Inlägg av Perry-Golf

Inlägg som Perry-Golf har skrivit i forumet

Det var många år sedan jag laddade ner och spelade ett piratat spel. Anledningen till att jag gjorde det var nog för att alla jag kände gjorde det och så gjorde även jag. Att det var så lättillgängligt bidrog också. Det var så smidigt att tanka hem istället för att beställa på nätet och sedan vänta några dagar på att få det i brevlådan, eller behöva åka till någon spelbutik flera mil bort.

Sedan kom det bra alternativ, där jag kunde betala för mig och då var det slut på synderna.

Anledning hade jag, men någon ursäkt hade jag inte, även om jag ibland intygade mig själv om att det var helt lagligt att göra så eftersom jag bara gjorde ytterligare en kopia och skaparen hade ju ändå sitt original kvar.

Fattigdom tycker jag inte är en ursäkt. Det kan väl inte vara en mänsklig rättighet att få spela spel? Om nu fattigdom är en bra ursäkt, kan det lika gärna vara helt ok att planka in på diverse konserter eller andra evenemang. Då går det ju även att hävda att om konserten är bra så dunkar jag in biljettkosten på artistens konto i efterhand. Om däremot konserten inte är bra, så blir det inga pengar.

Sid Meier's Pirates! (C64 Version)

Nötte å blötte det nåt så otroligt. Hade det endast på kassett och det tog fruktansvärt lång tid att ladda in(de gånger det faktiskt lyckades). Blev skitglad när jag kunde spara det via TFC III till diskett.

Testade det nu på morgonen och det funkar lite sådär. Jodå jag har fångat några pokemons, men pokestops funkar inte. Platsen är liksom där, men det finns inget att göra. Kanske är det jag som är dum i huvudet, som vanligt. Skrämde upp ett nyvaket rådjur ur det höga gräset, vilket var en vacker syn. Jag får fortsätta senare, kanske funkar det bättre då. Nu är jag alldeles svettig och helt utsliten.

Don't Starve

6. Pillars of Eternity
2016 var verkligen rollspelens år.

Naj. Det var väl 2015? Eller har jag sovit ett helt år i natt??

Självcensur:
Om du bor i Nordkorea och skriver regimkritiska artiklar. Det får du göra, bara du inte gör det just där.

Tankevurpa.
Hmm. Borde kanske inte ha tagit den där sista pinnen Whisky.

Någon som kan svara på denna fråga?

Efter vad jag sett på bilder och klipp på tuben sitter Vr grejen ca 10 cm från ögonen. Detta innebär att avståndet från ögonen fram till skärmen blir ganska kort. Om jag försöker titta på något som är så nära blir det bara suddigt. T.ex skärmen på min samsung mobil.

Hur kan det funka om jag försöker titta på en skärm så nära ögonen? Blir allting plötsligt klart och tydligt när mobilen fästes i ett sådant "papp vr headset"?

Jag har den uppfattningen att jag inte är ensam om att få problem att fokusera så nära ett föremål.

Hoppas min fråga är idiotisk, för jag vill verkligen köpa ett vr-headset när jag känner att det finns spel som rättfärdigar ett köp.

// Orolig konsument

Enda störande buggen jag märkt ett par ggr är att pipboy blir osynlig. Svårt att se vad jag sysslar med bland alla inventarier då.
Botemedlet har varit att ladda in senaste quicksaven. Sådana har jag många

Får rysningar när jag ser klippen ovan. Tänk vad roligt man hade med Amigan. De dagarna och nätterna kommer aldrig åter.
Favoritspel jag minns.
Moonstone: Fasen va bra. Träskmonstret och jag var inte vänner.
Project X: Skjut och uppgradera.
Pirates Gold: Bästa piratspelet hittils. Ska det va så svårt att göra ett piratspel anno 2015, som är lika bra eller bättre?!
Agony: Grafiken!
Dune 2: Harkonnen förstörde alltid för mej.
Wings: Älskade det bara.
Eye of the beholder II: Oj va svårt, men ack så kul.
Beneath a steel sky: Vet inte vad, men roligt var det.
Dyna Blaster: 4st joysticks & spränga andra & sej själv.
It came from the desert: Minns stämmningen.
+ Många många fler som jag glömt namnet på.

Ja, varför är sex så kontroversiellt i spel? I vilka andra kulturyttringar är sex kontroversiellt? Inte inom bildkonst iallafall. Vad jag vet så har sex varit ett ganska populärt motiv på tavlor i några hundra år. Fast det är ju möjligt att det har varit kontroversiellt och att konstnärernas trägenhet har gett oss ett mer sekulärt samhälle, där vi nu kan acceptera bildkonst av sexuell karaktär. Men i spel då? Om nu spelskaparna vill ge spelaren en otrolig berättelse med en väldig detaljrikedom, som spelaren bara slukas upp utav, så tycker jag att sex helt klart har sin plats. Likväl som jag kan slukas upp av en god bok där författaren genom ord målar upp en värld i min fantasi, så kan ju även ett ypperligt spel göra detsamma för mej. Om boken eller spelet fokuserar alldeles för mycket på sex skulle jag dock tappa intresset snart. Likväl som jag skulle tröttna på för mycket detaljerat våld. Det ska ju på nåt sätt matcha helheten. Det finns ju för all del böcker och spel som jag uppslukas av trots avsaknaden av både sex och våld.

