Inlägg av tjorb

Inlägg som tjorb har skrivit i forumet

Skrivet av Ender:

Jag försöker verkligen förklara för dig att jag alltid opponerar mig mot MTX där det är befogat, vilket det i majoriteten av fallen är, men att jag varken är speljournalist eller spelforskare. Jag läser FZ, och när det dyker upp MTX i ett spel som är utförd på ett rovgirigt sätt, framförallt i ett spel jag är intresserad av (jag orkar inte följa MTX i t ex sportspel) så protesterar jag emot det.

Nu har jag tjötat emot så många som tycks försvara MTX i DD2 att jag kanske blandar ihop dig och de åsikter jag fått för mig att du uttrycker med andra, och i så fall ber jag om ursäkt ifall jag haft en tråkig ton, men jag skriver "du/ni" för att du genom dina argument, om att Capcom och DD2 blir utsatta för någon slags häxjakt, grupperar dig själv till alla röster som verkar ställa dig på Capcoms sida.
Du skriver ju själv: "Om spel släpps där det är en oändlig grind för att dom vill sälja dlc för att skippa den så borde det väl synas i recensioner."...herregud människa, det är ju exakt det de gör! Spelet får dåliga recensioner av 2 orsaker. Dess dåliga optimering vid start och dess kassa implementering av MTX! Läser du recensionerna på steam så ser du att många väldigt tydligt särskiljer på de två dessutom. Det finns inget "men ifall de inte gillar det, varför sa dem ingenting för 10 år sedan!?) Folk klagar NU för att "nästan" ingen gillar vad Capcom håller på med, och det är jättebra, för Capcom kan läsa vad folk tycker om deras MTX, och fundera på hur bra det kommer bli med fortsatta sådana i spel de vill sälja framöver.

Det jag lyfter fram är ju att Capcom bäddar för att spelen KOMMER få oändligt grind framöver, för att nyttiga idioter är för blinda att se det. Ifall du, som det verkar för mig, kan räknas till den gruppen vet jag inte, men det är inte, men det är inte en förolämpning i avseendet "idiot", det är som sagt ett uttryck för någon som omedvetet går någon annans ärende, vilket jag får intrycket av att du gör med ditt prat om att Capcom blir utsatta för en "häxjakt".

Jag vet inte hur jag kan bli tydligare, och jag tycker jag har förklarat mig med i löjlig detalj. Tråkigt att min poäng verkar gå dig förbi, men jag önska dig en glad påsk i alla fall, för det tänker jag ha nu.

Jag håller med om att man ska klaga på mtx. Jag står fast vid att jag tror det har skrikits mycket högre om allt som går att klaga på pga den dåliga prestandan. Det andra jag inte höll med om i det första inlägget jag citerade var att detta inte skulle vara normalt för capcom vilket det är. Det var dom enda två inledande argumenten. Man får till svar flera walls of text om saker jag anser orelevanta.

Skrivet av Ender:

Du skriver ju själv: "Om spel släpps där det är en oändlig grind för att dom vill sälja dlc för att skippa den så borde det väl synas i recensioner."...herregud människa, det är ju exakt det de gör! Spelet får dåliga recensioner av 2 orsaker.

Nej det är det inte gör i detta fallet. Hur många av recensionerna på metacritic kan du hitta där dom specifikt säger att spelet är designat för att sälja mtx? Du har förvrängt mitt argument här. Du kan fortsätta på ditt slippery slope argument här men vi är inte där än när det kommer till capcoms spel.

Skrivet av Ender:

Det är ju inte jätteförvånade att folk snappar upp saker och tror att det är sanning. Capcom tar ju betalt för dessa saker, och många som inte orkar läsa mer än en rubrik tar det för svart och vitt, fakta etc. Det är ju knappast något nytt fenomen, det är samma internetplåga som vanligt. Folk är med andra ord för lata, dumma eller oengagerade för att ta reda på fakta innan de bildar sig en åsikt. USA valde en idiot till president på de premisserna.
Det är inte samma sak som en lögn...även om den det säkert finns samma lilla illvilliga klicka som medvetet sprider missinformation som vanligt.

