Inlägg av Petrik

Inlägg som Petrik har skrivit i forumet

Skrivet av robbis:

hmm... låt mig tänka... njae kanske... eller?

Häfitg!!

Path of Exile: Necropolis släpps ju passande idag

Lite i-lands problem när det släpps en dag innan Dragons dogma 2, blir att invänta rea på detta

Skrivet av Sebastian Lind:

Det känns så otroligt surrealistiskt att den här gamla filmen ska bli spel. Verkligen bisarrt. Filmen är INTE sevärd om någon nu undrar, om inte själva titeln ensamt förtäljer den saken.

<

En av mina absoluta favorit filmer och en riktigt kult film så jag skulle säga se den gärna
Helt fel musik i trailer dock som förstör mycket av känslan som skulle kunna varit där.
https://www.youtube.com/watch?v=iMP42SoWajQ

Skrivet av Hipshot:

Mycket vill ha mer.

Så dom släpper en gratis uppdatering till ett 9 år gammalt spel och det första och enda du kan tänka på är att gnälla? vad är det för fel på dig?

Skrivet av Pjotor:

Haha, tror artikelbilden beskriver allas reaktion just nu. Hoppas det inte är alltför långt kvar till release!

Som enbart pc spelare (och switch men tror den blir utan nått gta 6 ) så känner jag mig inte det minsta hypad, med lite tur så lär vi spela det våren 2025

Inte spelat spelen men jäkligt bra serie, så pass bra att man börjat fundera på att spela det nu när det släpps på pc.
Men är det nån som vet om handlingen är exakt samma i spel och serie eller skiljer den sig på tillräckligt med punkter för att historien i spelet fortfarande är intresserat?

Jag sitter fortfarande och hoppas att Ghost of Tsushima ska leta sig ut till pc så smånigom, men det verkar som jag får fortsätta hoppas för det var knappast nått live service spel det.

Skrivet av Karmak:

Sa inte att de flesta får motion sickness som provar vr. Sa att de flesta skulle fått motion sickness om latensen var för hög

Detta är något som de flesta inte upplever eftersom allt fungerar bra. Den enda gången de skulle upplevt det är om de spelar på pc och får låg fps eller dålig trådlös uppkoppling

Men via cloud så blir jo såklart latensen mycket högre och det ser jag fram emot hur de fixat så man inte upplever det

Ah jag som helt misstolkat ditt inlägg och tackar och bockar för tillrättavisningen
Då förstår jag, och delar din nyfikenhet på hur dom tänkt lösa problemet

Skrivet av Karmak:

Det är ett allmänt känt problem. Därför behöver VR spel ha låg latens, som mest 50ms

Du kan kolla upp vr sickness på wiki https://en.m.wikipedia.org/wiki/Virtual_reality_sickness

Tackar för du tog dig tid att svara och skicka med en länk
Nu var det dock inte det jag frågade och även om jag är fullt meveten om var motion sickness är läste jag igenom artikeln och fann lite ny information som jag inte hade koll på så det var intressant.
Men nu provar jag igen, var har du för bevis på att långt över 50% av alla som provar vr upplever motion sickness? (För jag kan inte hitta nått på wikkipedia som stöder ditt utalande)

Skrivet av Karmak:

Då måste du vara väldigt tålig om du inte mår illa av att rörelsen inte matchar verkligheten. Men de flesta andra mår illa av det.

Jag blir svimfärdig och mår illa om det händer att det är lagg mellan vad jag gör och vad som händer i VR

Jag har väldigt svårt för det här, om jag gör eller känner så gör alla andra det med tänket.
Jag har ett gäng kompisar jag brukar spela vr med och det är två stycken som mår lite illa vid tex berg och dalbaner spel men alla andra klarar sig utan problem.
Vad har du för källa på att flesta andra mår illa av det?
Jag säger inte att det inte är så men det är absolut inte uppfattningen jag fått av mina egna upplevelser och interaktioner med andra spelare.

Skrivet av Vercadi:

Läckte ju ut gameplay video på cirka 40 min. Såg riktigt jävla förjävligt ut imo. Tycker även D3 är rätt uselt arpg. Fattar inte heller hur folk inte har principer och kan tacka nej till skit.

Jag tyckte det såg bra ut och har stora förhoppningar. Men varför måste jag säga nej för att du tycker det ser skit ut? varför måste jag följa dina principer? Jag har mina egna och följer vad jag tycker inte vad du tycker och det tycker jag övriga med ska göra imho.

Skrivet av Jexter:

Men det ju i alla fall nästan ultrawide Jag testade betan och det är helt klart sorgkanter på sidorna men det är ändå något större yta än vanlig 16:9, och definitivt mycket större än originalets 4:3.

