Inlägg av Whoaml

Inlägg som Whoaml har skrivit i forumet

1
Skrivet av jehuty:

Hur kan köpet gynna gamers? Flesta spelen kommer bli låst bakom xbox och/eller PC.

Det kommer gynna fler spelare än playstation spelare.
Du får tänka att Xbox är med PC plus mobiler/surfplattor där man kan streama även tv.
Det vill säga Microsoft/Xbox kommer nå ut till fler spelare runt i världen även icke spelare för dem som kanske har tv med tillgång för streaming och får då in nya kunder.

Playstation fans är en liten skala om man ska jämföra med alla som har mobiler o tv apparater med streaming för gamepass.

Sen är din fråga lite konstig eftersom det gynnar Xbox spelare plus PC.
Playstation "ponies" är inte den ända i världen som spelar men antar du glömde det.
Det finns ingen rättvisa här i världen. Ibland köper företag där kunderna får flytta sig till det nya etc.
Och i det stora hela med att Sony inte vill denna delen ska bli av är för dem förlorar 30% cut på varje CoD spel som säljs för PlayStation. Dem tjänar enorm summa på detta eftersom cod är så stort.
Jim Ryan gick nyligen ut med att dem inte är oroade för gamepass för dem har X antal mer Pplus kunder. Så vad gnäller dem för? För så lät det inte innan plus ihop med stämningen.
Antar dem har glömt att dem stämt denna dealen helt plötsligt 😅
Dem säljer fler konsoler än Xbox också så vad är det att vara rädd för? CoD kommer enligt mitt tycke vara för alla plattformar. Online spel för mig ska vara tillgängligt för alla så man har stor community. Vi har iaf sett avtal för minst 10 år kommer säkert bli renew på det efter dem åren om alla olika konsoler håller standarden för nya spelet det vill säga.

Så jag anser själv detta borde gå igenom. För min första tanke var att arbetarna kommer komma under Microsoft som är neutrala med fack.
Så dem får schyssta avtal för det har inte varit dem bästa åren nu på senaste hos Activision.
Vem vill ha Bobby kvar? För isåfall blir det knappt nåt fack för arbetarna om dealen inte går igenom och Bobby kommer styra troligen fortfarande.
Spelen kommer kanske bara göra på ett sätt också under honom. När det kanske finns helt andra tankar om Microsoft/Xbox får styra.

Även Philip Spencer nämnde om StarCraft som en hint att kanske blir något nytt inom den serien. ABK (Activision/Blizzard/King) har många gamla titlar och kan friskas upp o få nytt liv plus mobil plattformen som Microsoft är väldigt intresserad av.

Så dem som är emot denna dealen är även emot arbetarna för dem själva vill också att dealen ska gå igenom...
Dem 2 största facken i usa står bakom denna deal och alla andra konsoler har inget emot denna deal.
Det är bara Sony. För dem förlorar sin 30% . Så nu riskerar dem att få hitta på nytt spel att tjäna pengar och vi vet att Sony satsar mkt nu på online spel för det skulle bli mer sånt 2023 o framåt, kan inte förlita sig på cod bara plus inte alla cod spel som varit bra heller. Så förstår inte Sony säger att man inte kan tävla mot stora CoD för det gör det. Finns andra fps spel som enligt mig är mkt bättre än cod. Grejen med CoD är bara det är ett hypad spel som säljs på dirr som Fifa spelen exempelvis.
Så jag förstår inte allt gnäll över detta, för alla spelare kommer få tillgång till cod så vad har ni att gnälla över? Dem riktiga mupparna är ju Jim Ryan och hans arbetare som går emot detta bara för 30% grejen. Vi spelare kommer spela som vanligt cod spel på alla plattformar. Om inte Ryan surar och skiter helt i cod efter dem varit tysta med att inte säga nåt om 10 års avtalet.

Det intressanta blir om inte dealen går igenom vad gör ABK då och om Microsoft köper delar av ABK istället eller alla ips bara? Jag tro det kommer komma nån sorts känsla av att Activision kommer ge fingret till Sony. För Sony kastar skit på alla just nu även EA med sitt battlefield etc 😂
Vet inte om det gynnar Sony att vara som dem är just nu men låt oss se längre fram.

Playstation är nr 2 som störst inom spel studios. Sen om Xbox tar den platsen med detta köpet så är det väl bara acceptera? Eller finns det en omnämnd regel att man inte får gå förbi Playstation i antal studios nu?

1