inte så lite barnförbjuden historia som lämpar sig bättre för ett annat forum...

Fredag: 07:00 samma visa igen. Missade Lillasyster för jag åt (bärs+virre) mat. Såg Welle:Erdball, Motor, The Mobile Homes, De/Vision, och Depeche Mode. Sen bar det av till stora campingen...

Lördag: Svalare, men tillräckligt varmt för 07:00-ritualen. Såg Alice in Videoland (bästa på hela helgen!), Thåström, DAF (halva), Engel (Halva), Thermostatic, och Korn. Sen bar det av till - ja, du vet nog redan - stora...

Söndag: Riva tält, packa ihop, åka hem, blåsa i poliskontroll, nästan somna i förarsätet, somna i passagerarsätet. En vanlig efter-festivalen-dag.

Har hoppat, skrikit, shoppat, krökat, dansat, svettats, famlat i mörkret i diverse stinkande bajamajor, pussats, kramats, vrålat, och blivit varmt regnad på. NJUTNING! Och då man inte fick lalla omkring hursomhelst med dryck mellan områdena, och vattenutskänkningen var riklig så blev det faktiskt mer än varannan vatten = ingen huvudvärk. NJUTNING!! Och alla dessa vackra kvinnor att vila ögonen på (fönstershopping är tillåtet fast jag är gift!). NJUTNING!!!

Är nu hemma och packar upp, tvättar och lägger i ordning, om en vecka flyttar vi in i tält nedanför Bohus fästning - dags för nästa galna grej. Ska bara hitta någon som kan låna ut 80-100 europallar tills på tisdag, annars har vi inget att bygga scenerna av... Nemas problemas (hoppas jag).

Ha en underbar sommar allihopa!

PS
Om du var där; såg du någon i grön kilt som gick, sprang, låg, hoppade eller blottade sig (omedvetet givetvis...)? REAL Chicken, that was!
DS

#blogg

Sommarens huvudvärk har äntligen börjat!

Då sitter man här med ont i huvudet, ont i hälarna, ont i tårna, och med ett mycket förnöjt flin på läpparna.
Tillbringade gårdagen i Köpenhamn i goda vänners lag, vilt hoppandes och skuttandes. Depeche Mode på scen!

Jag; Grön kilt (utan kallingar, givetvis!), GettaGrip-boots, och kedjeskjorta.

Som ni kan förstå var jag tvungen att inmundiga stora mängder kissfärgad dryck för att stå ut med gemene mans blickar... Därav smärtan i skallen idag.
Bootsen är splitter nya. Därav smärtan i fötterna idag.
Är på väg till Arvika as we speak. Därav det förnöjda flinet.

Finns lite skam i flinet med, och jag får kalla-skam-kårar längs ryggen varje gång jag tänker på tågresan hem över sundet imorse, speciellt den delen när vår hjälte (jag...) stilfullt famlar efter något att hålla i sig i när tåget rycker och får tag i (ja, just det) nödbromsen istället för handräcket. Det var varmt, vi stod packade som sillar och alla, ja alla, tyckte att vår hjälte (fortfarande jag...) var en riktig idiot. Fast vem fan säger det till en svettig, halvnaken karl med kjol?! Needless to say, om jag var varm innan "incidenten" så var det inget mot hur svetten rann när jag insåg vad jag gjort. Nästan 30 min stod vi still i värmen, innan det kom en mycket arg konduktör och återställde bromsen. Jag pep fram ett tyst förlåt, tillräckligt högt för att kunna säga att jag bett om ursäkt, men inte tillräckligt högt för att någon skulle höra det, framför allt inte konduktören!

Åter till Arvika; Skall hoppa och skutta och inmundiga i dagarna tre, Depeche spelar igen, och en massa andra skojjiga band. Hemkommen från detta tält/festival/ontikroppen-helvete så börjar uppladdningen inför Kungahälla Medeltidsdagar. Tre dagar utspökad som en 1300-tals mupp, omgiven av andra muppar klädda likadant. Som ni förstår kommer det även här bli en del inmundigande (vi har rättigheter på hela fästningsområdet i år igen), med mer huvudvärk som följd.

Solen skiner, kall dryck flödar, och jag klär mig som en fågelskrämma var och varannan dag. Härligt! Äntligen! Jag hoppas verkligen att ni njuter av allt som en varm, svensk sommar har att erbjuda.
Länge Leve Huvudvärken!

#blogg

1