Inlägg av Nocternity

Inlägg som Nocternity har skrivit i forumet

Stämmer in i kören som säger IKEA, deras batterier är rebrandade Eneloop och funkar helt klockrent, och eftersom dom säljs i fyrpack så har man alltid batterier redo om man köper ett pack per kontroller.

Hoppsan 🙈

Skrivet av Kazutoyo:

Gjorde en Google-sökning på arena och 9,656,064 och Gamerant var det enda som dök upp. Känns mest som något dom har hittat på, annars så hade siffran varit bra mer utspridd och välkänd.

Jag googlade med och hittade direkt fler sidor som tar upp att kartan är större än 9 miljoner

Edit:

Hittade även spelets manual där följande står:

”The world of Tamriel is vast, roughly three to four thousand kilometers east to west and two to three thousand kilometers north to south. Thankfully you do not have to walk the entire distance! Just a note of interest, walking between cities at the normal game time pace can take anywhere from 10–12 hours of real time! That’s why we have incorporated the fast travel option in the Continental Map.”

Med det sagt så har dom ljugit friskt om möjligheten att faktiskt kunna gå mellan platser utan fast travel.

Skrivet av Kazutoyo:

Aldrig hört det förut.

Världen i Arena är slumpmässig, hur långt du än går, så är staden du lämnade i stort sett precis bakom dig. Du måste använda dig av fast-travel för att resa mellan platser.

https://gamerant.com/every-elder-scrolls-game-ranked-map-size...

”According to Bethesda, the Elder ScrollsArena map size is over 9 million kilometers large - 9,656,064 km, to be precise.”

Skrivet av Johan Lorentzon:

Daggerfall har väl fortfarande rekordet vad gällande största världskartan i ett rollspel?

Kartan i Elder Scrolls Arena ska enligt Bethesda vara avsevärt mycket större än den i Daggerfall (9,6 miljoner km mot Daggerfalls 160000 km), men då det tycks vara omöjligt att gå mellan två städer utan att spelet hinner krascha så är det svårt att avgöra hur stor den egentligen är.

Skrivet av Johan Lorentzon:

Första säsongen var bäst, sen tappade Telltales serie en del, men den höll ändå ihop tycker jag. Värt och spela igenom. Telltales bästa spelserie.

Vill minnas det där Daryl-spelet till Wii U annonserade, men minns aldrig att det släpptes faktiskt. Dock måste det ju ha varit ruttet i så fall...

Äsch, råkade radera mitt inlägg när jag skulle redigera det. Note to self: använd datorn istället

Jag tänkte på Overkill’s The Walking Dead men hittade även Daryl Dixon-spelet.

https://www.metacritic.com/game/overkills-the-walking-dead/

https://www.metacritic.com/game/the-walking-dead-survival-ins...

Skrivet av Johan Lorentzon:

Fast nog är det fler bra TWD-spel än dåliga? Telltales och sen som du säger Saint and Sinners. Var väl det senaste med som var katastrof?

Var det inte bara första säsongen av Telltales-serien som var bra och att det sedan gick utför? Har bara spelat första, men har ett vagt minne om det som kanske är felaktigt?

När det gäller dåliga spel så kom det ju nåt där man spelade som Darryl för några år sen som var ganska uselt och även nåt p2w-mobilspel.

Med tanke på hur The Walking Dead-varumärket misshandlats gång på gång av diverse utvecklare (med undantag för Saints & Sinners) så vore det på tiden att vi fick ett vettigt spel

Skrivet av ELF:

Det släpptes låst till 30 fps, men höjdes kort där efter till 60.

Jag drog hem spelet dagen det släpptes och det var inte låst till 30fps. Minns än idag hur jag fick trycka ner grafikinställningarna i botten för att få jämna 60fps i strider.

Skrivet av CARTMAN:

Ser fram emot denna uppdatering med 60 frames då PC versionen till och med är låst på sjuka 30 fps. Försäkte modda in 60 frames men datorn hänger sig bara efteer den fixen så kan tyvärr inte nå mer en 30 fps. På PC känns så låga frames väldigt segt. På konsole är det lite lättare att lira i 30 jämfört mot PC.

Grymt bra spel.

PC-versionen är inte alls låst till 30fps, dock bör man inte överstiga 60fps, då fysikmotorn buggar ut då.

”Men än lever den första Switch-konsolen, och under 2024 fyller den åtta år.”

Sju år fyller den väl ändå? 😅

Jag hoppas på rollspelet! Någon som har koll på deras tidigare spel?

Dom hade ju kunnat fira med en 60fps-patch till det 😏

Well, har alltid varit en stadsråtta. Åtminstone i spel

Skrivet av Casimir2323:

Ytterligare ett storspel från Nintendo som läcker ut på nätet innan release...

Jo butikerna har ju redan fått in det i sina lager, och det är tyvärr inte svårt att dumpa en Switch-kasett till en rom-fil.

Skrivet av waverider:

Man får väl skriva till dem och klaga. Inte för att de lär bry sig men ändå. Gillar inte när företag kommer undan med sin girighet och speciellt inte såna som är så rika som Microsoft redan är.

Förstår inte vad du menar riktigt?

Det han menar är att game pass är ett stort bibliotek med spel man kan ladda ner till konsolen och spela mot en, sett till innehållet, ganska blyg månadskostnad. Ovanpå det så ingår då även möjligheten att spela online, det som förr kallades för Xbox Live.

Tog också körkortet ganska sent, fick det månader innan jag fyllde 32. Övningskörde med frugan i drygt ett år, där jag helt enkelt var den som körde när vi skulle nånstans (bland annat till förlossningen, haha). Blev drygt 2000 mil innan jag klev in på körskolan för att finslipa saker lite och fixa med riskutbildningarna, och efter två månader hade jag lappen.

Skrivet av Walter S.A. Iego:

Det låter sunt. Något speciellt du rekommenderar?

Jag köpte dessa till min:
https://www.amazon.se/Orzly-protectors-Nintendo-OLED-2021/dp/...

Och jag har inte behövt byta en gång på ett och ett halvt år. Men tänker att dom flesta borde funka bra, framförallt dom i glas. Tänk bara på att skärmen är större på OLED-modellen, så skärmskydd till vanliga Switchen passar inte.

Jag rekommenderar varmt ett skärmskydd från dag ett! OLED-switchen har ett ”inbyggt” skärmskydd ovanför glaset som man inte ska ta bort, men det blir väldigt lätt repigt och reporna syns tydligt.

Värt att tänka på är att spelet inte gillar UW-monitors. Jag har haft rejäla problem både med Skyrim och Fallout 4 på min 34”, och utan moddar ska man undvika alla 21:9-upplösningar.

Edit: och allt över 60fps, så om du har en t.ex. 144hz-skärm så bör man låsa den på 60hz annars kan spelet få fnatt ordentligt.