Jag har så långt jag kan minnas motsatt mig orimliga MTX, orimliga priser bland MTX och framförallt orimliga ting att ta betalt för ibland dessa MTX. Ställen där jag inte har uttalat mig negativt om MTX är antingen ställen där MTX är legitimt, för sådana finns trots allt, och ställen som jag aldrig hört talas om, som DMC5 eller andra Capcom titlar där de tydligen gjort likadant.
Att jag reagerar så starkt nu är VAD de tar betalt för och i vilket sammanhang, för det är första gången jag sett en stor spelstudio göra det. Jag har upprepade gånger sagt att det inte har med game play att göra då det är ointressant, det handlar om hur Capcom flyttar fram gränsen för vad som är acceptabelt och vad som är hutlöst...och de är inte ensamma.

Det som förbluffar kritiker som mig är varför många som du liksom väljer att ta sida...MOT kritiken. JAG förstår att du (och andra som känner likadant) gillar ditt/ert spel, och jag är ledsen att du/ni känner att kritiken är riktad mot dig/er och mot någonting du/ni tycker om, men det är en missuppfattning. Vi som är arga riktar kritiken mot dem som väljer att använda en antagligen fantastisk produkt (jag tyckte också att spelet så jättespännande ut när jag hörde om det första gången här på FZ) till att trycka in någonting så smutsig och horribelt i det.
MTX av det här slaget har ingenting i ett fullpris spel att göra. De försöker ta betalt för någonting som inte ska kosta pengar, de försöker få folk som inte gillar MTX av det här slaget att acceptera att de ändå ligger där i bakgrunden, så att när det nästa gång inte alls är lika lätt, eller ens är möjligt att grinda ihop till det själv inte kommer kännas lika onaturligt.

Du/ni verkar tro att jag/vi som klagar är emot er när vi är MED er...vi skriker oss hesa för en utveckling som ingen av oss vill ha. Därför blir det så frustrerande när många verkar klättra över er själva när ni ska förklara för oss hur missvisas kritiken är, hur vissa ljuger, hur LITE dessa MTX märks av i spelet som de nyttiga idioter ni är (det är inte en förolämpning nu när jag säger "idioter", det är ett begrepp). Ni hjälper med era protester Capcom och alla andra giriga kräk att (likt dörrförsäljaren som en gång i tiden satte en fot i dörrspringan att tvinga på oss sina oönskade produkter) smyga in och normalisera samma oönskade produkter i spelen.

Argumenten ni för idag visar hur väl det fungerar..."det har funnits länge", "man måste inte köpa", "MTX är här för att stanna", "det är inget konstigt"..."det är NORMAAALT". Dessa röster gör det svåraste arbetet åt dem när de försöker att ta betalt för saker som inte ska kosta någonting, eller som ni redan betalat för.
Er största missuppfattning är att ni tror att ni inte "måste köpa", men när MTX slutar handla om p2w, och kosmetiska saker till "quality of life" (snacka om att elefanten mitt i rummet smälter in bra där) till rena game play element i ett spel man betalat för så har det redan gått för långt.

Så ursäkta ifall jag låter ohövlig, det är inte syftet till att jag skriver, men frustrationen tar överhanden.

Ja folk ljuger och andra sprider lögnen.
För att vara någon som är så emot mtx så har du förvånansvärt lite koll om det här är första gången du ser något liknande när capcom som sagt har gjort det flera gånger tidigare. Så du kanske inte gör så mycket mer än andra för att stå emot? Länka gärna dina protester som haft påverkan eller dylikt.

Sluta gruppera mig med andra för att sätta ord i min mun. Jag är endast emot desinformation och jag håller fast vid att detta spel får mer kritik pga problemen och jag grundar det på deras tidigare spelsläpp. Det här är capcoms normala nuförtiden även om du inte håller med.
Om spel släpps där det är en oändlig grind för att dom vill sälja dlc för att skippa den så borde det väl synas i recensioner.
Nyttig idiot anser jag kan användas som förolämpning och det är inte något du behövde skriva så jag tar det som en förolämpning med tanke på vad jag anser är en aggressiv ton i dina inlägg.