Hur skyddar vi barnen då? Här tycker jag, som det har skrivits ofta, att det är föräldrars uppgift att se till att barn inte utsätts för spel med ett alltför detaljerat sexuellt innehåll. Naturligtvis beroende på hur gammalt barnet är. Det är ju trots allt skillnad på en 7-åring och en 16-åring. Här har ju spelproducenterna gjort större framsteg än bokproducenterna. Medan föräldrar på speldeklarationen kan hitta rekommenderade åldersgränser och antydningar om huruvida spelet har sexuellt innehåll, kan de på en bok inte åtnjuta samma information.

Så tycker jag. Du får gärna tycka något annat.

God jul på er alla!

Jussi
Pippi
Jazz på svenska
ABBA

Kulturhändelser som fortfarande håller i sej. Även internationellt. Inte Jazz på svenska kanske, men ack så bra ändå.
Minecraft har jag inte provat. Många finner det säkert underhållande. Frågan är om många efter 30 år fortfarande spelar det. Jussi, ABBA och Pippi lyssnas och tittas det fortfarande friskt på runt om i världen.

Hahaha. Plötsligt hände det grejer. Bara råkade åka förbi Simeon för 111:e gången och då stod snubben där och gormade. Så nu kan jag byta gubbe. Nu ska jag kötta vidare

Jag kan inte byta gubbe. När jag försöker är det bara Franklin att välja på. När jag tittar på kartan finns bara ett grönt S och det är Simeon, när jag åker dit händer inget. Går inte att gå in. Det dyker upp ett frågetecken lite då och då, det är bärgningsbilen, bilrace och snubben som fotograferar. Jag trodde att nån skulle ringa och ge mej nåt uppdrag eller att det skulle finnas nåt på kartan som kunde vara ett uppdrag, men icke!!

GTA V story mode: Vad göra?

Hej!
Jag införskaffade GTA V nyligen och har börjat med storyn. Nu har jag gjort ett par uppdrag med Lamar. Träffat Simeon. Gjort ett par vändor med bärgningsbilen. Kört en snubbe på hoj som fotade. Nu då? Inget händer!! Jag trodde att nåt uppdrag skule dyka upp, men det är heldött. Hur kul det än är att glida runt och kolla på vyerna, så vill jag ju komma vidare. Jag har ringt alla kontakter på moben, och den enda som svarar är Lamar och han vill bara hänga. Någon som har förslag?

F.E.A.R
Clive Barkers: Undying

Jamen nu är det alldeles snart dags då. Snart rullar de första valresultaten in. Det blir verkligen spännande. Det blir även spännande i kommunvalet här, eftersom skolfrågan är en het potatis. Landstingsvalet har jag väl egentligen aldrig förstått mej riktigt på. Förstår mej inte på landstinget alls. Det verkar ju som varenda regering år efter år öser in nya miljoner i vården och ändå fungerar den inte önskvärt.
Jag röstade idag. Hoppas att du också har gjort det, så att vi får ha kvar vår fina demokrati.

Året var 1987 och jag spelade Pirates på min C-128. Ack hur många timmar stal inte det spelet från min finniga tonårstid?

Jag kan inte relatera till det som artikeln berör beträffande näthat mot HBTQ personer eller vad det gäller näthat i allmänhet eftersom jag inte är HBTQ eller spelar onlinespel med chatten igång. Men jag kan utifrån vad jag läser i artikelkommentarerna förstå att det verkar vara något allvarligt fel på hur vi människor beter oss mot varandra och då speciellt på internet. Måste vi skrika/skriva något otrevligt bara för att något händer som vi just då tycker är tråkigt? Är vi så engagerade? Engagemang kan ju vara något positivt, men när vi börjar använda skällsord mot varandra har det väl ändå gått för långt? Detta verkar ju inte bara vara ett internetfenomen. Har faktiskt nyligen läst om domare i barnfotboll som av föräldrar fått höra skällsord och även blivit hotad, trots att domaren själv var tonåring och därav kan ha extra svårt att värja sig. Har vi misslyckats med vår barnuppfostran? Kan tänka mej att ett barn får en konstig bild av hur det ska bete sig om föräldrar med skällsord skriker ut sin frustration mot domare på plan, eller hemma framför tv´n.
Jag ser det alltså så, att detta inte bara är ett problem för HBTQ personer, utan ett samhällsproblem som de flesta av oss berörs av och som vi kanske med en smutta eftertänksamhet skulle kunna ändra på om vi bara tänkte ett varv till innan vi reflexmässigt använder skällsord och då speciellt framför de vi är satta att vara förebilder för.

Vad gäller huruvida HBTQ personer kan spela singelplayerspel och där sedan genom sin läggning vill kunna identifiera sig med spelkaraktärer, vet jag inte riktigt vad jag ska tycka. Själv har jag aldrig kunnat identifiera mej med någon spelkaraktär, även om jag är en vit hetero medelålders man. Sedan kan jag nog förstå att det i ett spel med en bra story kan vara svårare att ryckas med i storyn om den bygger på heteroromanser om den som spelar är HBTQ. Det är ju bara att tänka sej det omvända. Om jag som hetero skulle spela ett spel där storyn bygger på HBTQromanser skulle det troligen röra till det en aning för mig. Antagligen skulle jag inte spela det spelet. Men det finns ju så många andra spel att spela så det skulle inte vara av betydelse.

Tack & hej!

Ack värmeland du sköna. Visste inte att det fanns såpass bra metal i värmlandsskogarna. Riktigt bra måste jag säga. Hoppas få se er live nån gång då. Varför inte Olssons brygga? Var där igår och skränade till Mustasch. Lycka till!