Inlägg av Cornelia

Inlägg som Cornelia har skrivit i forumet

o7

Skrivet av KoP:

Hoppas dom släpper en version i framtiden som inte kräver VR. Då blir det köp.

De släppte den tanken väldigt tidigt, eftersom rörelserna inte går att översätta på ett lätt sätt till mus/tngbord. Vapnen är gjorda för enhandsfattning, den andra handen utnyttjas flitigt för ficklampa, antigrav osv. Även hur spelare undersöker världen i VR mycket oftare, ljudbilden, sättet att förflytta sig och mycket annat är specifikt gjort för VR.

Spelet gjordes från grunden med uppdraget att förbättra VR, inte att släppa ett HL-spel. Det beslutet kom senare. Så det är ingen ide att hoppas på en "vanlig" version.

Instämmer med inläggen om Soldier of Fortune.

Trodde med utvecklingen av spelfysik och grafik att det spelet bara var början. Blev lite besviken på att det slutade där. Först i RDR2 när man går loss med hagelbössa som man börjar få upp hoppet om bättre skademodeller igen. Kanske missat något spel däremellan med liknande brutalitet?
Gta4 hade grym ragdoll och där kunde personer leva riktigt länge med ett skott i benet. Skadeskjutna poliser hade dialog som "tell my wife I love her" och liknande.

Tycker svaret att varje pund investerat ger fyra pund tillbaka till ekonomin är tillfredställande och något britterna borde glädjas över. Att landet då får en starkare position i en framtidsmarknad är svårt att ta negativt.

Tanken att underlätta för företag att hålla sin verksamhet på hemmaplan och därmed få skatt som annars kunnat utebli helt är väl överlag en rätt sund tanke.

Här har vi en rekordstor utvandring(sedan 2013) av spjutspetskompetens bland både privatpersoner och företag som det pratas för lite om. Svensk politik skulle ta lärdom här.

Med SSD:n behöver jag inte övertalas med någon speciell titel, laddtider stör mig lika mycket som reklam.

Även om releaselistan bli svag så har jag ändå nytta av PS5 från dag ett. Kommer även ge bort en av mina PS4 till en familj på existensminimum som julklapp, så kommer ha behov av PS5:an direkt.

Vill inte riskera att bli utan, blir förhandsbokning när jag vet priset. Har dock ett tak på 8000, går det över så måste jag se över "finanserna", pallar inte köra nudlar osv..

Men har vart först på bollen sen första playstation, så vore riktigt tråkigt att behöva bryta traditionen. Saknar webhallens kö-event, hade gärna varit med på något liknande.

Det var väl kul för journalister att byta miljö lite, men jag klarar mig utan den rapporteringen faktiskt. Allt pressmatrial finns väl online?
Räcker det inte med att sammanfatta livestreamen?
Eller är det fortfarande hemlisar bakom låsta dörrar för några få utvalda?

Utan Nintendo och Sony känns som magin är borta med E3. Kollar mest för att man måste, förr i tiden var det årets höjdpunkt. EA och UBi känns bara som giriga mjölkare som fukuserar utveklingen av spel på olika betalmodeller. Har inte köpt spel av dom sen BF3 och Raven Shield.

MS gav jag upp på någonstans efter RRoD och de enda spelet jag är intresserad av från dom är Flight Simulator till PC. Med en så exakt värld undrar jag hur de ska hindra tjuvar att reka sina brott från luften och välja ut sommarstugor osv, men de kan väl kanske spara telemetrin från alla "flygningar" och sammarbeta med polisen vid misstänkt beteende? Helt klart en guldsimulator för brottslingar och även terrorister. Skulle vara intressant med en intervju med dom och höra hur de tänkt där?

Steven Spielberg och Joe Flanigan hade funkat.
Att göra en prequel med spindelpojken och Ruben Fleischer luktar fis.

Älskar spelen. Ser hellre att de ger filmbudgeten till ett nytt spel om de ska snubbla så hårt.

Trodde inte tjejerna var annat än bihang, så jag tyckte det var kul att få lära känna dem också. Blev väldigt sugen på spelet(trean) och hoppas på liknande story/gameplay?