Skrivet av Ender:

För det första så vet jag inte vad det här "ljuga om" kommer ifrån. Det låter mer som en höna som grundar sig i ett fåtal människors missförstånd. Jag ser att vissa vill få det till att spelsajter som FZ och andra skulle ha ljugit, bara för att en eller flera streamers "rapporterar" som hur deras information varit, vilket inte är det samma som kall fakta. Sedan kanske enskilda användare har missförstått någonting när de skrivit recensioner, vad vet jag, men att det skulle förekomma någon slags kollektiv lögn tar jag som nonsens som det byggs något slags luftslott kring.

För det andra så är jag helt övertygad om att de fått lika mycket kritik kring MTX'erna OVASETT de övriga problemen då de är helt väsensskilda i sig...det enda stället där de kan gå hand i hand är i användarnas slutbetyg på Steam (och liknande) där det sammanlagda betyget blir antingen en tumme upp eller ner.

Jag har, efter att ha suttit och kollat runt lite igår, noterat att en drös med stora streamers drar samma slutsatser som mig, d.v.s. att spelet i sig är bra vad gäller game play, men att deras MTX i ett fullbetalt single player-spel inte hör hemma där för 5-öre, och för det ska de ha kritik...det har ingenting alls att göra med huruvida det "märks i spelet" eller inte att göra, vilket du borde förstått ifall du ens läst mina olika inlägg då jag försökt göra det så tydligt det bara går.

Jag tycker att både ZackRawrr (Asmongold) i sin dedikerade video kring ämnet, och Skill Up förklarar det bra, framförallt vid 12:24 (jag vet tyvärr in hur man länkar tidsstämplar).

Du kan kolla lite topp trådar på reddit om spelet och diverse memes om att man måste betala för fast travel nu och betala för att ändra utseende på sin karaktär. I en annan tråd här på fz så svarade jag på en kommentar med löjligt många felaktigheter så nånstans sprids det sånt som folk går på.

Jag tror inte alls att dom hade fått lika mycket kritik över dlc om spelet varit felfritt. Det var missnöje över DMC5 mtx innan release men det dog ut snabbt vad jag kan se. Capcom har hållt på så här länge nu och det är först nu som kritik diskussionen övertagit all annan diskussion om ett av deras spel.

Jag har inte svarat på eller diskuterat med dig om huruvida det märks i spelet så jag förstår inte varför du skriver så eller din ohövliga ton.

Skrivet av Ender:

Där har du fel. När tillräckligt många "konsumenter" höjer sina röster så tvingas företagen svara, och reagera. Det är däremot din och andras passivitet och godtycklighet som är företagens egentliga drivkraft. Genom att göra ingenting så gör du allting som företagen ber om. Tack vare att vissa bryr sig så kan inte företagen komma undan med vad som helst, men det är din och andras oförmåga att säga ifrån som gör att utvecklingen blir värre och värre.

Jag kan räkna på en hand dom fåtal gånger jag köpt mtx i något spel. Där jag tyckte utvecklaren förtjänade det. Du har rätt i att det är andra som är problemet. nämligen whales som alla skyhöga priser för mtx baseras på. Det är inte priser satta för normala människor.

Att göra ingenting är ju att rösta med plånboken så jag förstår inte varför det skulle vara något fel.
Men är det inte tillåtet att köpa ett spel men inte betala för mtx?

Skrivet av Ender:

Jag ska förklara det enkelt. Kritiken mot MTX har väldigt lite med game play att göra...spelet är vad jag hört riktigt bra. Det Capcom gör med MTX i DD2 däremot är riktigt fult, och det enda sättet att visa vad man tycker om det är att visa dem genom betygen och plånboken. Det man gör genom att acceptera den här typen av MTX är bokstavligen att bädda för mer, och konstant lite värre sådana.
Lite tråkigt att så få verkar se det sambandet. Det är ingen "häxjakt", kritiken är högst befogad...jag växte upp med Capcom, och det här är allt annat än det "normala" som många vill få det att låta som.

