Inlägg av Mariva

Inlägg som Mariva har skrivit i forumet

Jag tror fortfarande att vi får se Starfield till PS5:an men mest pga att intresset för spelet har dalat och det inte blev den systemsäljare som MS hoppades på. Har svårt att se att det skulle bli någon större framgång på den heller dock.

Att Starfield kommer dyka upp på PS5 känns inte så oväntat om det stämmer. Men mer beroende på att försäljningen störtdök efter release.
Går ju alltid att spekulera men misstänker att MS inte är intresserade av att sälja hårdvara och speciellt inte med tanke på deras uppköp som har kostat dem stora pengar. Lite komiskt men kan vara just köpet av Activision-Blizzard som gör att det kan gå i den riktningen.

Spelade inte Days Gone när det kom då det inte verkade så lockade. Sedan dök det upp i PS Plus Collection i samband med att PS5:an släpptes har jag för mig och då testade jag det. Fastnade helt och kunde inte sluta förrän jag hade plattat det

I slutändan handlar det om hur många som verkligen har betalat för att köpa/spela spelet. Själv fick jag det t.ex. på köpet när jag ändå uppgraderade grafikkortet i min dator. Har dock bara testat det en dryg timme så kan inte säga så mycket om själva spelet än innan jag kört det lite mer.
Jag blir dock inte förvånad om spelet trots allt släpps till fler plattformar (PS5, Switch 2) om något år för att försöka få upp försäljningsintäkterna.

Jag kan förstå grejen med den här men även Sony måste ju inse att det är en väldigt begränsad målgrupp. Tror inte de räknar med att sälja speciellt många.

Tycker det är riktigt bra! Har inte den speltid att jag kan plöja ner hur mycket tid som helst i ett spel. Att jag precis spelat igenom God of War - Ragnarök säger ju en del... (Och där blev det ca 50 timmar fördelat på 3 månader kanske).

De är väldigt lika varandra så ingen större skillnad där förutom att den här är mindre då. Tycker den ser riktigt bra ut när den står upp men inte lika smickrande när man har den liggandes...

Skrivet av John7612:

Finns bara ett sätt att visa Sony att vi inte accepterar. Säg upp all prenumeration! Tyvärr tror jag delen som verkligen gör det är ganska liten.

Iom att Playstation är min primära spelplattform lär jag inte göra det men du har helt rätt i det du skriver. Det har gått lite för bra för Sony länge nu och det gör dem bekväma. Hoppas att MS kan vara en bra motpol som gör att lite händer. Lite som med generationen Xbox360/PS3 som Sony började katastrofalt men återhämtade sig bra från. Konkurrens är det som gynnar oss mest i slutet.

Per månad är det fortfarande inga stora pengar plus att jag alltid brukar förlänga mitt abonnemang runt black friday då det är rea. Höjde till Extra-nivån senast och det erbjuder riktigt många (och bra) spel men hinner tyvärr inte med att spela de jag vill så egentligen var det kanske lite onödigt.
Ändå lite konfunderad över höjningen om det är så att spelförsäljningen har minskat sedan de introducerade sina nya nivåer? Om man ser till antalet prenumeranter tycker man att det borde betala sig ändå men det kan ju skvallra om problemet med att få det att gå runt med prenumerationsmodellen också. Kan ju bero på gammal hederlig girighet också...

Känns som en väldigt liten kompromiss ändå för att få spelet till Series S. Rent logiskt håller jag med många här att Series S var ett misstag och en produkt MS aldrig skulle släppt men samtidigt tror jag den fyller en ganska viktig roll också. Om man vill köpa en konsol av den senaste generationen är det inte billigt och då kan Series S vara ett alternativ som ändå är överkomlig i pris.

Skrivet av SWEBarb:

Gillar verkligen inte denna upprepning sony gör på alla konsoller, varför gjorde dom ps5 så enorm från början om dom kan göra den mindre då ? Många klagade den inte fick plats i deras tv-bänkar haha.

Hade hoppats ps4 slim var den sista generationen dom gjorde så.

Ren kostnadsfråga förmodligen. Sen gör ju inte Sony (eller någon annan heller för den delen) nya revisioner av konsolen för att vara snäll utan för att pressa sina egna produktionskostnader. Och i takt med att komponenterna blir mindre och kräver mindre energi så kan de minska storleken på dem.

Dock kan de ju knappast kalla den här modellen för "slim"....

Köpte mig God of War - Ragnarök på releasedagen men har inte riktigt haft tid att ta tag i det ännu. Känns som att det börjar bli dags....

Måste vara otroligt svårt att göra en uppföljare på 2:an. Det första spelet var ju mer "vanligt" i sitt upplägg medan 2:an riktigt rörde om i grytan. Otroligt bra spel båda två enligt mig. Får hoppas på lite ny magi från Naughty Dog när nu del 3 kan tänkas dyka upp.

Ska den här vara intressant för mig så får nog priset hamna en bit under 300 dollar... Kommer den enbart klara av att streama spel så känns den ju väldigt begränsad om det inte är så att det finns någon funktionalitet som Sony inte avslöjat ännu. Hade den kunnat spela PS1/PS2-spel lokalt t.ex. hade den varit mer intressant.

Underbart spel! Har alltid varit svag för Ratchet & Clank-spelen och det här var det första som verkligen fick mig att se vad PS5:an klarar av. Misstänker att det kan se ännu snyggare ut på en PC med kraftfulla grejer

De får gärna satsa på live service-spel också men det är deras episka singleplayer-spel som gör att man väljer deras plattform. Nu vet jag inte hur deras budget ser ut i siffror men så länge de inte drar ner summan som fortsätter satsas på dem så är jag nöjd.

Spiderman 2 och Helldivers 2 såg riktigt lovande ut, gillade båda de första spelen där.
Towers of Aghashba såg lockande ut också.
Annars lite dåligt med spel från deras förstapartsstudior tycker jag och var väl ingen show som golvade mig direkt..

För egen del Playstation Showcase ikväll. Men "bästa" är ju upp till betraktaren. Spelar man på något annat/alla format så har man väldigt mycket härligt att se fram emot

De båda Horizon-spelen samt Days Gone för mig.

Förstår själva tanken med att streama spelen då det skulle bli väldigt svårt att bygga en bärbar konsol med samma prestanda som en PS5:a. För att inte tala om vilken prislapp det skulle bli...
Med det sagt så låter det inte jättelockande om man inte kan använda enheten utan uppkoppling. Prislappen behöver blir rätt låg om det ska vara intressant.