Ett betyg på serien är nog ändå 4 av 5, drar bort lite för inpressat SJW-skit och lite för låg budget. Men längtar man till säsong 2 och hoppas på mera av allt så är nog 3 av 5 för lite. Hoppas att de rycker upp sig, fokuserar lite mera på häxkarlen och kanske visar en jakt på den där stora fågeln? Skulle kunna tänka mig ett helt avsnitt till bara det, helt utan dialog! Kul ändå att det var så mycket naket för att vara Netflix och att inte tjejerna var fula "bara för att". Häxkarlen själv var helt perfekt för rollen iaf. Så ja, 4 av 5!

Sen att vissa jämför med monsterproduktioner kanske inte är så rättvist? Jag jämför nog mera med Netflix tidigare egenproducerade matrial. Där står sig Witcher helt klart över medel!

Everybodys golf älskade mina ungar när de var små, kul att spela ihop!

Har en Super Play(#60), i obruten plast med titeln;
"Xbox - allt du behöver veta om microsofts monster"

Då(mars 2001) kostade Sveriges ledande tv-spelstidning 49:50:-
Samma tidning skrev då om Hideo Kojimas PS2-debut med Zone of the enders!

Fast infon kunde vara upp till en månad gammal, så var den för läsaren ny. Det var tider det!

Saknar det nummer från när första titten på Playstation kom. Kan det varit 1995?
De förrenderade bilderna på Wipeout fick fart på fantasierna om framtiden. Redan då pratade man om ray-tracing. Har nog aldrig varit så nära hjärtsnörp som när introt på det spelet sedan kördes framför mina ögon för första gången på hög volym.

Tiden har gått så fort. Från 4MB VRAM till en halv terrabyte SSD. What a time to be alive!

Death Stranding

Skrivet av martinot:

Tyvärr jobbar du redan för Sony.

Enastående starkt argument när du själv sitter och gör massa inlägg och "försvarar" xbox med töntiga svar.

VR kommer dö också, därför Index sålde slut efter Alyx-videon?

Här är anledningen till varför Xbox one failade:

MS kommer inte komma ikapp på minst en generation till om någonsin. Sonys ledning är för stor och kunderna har lärt sig var de bra spelen släpps. Det här är MS fjärde konsolgeneration och de har fortfarande inte fattat att det är bra spel som säljer, inte hårdvara. Fool me once...

Skrivet av Johlor:

Det är precis det här jag är rädd för. Att allt kommer vara bells and whistles, ingen progress i AI eller annat som faktiskt tar spelupplevelserna vidare. Istället kommer bara prestandan i konsolerna användas till effekter och marginellt skarpare texturer. Om spelen är precis likadana som denna generation bakom allt "smink" då känner jag att den nya generationens konsoler är rätt ointressant.

CPU-delen är så pass mycket bättre än denna generationen att fysik inte kommer flaska bara för att man krämar på med grafiken. Texturer kan laddas in både fortare och smartare. Men sen ska kraften som finns där utnyttjas också, kanske inte releasetitlarna som innoverar mest på den fronten. När man tar bort alla bromsar behöver man tid att kontrollera fordonet.
Ett par år in så. Tänk Knack vs Spider-Man eller Killzone: Shadow Fall vs Horizon: Zero Dawn

Det största hoppet blir laddtiderna. Hur snabbt motorn laddar in spelvärlden. Spider-man idag, Super-man imorgon. Man kan göra en vansinnigt snabb karaktär och mycket större världar. Det blir säkert några "sminkade" titlar innan möjligheterna som finns används fullt ut.
Men det kommer, just för att SSD:n är så snabb kommer man kunna göra titlar som idag inte skulle fungera då man måste ta betydligt långsammare delar med i beräkningen. Men när man kan programera fritt utan sådana bromsar kommer det bli förbättringar på alla fronter. Utvecklare har redan kallat PS5 för en "beast" så det verkar mycket lovande.

Skrivet av NuZ:

Vad får du ditt ifrån? Sonys hemsida? Nej 360 ledde stort fram till slutet då de blev likvärdiga. 360 var en bättre konsol också. Jo det var ett rykte. Var en person som sa det. Inte en enda av XGS som sagt det. Den personen som sa det utmanade även Phil på armbrytning så man kan de den twitterdiskussionen med en nypa salt. Ja jag förstår du gillar Sony och du får göra det. Kul för dig. Jag gillar båda och kommer köpa båda. Men som det ser ut just nu har MS betydligt mer att komma med än Sony. Gamepass t.ex är helt otroligt. VR är så nishat än så länge tyvärr. Jag gillar mitt psvr och är fränt men blir så lätt åksjuk. Många som blir de

Inte här i Europa. 360 var en lättare konsol att utveckla för, men Cell var överlägsen för dom titlar som utnyttjade hårdvaran korrekt. Sony dominerar konsolmarknaden och siffrorna talar idag för Sony, som just nu säljer fyra gånger mera här. Inget dipp, eller något tyder på förändring där.