Min åsikt är att om spelet inte haft prestanda problem eller problem kring save systemet så hade det inte varit så livat kring dlc. Nu när outrage maskinen är igång så ska varje grej blåsas upp och dessutom ljugas om.

Det här är dessutom capcoms "nya" normala.
Mtx i singleplayer suger men det enda man som konsument gör genom att inte köpa spelet är att gå miste om ett bra spel. Du har ingen påverkan.
Även om. Den stora majoriteten aldrig köper mtx så gör det ingen skillnad. Det finns gott nog med whales med för mycket pengar för att det ska vara lönsamt för företagen.

Skrivet av Trycket:

För det är precis det jag menade och det förstår jag väl. Ni skrev till och med själva en liten notis när det uppdagades och att det var så pass allvarligt att ni skulle diskutera det i redaktionen. Som jag antar rinner ut i sanden som alltid. Inte ens en krönika där ni ryter till mot spelutvecklarna eller ställer krav. Nu är det Cities Skylines 2 och Dragons Dogma jag känt mig lurad av recensioner.

Jag kontaktade Konsumentverket som säger sig tycka att det låter som vilseledande marknadsföring. Man kan tycka att en tidning som bygger på recensioner ska ta något sådant rätt allvarligt.

Fast jag antar att ett MMO spel som sedan blir ett singleplayer spel inte skulle få någon att rycka på axlarna vid det här laget. De kan göra vad de vill baserat på den icke existerande reaktionen från speltidningsvärlden.

Va? Missade du det faktum att det inte var några mikrotransaktioner som presenterades för recensenterna som ska ge en bild av ett spel? Det är ungefär som att säga "Här är ett MMO spel". Nej det visade sig vara ett singleplayer spel. För vissa är mikrotransaktioner så allvarligt att man inte köper ett spel. Jag har varit i kontakt med konsumentverket som tycker att det låter som en form av vilseledande marknadsföring.

Personen i denna video påstår att reviewers fick info om dlc https://youtu.be/n021m5ZsH_4?t=28

Fz kanske kan svara på om dom hade tillgång till det.
Alla recensioner är ju gjorda utan dlc. Om spelet är bra utan dlc så är det ju inte något nödvändigt. Det enda argumentet som finns kvar är om man inte vill stödja utvecklaren för att spelet har dlc i någon form och då hade det väl varit bra att veta det innan spelet släpps.

Skrivet av Kyathab:

Måste säga att jag vart GRYMT besviken när jag såg detta. Rift Crystals som i 1:an användes för att rekrytera Pawns och låsa upp Stenarna som man kan rektrytera dom via som ett DLC man köper. Först tänkte jag att det måste ju bara vara något extra, i 1:an fick man ju Rfit Crystals som drops och via att andra använde ens egen Pawn så hoppas det är kvar.

Men det som stör mig mest måste vara "Wakestones" och "Portcrystals". Portcrytals är 1:ans version utav fast travel, något som jag vill minnas dom sa någon gång under 2:ans utveckling inte skulle komma tillbaka. Men ser nu att dom menade i "bas" spelet men som DLC absolut! Öppna plånboken bara, så blir alla våra långa escort quests lite mer uthärdliga.
Skulle inte förvåna mig om dom medvetet designat så vissa quests ligger EXTREMT långt borta ifrån där man får Questen. Jag såg en Quest för en Streamer där han skulle hjälpa en snubbe med att visa hur man använde pilbåge. Han tog questen i huvudstan och NPC bad honom möta honom i närheten, NPC sa verkligen något i stil med "i närheten" sedan när han kollade på kartan vart sjutton det var. Var det i princip så långt bort man kunde komma....