Då bockar och tackar jag även för det här svaret för då ska jag ge det en chans till min stora lycka.
Den där samsung g9 monitorn jag köpte är både det bästa och sämsta köp till datorn jag gjort

Skrivet av FryinRyan:

Tack för infon! Tråden hade inte överlevt utan detta!

Alltid någon som ska informera om att de absolut inte ska spela ett visst spel 🤣

On topic:

Blir att kötta igång på måndag då helgen är vigd åt annat. Ser fram emot det som fan då jag äntligen ska prova en class som jag aldrig kört i D2. Nämligen en sorceress! Ska bli sååå fett

Jag är faktiskt tacksam att han gjorde inlägget, mods till diablo är la inte så viktigt för mig men utltra wide support är och jag hade faktiskt ingen aning om att det inte stödde det och kommer leda till att jag med hoppar det.
Så där fanns ju faktiskt liter mer info än vad du utrycker.

Skrivet av Gesturr:

Då jag är med, VorpX har olika sorters 3D beroende på titel. Z3D är den enklare sorten som funkar med väldigt många spel men som ger en enklare 3D-effekt, sen finns det Geometry 3D som ger mer ordentlig 3D.

Det har skett en hel del uppdateringar av VorpX sen han testade RDR2 2019 och en del uppdateringar omnämner specifikt det spelet, men vet inte hur mycket bättre det blivit. Verkar som det kan vara visst pill med just detta spelet också, VorpX forum har en tråd om en FOV-mod för att köra i FullVR (annars får man köra på bioduk).

Ja att det gått framåt kan jag tänka mig och det kan mycket väl vara så att dom är närmare nu, men även om det fortfarande skiljer sig så blir nog att införskaffa vorpex för en annan i vilket fall.
Har sett en hel del videos med vorpex spel och där har dom ju tom fått gamla spel som F.e.a.r att funka så även om det inte är perfekt och en del pill så är det ju sjukt nice

Skrivet av Gesturr:

Videon är drygt en halvtimme, var förklarar han att det är en bra bit efter?

Samma person som testar VorpX: https://m.youtube.com/watch?v=VnTX1taP8zY

” This might just be the coolest game I've experienced so far in Vorpx! It's not perfect but holy hell is it cool, I will be testing this more as the days and weeks go on!”

Ja precis han har ju provat båda och han är typ den enda på youtube jag följer för han verkar riktigt vettig.
Nu har jag ju inte provat vorpex själv så jag får ta han på orden i detta fallet :

2:35 "ive tested rdr 2 a long time ago with vorpex, and i had a pretty good time with it. but i think we´ve all been dreaming of a proper 3d vr mod for a game like this for forever. i will live in this world if the mod is ending up half as good as it looks"

11:58 "ive played this in vorpex as i said , way back when rdr 2 came out on pc, and umm it was cool, i had a good time with it but this is something else. Using vorpex to play the game only gave me (tro han säger zed 3d) wich gave me kinda a sence of 3d, you get that scence of i know how far away things are but i dont really get a genuine the (vet inte riktigt ordet här men låter som picture of it).
In here everything is rended in 3d"
Pallar inte leta mer, men det säger väl mer än väl vad jag ville ha sagt, resten finns i videon och det är visst väldigt stor skillnad.

Skrivet av Gesturr:

Tror det blir jämförbart. Med vorpx kan du välja att spela på bioduk med, fast i 3D. Om du inte gillar ”VR-läget”

Nu har jag inte provat vopex men ska man ta vad tex sägs i denna videon : https://www.youtube.com/watch?v=kTNot9jjEao
så är det inte jämförbart alls utan vorpex ligger en bra bit efter.

Ska äntligen ta mod till mig och hämta ficklampan i half life alyx

Skrivet av lyrael:

Om du klarar dig med en kortare kabel så köpte jag denna på netonnet. Bara tre meter men funkar kanon när jag har mitt spelområde bredvid datorn. Laddar även headset så har i princip full laddning även efter 4 timmar speltid.

https://www.netonnet.se/art/ljud-bild/kablar/usb-c-kabel/ande...

Tackar för tipset, var på jakt efter en för att kunna lira gta 5 med oculusen och där sitter man ju still så 3 meter blir perfekt

Fick både min 1 gigs ssd och oculus 2 förra veckan så det här kommer ju väldigt lägligt, behöver dessutom nått som drar väck mig från moddanet av skyrim vr som äter alltför mycket av min fritid atm
(nu var det ju bara det här med cyberpunk 2077 imorgon med.........)