Åksjuka botas väldigt lätt med ingefära. Det blir bättre sen när utvecklarna lär sig vad de ska undvika och hårdvaran blir bättre.

Skrivet av NuZ:

Det var ett ryckte att devkits ej fanns.

Nej 360 ledde stort över PS3.

Jag tror mycket att MS kommer ta tillbaka tronen denna säsong.

Haha, va? Bristen på fungerande devkits var inte ett rykte, kom från trovärdiga källor. Sony skickade ut sina första devkits redan 2018. Det pratades tidigt om att PS5 redan hade kommit mycket längre med mjukvaran och redan då kunde utföra mera än Scarlett och att det skulle ta lång tid för MS att komma ikapp, vilket sen visade sig vara sant.

360 var en katastrof i Japan, sålde dåligt i Europa och hamnade sist globalt trots enormt försprång och billigare pris. Var får du allt ifrån? Aftonbladet?

MS sysslar mycket med drömmar nu, verkar passa dig. Men vågar du satsa pengar på det?
Sony har i nuläget över 50% av Konsolmarknaden. De tar man inte ikapp med hårdvara som är likvärdig som bäst, då behöver man de bästa utvecklarna i världen. Tyvärr jobbar de redan för Sony.

Bubblare:

  • Diablo3

  • LittleBigPlanet 3

  • Nier: Automata

  • RE7

  • GTA5

  • SotC remaster

  • Gravity Rush 2

Brons:

  • Witcher 3

  • Red Dead Redemtion 2

Silver:

  • Persona 5

  • Death Stranding

Guld:

  • Bloodborne

  • Uncharted 4: A Thief's End

  • Spider-Man

Adamantium:

  • Horizon: Zero Dawn

  • God of War

  • The Last of Us

Jag tycker gubbarna såg bra ut och monstret i slutet är ju sjukt massivt. Men kan inte greppa vilken genre det är riktigt?

Att gäspa över grafiken är väl lite tidigt, måste väl vara alpha/beta i nuläget.

Gillar namnet. Tungt!

Skrivet av NuZ:

Du har ingen aning om vilka spel Xbox kommer släppa den nya generationen. Halo och Hellblade är de enda utannonserade. Sony har ju inte teasat om något ps5spel. Eller vet du något som ingen annan vet?

Låt mig gissa, Forza också?
MS har ingen vidare gedigen historia av att släppa exklusiva nya Ip:n till sin låda, har man en PC kommer man åt det mesta. Jag vet bara historien sedan 1996 när jag köpte Playstation för min första lön. Sedan dess har man aldrig fått grisen i säcken så att säga, medans jag sett rätt många bli besvikna på MS löften. Att välja PS5 redan nu är faktiskt väldigt lätt om man litar på historien.

Skrivet av Olidion:

Kul att du har inside på Sony Vilka exklusiva spel kommer till PS5? Eftersom de har mer än nya XBOX.
Jag blev nyfiken nu.

Haha, en till?

Kollade nyss GodFall, såg mäktigt ut. Sony har ju många egna studios som faktiskt har fungerande devkits, så listan med med spel kommer växa i stadig takt. Finns ingen anledning att visa allt innan E3. VI kan väl återkomma då och börja räkna på spelen? Om MS har flera Xbox exklusiva utannonserade efter lanseringen 2020 än PS5 så köper jag din Box, annars om Sony vinner på spelsidan, så köper du min PS5, deal? Utan då att blanda in PC, för en sådan har jag redan.

(hint, bara VR-spelen kommer plocka den vinsten)

MS teasar hårdvara, Sony teasar spel. Så har det varit sedan 360, där MS gav upp på egna spel mot slutet av den generationen. Ska de helt plötsligt börja göra spel utan egna studios?

Samt Sony lägga ner alla sina studios?

Har ni varit blinda hela den här generationen, så pass att det blir svårt att räkna ut?
MS vill inte satsa på VR, de vill inte ha egna studios, de vill bara ha en bit av kakan från EA, UBI och de andra tredjeparthusen. Att riskera, innovera eller ens försöka har inte varit deras ledord direkt. Snarare att drömma, så sov gott!