Wakestones är också en sån där extremt ful sak, kollar DLC menyn och där finns det grader från E -> A försökte kolla mer info om dom. Men misstänker att dom kanske bara revivar dig så länge du är under X level. Lägg sedan på det att dom inte utvecklat "Save" systemet ordentligt vilket jag nu misstänker är helt medvetet. Du kan bara spara via Inns/Tavern om jag förstod korrekt, och Autosaven ska vara nästintill borta, så känns detta som en medvetet val bara för se till att spelarna alltid har en Wakestone till hands så dom inte tappar 1-2 timmars progress bara för att dom dog. Dom varnar tom med för Autosaven är KASS och man inte ska förlita sig på den in-game.

Allt detta gör mig också väääldigt orolig för kommande DLC's. I 1:an hade vi end-game dungeonet BBI där fick man "scrap" drops som man sedan behövde identify:a typ, och det kosta gissa vad..... Rift Crystals! Idag kan jag absolut se framför mig att Capcom skulle göra detta men se till att strypa alla sätt att få Rift Crystals så hårt att man måste köpa dom för riktiga pengar....

Iaf rant off, nu ska jag faktiskt själv ta och spela spelet och se hur hemskt det är utan alla QoL features dom hade i 1:an som liggar bakom betalväggar nu.

EDIT: Spelar kompilerar shaders och såg en typo ^^

Så sjukt mycket felaktigheter här så att det är löjligt.
Allt dlc kan man få i spelet. Knappast att spelet är byggt med dlc i åtanke. Alla recensioner är ju också gjorda utan dlc.

Rift crystals kunde man köpa på konsol när första spelet släpptes.
Portcrystals får man fortfarande i spelet som vanligt. dessutom kan man bara köpa en enstaka.
Jag har 10+ wakestones och har knappt börjat med main story.
Save systemen är likadant som första. Förstår inte vad du fått att autosave skulle vara nästintill borta. Det sparas betydligt oftare än första spelet och man kan fortfarande spara manuellt.

Skrivet av Trycket:

Det är väl inte svårt när man ljuger för recensenter och de som förbokat genom att patcha dag 1 och implementera MTX

Källa på att dom ljugit?

Det var likadant i första spelet och jag har för mig att en av anledningarna var hur pawns progress sparas och laddas upp till deras databas.

Hans exempel med klippan låter inte helt genomtänkt om man fortfarande kan spara precis innan som i första spelet och sen starta om spelet om man skulle vilja. Har inte läst nånstans att dom tagit bort manuell save funktionen.

Skrivet av jeppe109:

Oavsett vad som varit fokuserar jag själv hellre på det som kommer vara.

Jag vill att det ska uppmärksammas oavsett kön.

Vill vi verkligen att det ska anses vara värre för vissa än för andra?

Av egen erfaranhet är det inte särskilt kul att bli antastad av någon när man inte vill det.
Men som man ska man bara hålla käft och gå vidare.
Det är den attityden jag tycker vi borde röra oss bort ifrån.

Något kan vara dåligt för bägge kön. Vi ställer kvinnor mot män så ofta och glömmer kanske bort att det kan vara kvinnor och män. Vi är alla lika mycket värda.

Håller med mycket av det du säger. Jag personligen tar tycker inte scenen med Harley Quinn är ett problem. Hon är ju ändå en skurk och känns väl rimligt att hon skulle göra något sånt.
Det är högst troligt att det skulle vara uppror om det var nån av dom andra som gjorde det på Harley Quinn däremot.
Att prata om såna här saker eller att nämna woke på fz är att sätta en måltavla på sig själv. Finns flera användare här som kommer insinuera att du är olika saker för dom vill inte bemöta dina argument. Upplevt det själv och sett andra bli utsatta. Dom kommer alltid undan med det för bryter tydligen inte mot några regler.

Jag tycker grafik och animationer ser sämre ut än deras tidigare spel. Hoppas det blir bra trots det.

Skrivet av Ztreek:

Du spelar ju fortfarande på PC eller hur?

