Inlägg av Påskmust

Inlägg som Påskmust har skrivit i forumet

Fattade aldrig grejen när jag testade det på Xbox för några år sedan, det blev väldigt repetitivt när jag bara tog ett uppdrag, seglade iväg till en ö och dödade några skelett för att sedan segla tillbaka och ta ett nytt nästan likadant uppdrag. Jag antar att jag gjorde något fel men jag kunde inte hitta något annat att göra.

Jag förstår inte hur en sån sak kan göra ett spel bra eller dåligt, så länge gameplay är bra så spelar det väl ingen roll hur lite eller hur mycket hud som visas. Folk online är så satans pubertala.

Låt någon annan studio än Bethesda göra spelet eller låt iallafall någon annan än Todd Howard driva projektet. Han verkar ha glömt bort vad bra speldesign är för något.

Att ha IP:n som Fallout och Elder Scrolls och sen släppa nya spel så sällan känns inte speciellt klokt av Microsoft, det bästa vore väl att ha två team som kan jobba med varsin serie, något dom borde kunna ha råd med nu.

Skrivet av Freeman79a:

Nope. Ganska flitigt rapporterat. Dessutom kommer det från PlayStation egna listor.

Ett tips är ju att du länkar till källor istället för att alla bara blint ska köpa det du säger.

Jösses, vilken dålig port det måste vara isåfall. Så där mycket ska det inte kunna skilja mellan två maskiner som är så pass lika varandra. Dom kanske bara är ute efter fina rubriker där Xbox får skina.

Fick gissa på nästan alla. Brukade spela Red Alert på PS1 som liten men annars har jag inte rört serien.

Just nu kör jag med Plus Premium och Game Pass Ultimate.

Hade gärna sett ett lite mörkare Assassins Creed så det låter intressant.

Skrivet av Hipshot:

"Alla" kan spela tvspel, men inte alla spel. Det måste vara så, annars blir alla spel bara en tyst fyrkant där det står "You win - life time achievement unlocked" på.

Fast det är ju upp till dig om du vill använda dom där hjälpfunktionerna eller inte? Det finns ju redan tillgänglighetsinställningar i spel idag men ingen tvingar dig att använda dom.

Skrivet av robbis:

Ryktas även att nästa xbox kommer ha stöd för 3de parts appar som steam, epic & itch.io så vi kommer kunna spela hela steam biblioteket på xbox. Inte så konstigt med tanke på tex RoG Ally där allt redan fungerar. Där den kommer boota upp som xbox (ungefär som steam deck gör nu med steam os) men att du sedan kommer åt operativsystemet och kan installera annat!

Men vad vore det för skillnad på en Xbox och en PC isåfall? Låter lite som Steam Machines som Valve försökte sig på.

Starkt jobbat av teamet men kanske lite naivt att tro att Bethesda skulle kommunicera med dom på det sättet?

Jag tycker att alla ska kunna spela tv-spel så om det här kan hjälpa folk som har funktionsnedsättningar och liknande så är det ju kanon. Men om man ska använda det bara för att t.ex. grinda så känns det märkligt, då är det bättre att utvecklare designer sina spel bättre.

Skrivet av Pcmartinzzon:

Enligt spelets hemsida "A story driven rock festival management sim."

Vilken hemsida är du inne på? Ser ingenting om det.
Länken i videon är den här https://www.lordofmetal.net/.

Edit: Kollade hemsidans källkod och mycket riktigt så står det "Lord of Metal: a single player story driven rock festival management sim".

Edit 2: Kollade lite mer på källkoden och hittade det här:

"The rock and heavy metal festival management sim. Travel across the global map, arrange festivals, book bands, meet factions, gain resources and reputation, research and upgrade your loadout, recruit and level up your crew, engage in dialogues and react t"

Tyvärr tar det slut där.

Enligt videons beskrivning är det iallafall ett singleplayer-spel.

Citat:

"Get ready to rock because our very own Pär is gearing up to launch a single-player video game called “LORD OF METAL”! 🔥 It’s in the early stages of development. Can you feel the anticipation building? We sure can"!

Kollar man in hemsidan så heter studion Horns Up Games och klickar man vidare till Privacy Policies så står följande:

Citat:

About us
We are Horns Up Games Limited, registered under company number HE455404 located Prigkipissis Alexias 49, 3083 Limassol, Cyprus. We are developers of “Lord of Metal”.

Så det verkar inte som att det är en svensk studio som jobbar på spelet iallafall.

___
Edit: Signade upp mig för nyhetsbrevet och fick det här mailet. Säger inte så mycket men kan lika bra dela.

Citat:

Hey there!

I’m Pär Sundström, bass player and manager for the metal band Sabaton. Over the years I’ve been involved in a number of gaming projects and now I welcome you aboard a new adventure.

We’re working very hard with my development team to introduce the game that unites what we love about metal music the most with gaming. Lord of Metal is the project I've poured my heart into, and I can’t wait to share more details with you.

Follow us on social media to get an exclusive look and the very first peek at the upcoming heavy metal game.

Let’s rock!
Yours,
Pär

Skrivet av Kiske:

Spelstudios som inte har offlineläge eller släpper servermjukvaran fritt när de släcker servrarna borde bojkottas. De enda som kan få dem att ändra sig är vi användare. Sparka dem i plånboken och sprid klagomålen vitt och brett.

Spelet fungerar ju att spela offline, man har tillgång till hela kampanjen och dom banor man laddat ner. Sen vet jag inte hur det skulle fungera med att köra egna servers då man måste ha tillgång till allt spelarskapat innehåll.

Skrivet av Proximately:

Jag hoppas att vi får se sken på nästa projekt från Media Molecule snart, själv hoppas jag på Dreams 2 eller något i den stilen. Det var en helt fantastisk plattform som förtjänar bättre integrering i PlayStation eller att släppas på fler plattformar. Det finns ju nu ännu bättre teknik och verktyg, de har briljanta hjärnor där borta.

Tror inte att vi kommer få se Dreams 2, det tog alldeles för lång tid att utveckla och sålde inte speciellt bra. Men ja, man är nyfiken på vad dom jobbar med nu.

Skrivet av landahl:

Man kan koppla datorn till sin tv. Konsoler kör ju många spel i 30 fps.

Yes, jag har min inkopplad till TVn också, det underlättar en del. 60fps har ju blivit väldigt vanligt på konsol nu men jag har heller inga jätteproblem med 30. Man kan behöva några minuter för att vänja sig och sen slutar man bry sig. Jag växte upp med en familjedator som körde nya spel i 20 fps med 640x480 uplösning så jag är härdad.

Skrivet av Molotov:

Nej man behöver inte heller köpa det värsta.
En dators största fördelar är att du kan bygga lite som du vill och uppgradera i etapper mm.
Om du har skillsen.
Upplevelsen jämfört med konsol är alltid många ggr bättre imo och det har alltid varit så.

Ja, det är väl en smaksak. Jag har uppgraderat min burk några gånger och det är lite kul att gå tillbaka till gamla spel och dra upp grafiken till max, men sen efter ett par veckor så avtar det där och jag går tillbaka till konsol som jag trivs bättre med. Jag gillar att använda datorer till mycket men att spela på dom slipper jag helst.

Nej tack, jag köper hellre spel för dom pengarna. Har svårt att se att spelen skulle vara så mycket roligare på en burk för 47k jämfört med en konsol. Sen har jag aldrig brytt mig speciellt mycket om grafik heller.

Jag hatade inte säsong 3 så kommer nog fortsätta titta. Sen är man ju lite nyfiken på hur dom gör med övergången till Hemsworth.