Finns en anledning till att PS3 sålde mera än både 360 och xbox one tillsammans här i Europa. När det kommer till exklusiv mjukvara så får man en backlog med Playstation. Den lyxen har MS aldrig åtnjutit. Det kommer inte förändras den här gången heller. Då hade de inte teasat hårdvara ett år innan släpp, utan visat vilka pengar de investerat i alla sina nya studios som för första gången ska försöka komma ikapp Sony.

Här i norden säljs fyra PS4 på varje Xbox One. Var är incitamentet från MS att förändra det?

Folk har suttit och hoppats på MS och snällt väntat i många år medans Sony tryckt ut GotY i stadig takt, så förlåt mig för att jag tror Sony kommer fortsätta på sin bana och MS kommer fortsätta på sin. Att extrapolera var inte så svårt redan när PS4 var ny. Då var jag också en av få som förstog att Sony skulle vinna stort, men i början av den generationen trodde fansen av Xbox att de skulle bli likvärdigt.

De ville inte lära av historien då, och att det fortfarande finns folk som blundar nu är faktiskt rätt roligt. Den här gången har Sony enormt mycket mera kött på benen, så jag tar alla bet jag kan få om det är någon som på riktig tror att MS kommer släppa mera exklusiva spel till sin Xbox.

Sorry om jag låter som en gammal skivspelare, är väldigt trött just nu, men tycker ändå det är lite roligt att svara på sånt här i all välmening. Tycker det är tråkigt när folk gör felköp, vill inte att någon ska bli lurad till att tro att något blir annorlunda denna gången. Kanske man slipper allt tjat om att Sony ska ha Crossplay för att man glömde forska lite historia innan man köpte en låda. Haha!

För långt, läste inte:
VR och Spel = PS5 2020
Drömmar = Xbox4 2020
Alla seriösa bet kan skickas till min inkorg. Tack!

Skrivet av breahl:

Vem bryr sig om design? Jag köper konsolen för att spela på, skiter i om den ser ut som en kartong.

Och som vi vet utklassar Sony Xbox 7 dagar i veckan året runt när det gäller spel så skiter faktiskt i om PS5 är fulare, blir en PS5!

Ja precis. PS5 kommer också kunna köra alla tredjepartspel, så det blir de exklusiva som räknas. Där släpper Sony lika många per år som MS gör under hela generationen typ. AAA-spel i toppklass.

Eftersom de båda kommer vara någorlunda likvärdiga hårdvarumässigt så blir valet lätt. MS skiter också helt i VR, vilket gör att Sony förtjänar sin framgång. När PSVR tar ett kliv framåt kommer Sony då ha en så stor del av VR-marknaden att MS inte har en suck att komma ikapp. Vill man fega ur och inte vågar innovera, så får man nöja sig med baksätet, inte mer än rätt!

Då räcker det inte med en "snygg" låda. Design får komma sist.

På 90-talet var skrivna recensioner guld värt. Man köpte speltidningar och läste allt som en svamp. På den tiden var politiska åsikter minimala och skribenterna någorlunda pålitliga och man fick en hyfsat bra översikt.

Idag är det en enda röra. Är utgivaren köpt av Kina? Är producenten sexistisk? Har de som utvecklat spelet tänkt på feministerna? Kan minoriteter spela med gott samvete? Sa någon något för tio år sedan som uppfattas som kränkande? Tuttfysik? Waaaaaaah!

Att göra och släppa ett spel i dagens klimat är en svettig uppgift och mycket av skaparglädjen dödas av lättkränkta snöflingor med ett tangentbord. Då söker man sig som spelare till de skapare som i någon mån inte bryr sig så noga, men man får nog vänja sig vid att de flesta spel är strypta i någon mån nu för tiden.

Att då läsa vad randoms med ett tangentbord tycker på sidor som metacritic är väl knappast inget annat än slöseri med tid?
Att de vill radera negativt skräp ser jag som något positivt. Ett grundkrav borde vara att du tagit dig till eftertexterna innan du får bajsa ner ett verk som inte passar din "korrekta" uppfattning. Eftersom ingen sida har sådana krav, så slösar iallafall inte jag min tid med att läsa vad andra tycker.

Hideo Kojima har inte gjort några dåliga spel i min mening, så hans resume får duga tillsvidare. Gör hellre ett felköp för mycket än att lita på vad någon annan tycker. Kollar knappt på trailers längre, brukar räcka med 20-30 sekunder, sen undviker jag spoilers. Lägger hellre tiden på att spela istället.