Hur kan du ens bry dig om det står Steam eller EGS när du alt-tabbar?

Finns många argument till varför man vill ha spel på samma platform men jag känner inte särskilt starkt för den här frågan. Du har säkert hört flertalet anledningar.

Skrivet av Thane:

Köp spelet på EGS och lägg till en genväg på steam.

Jag har spel på olika platformar. Söker inte efter en lösning.
Det jag stör mig på är hans onödiga kommentar om att man är ett barn om man bryr sig om vilken plattform ett spel är på.
Ser att folk håller med honom med tanke på upvotes. Folk kanske borde tänka till lite.

Skrivet av Ztreek:

Vilken vuxen människa bryr sig om det är Steam eller EGS?

Typ som ett barn som får smöret på "fel sida"
Skiten smakar lika!

Spelet funkar väl lika å?

Om man vill ha alla spel på samma platform så är man inte vuxen alltså?
Barnsligt beteende/s

Jag tycker det var mer diskussion om quizzet förr, innan ni la till att man kunde dela sitt resultat. Ser att en del ändå skriver en kommentar men resultat rutan liksom tar all uppmärksamhet så man knappt märker att det kan stå en text under.

Skrivet av Tomas Helenius:

Japp, då är det inte censur.

Censur betyder att ett statligt organ fattar ett beslut som du MÅSTE följa, annars riskerar du straff (böter, möjligen fängelse). Den risken finns inte hos företag. Det är imo stor skillnad, långt mer än bara att märka ord.

Men självcensur är ju en typ av censur. Alla vet vad som menas här ändå, därför anser jag att du märker ord. Jag tycker att det finns ett mellanting här och är antagligen varför det finns fler definitioner i engelskan.

Skrivet av Tomas Helenius:

I Sverige är det rätt klart vad censur betyder: en statligt påtvingad begränsning eller förändring av innehåll. Om det är som du säger - att skaparna blivit tillsagd av moderbolag eller likande att ändra innehållet - så är det självcensur, självsanering, skadeförebyggande åtgärd, marknadsanpassning eller annat, men fortfarande inte censur eftersom det inte är statligt påtvingat. Enligt svenska definitionen, då, och det är väl den vi bör använda här.

Du menar alltså att det i princip alltid är självcensur är även om vi tar ett exempel som en remake som görs av ett annat företag där skaparna av orginalet inte är med. Självcensur är ju ändå en form av censur så det känns lite som att märka ord imo. Alla förstår vad som menas.

Skrivet av Tomas Helenius:

Så kan det vara. Men det är fortfarande inte censur - censur är att stat/makthavare tvingar fram förändringarna. T.ex. när Statens biografbyrå krävde att våld i film klipptes bort innan de fick visas på bio.

Censur må ha den definitionen på svenska men jag är inte helt övertygad om det heller.
Det är då inte självcensur heller skulle jag tro när det inte är skaparna som tagit beslutet. Om man kollar definitioner på engelska så är det inte så att det behöver vara statligt för att det ska kallas censur.

Skrivet av Tomas Helenius:

”Självcensur” är väl ordet här när det är skaparna själva som väljer att göra förändringar. ”Censur” är en förändring som tvingas fram av makthavare. Sorry om jag låter Besserwisser, men det är stor skillnad.

Är det skaparna sjävla som väljer att censurera engelska versionerna eller är det något som kommer från högre upp. Vi vet alla svaret.
Det finns även mängder med exempel på "localizers" som tar sig friheten att fullständigt ändra vad som egentligen var tanken till något helt annat. Det finns helt enkelt en middleman som tycker sig veta bättre än dig vad du vill ha och dina enda val är att inte köpa produkten eller lära dig språket för orginalet om det nu går att få tag på.

Skrivet av Ruskendrul:

Så dom plockade bort sedvanlig asiatisk grooming och detta är något dåligt - how?

Censur är alltid dåligt. I förra spelet så ändrade dom dialoger helt som inte hade nånting med något kontroversiellt att göra.

Skrivet av Ruskendrul: