Inlägg av Gasque1987

Inlägg som Gasque1987 har skrivit i forumet

1

CS:GO, Counter-Strike 1.6 och Portal, i den ordningen

Alla kvinnors våta dröm att komma hem till killen för första gången och hitta den där mitt i vardagsrummet <3

Overall 2-2,5/5 kanske.. Förstår inte hur människor kan sitta och kalla det här ett mästerverk och ge 5/5, min bästa gissning är att det är personer (som jag själv) som älskar spelet, men som av illvilja för att serien skulle göra ett dålig jobb på att representera spelet och därför sabba deras förväntningar, därför trotsar sin rationella åsikt och tvångsintalar sig själv detta faktiskt skulle vara bra för att svara upp på sin VILJA att serien skulle vara, just bra... Makes sense?

Några av mina åsikter om serien.

1. För kort, första spelet borde helt klart delats upp på två säsonger istället för en. Många key moments från spelet blev alldeles för rushade eller i vissa fall helt utlämnade, detta ledde enligt mig till att man missade en av de viktigaste poängen med spelets story, utvecklingen och uppbyggnaden av "far/dotter" relationen mellan Joel och Ellie. För mig var känslan i sista avsnittet att de fortfarande var främlingar som nyss träffats. Detta ledde i sin tur till att Joels handlingar i sista avsnittet bara kändes som en galnings som gick lös och mördade alla istället för en emotionell handling för att skydda "sin dotter" som porträtteras i spelet.
1. Knappt några zombies eller interaktioner med andra människor (looters/raiders osv) alldeles för lite action helt enkelt.
2. I stort sätt två filleravsnitt, väldigt mycket för en serie på totalt 9 avsnitt. Hade fungerat om det var över två säsonger på totalt säg 18 avsnitt.
3. Skådespelarinsatsen. Oavsett vad folk säger tycker jag personligen att det var mediokra insatser. Pedro, helt OK. Bella Ramsey, kass. Passade varken utseendemässigt eller karaktärsmässigt som Ellie, försöket i sista avsnittet att spela på något sätt emotionellt attached till Joel och "orolig" för vad som komma skall va så jäkla krystad och otrovärdigt.

Kan ha hänt att man utnyttjat någon cheese på någon boss i något Soulsborne spel, och det borde ju ses som att nyttja bugg

Vad menas med slutföra spelet? Pratar vi bara klara själva storyn eller pratar vi göra allt som finns i spelet?

Riktigt dåligt 1/5

1. God of War
2. The Last of us 2
3. Horizon Zero Dawn

Bubblare: Bloodborne, Resident Evil 2 Remake & Uncharted 4

Har inte spelat men kan även tänka mig att Ghost of Tsushima har potential om man utgår från vad alla säger, sparar dock det till man får tag på en PS5:a

Topp 3

1. God of War Ragnarok
2. Horizon Forbidden West
3. Resident Evil Village

Det är intressant hur det alltid ska vara en massa löjliga haters som ska kommenterar på nyheter kring AC spel. Ofta ger de sig in i diskussionen fördomsfullt och håller sig kvar till tanken att AC fortfarande är samma linjära spel det tidigare kanske va när de provade AC för 7 år sedan, om de ens spelat ett AC spel.

Det är uppenbarligen viktigt för den här typen av människa att dess fyrkantiga åsikt ska höras, och viljan att ett spel ska floppa är stort endast för man inte "gillar" serien av någon anledning.. Precis som en töntig PS4 eller Xbox fanboy som ska klanka ner på en exklusiv titel till den konsol man inte äger bara för att på något sett hävda sig även om det är ett fantastiskt spel.. Grow up!

Jag tyckte att både Origins och Odyssey va två fantastiska spel packade med bra content som verkligen tagit serien i rätt riktning och kan inte säga annat än att jag är hyped för Valhalla!

Om detta ens är i närheten av RE2 Remaken kommer det bli episk! Ser fram mot många jobbiga timmar med hjärtat i halsgropen och Nemesis hack i häl

Horizon Zero Dawn

Skrivet av Gustav Höglund:

Jag har aldrig spelat ett Kojima-spel tidigare, så jag tror inte det.

Men ändå har du inga problem i din recension att dra referenser till tidigare H.K. spel som om du vet precis vad du pratar om..

"Det hade inte stått Hideo Kojima på boxen om det saknades toklånga mellansekvenser, färgstarka karaktärer och en invecklad handling som hinner säga det mesta innan ridån dras ned för sista gången. Death Stranding är inget undantag till den regeln och levererar på samtliga punkter."

"Visst har Hideo Kojima byggt sin karriär på att snickra ihop säregna verk, men hans övriga repertoar går åtminstone att placera i tydliga fack. De skruvande inslagen sätter prägel, men till syvende och sist är Metal Gear Solid ett spel som går ut på att smyga och skjuta, precis som en myriad liknande titlar."

Visst, jag kan till viss del se att ovanstående går att utläsa själv från att se klipp från hans tidigare spel på youtube, läsa andras recensioner etc. Men till en nivå att man då ska få uttala sig medvetet från ett företroendegivande perspektiv.. njae.

Du får ursäkta min skeptecisim, men jag blir bara så jäkla förvirrad när man ena stunden läser recensionoer om andra sandbox spel som blir kritiserade kring sina innehåll och ofta avsaknad av just tillräckligt med innehåll medans detta spelet tydligen förtjänar en 5/5 för att det har fina stenar man kan ramla över under 20 timmars gameplay som handlar om att ta sig från A till B..

Det ska sägas att jag själv spelat flertalet Kojima spel tidigare och har aldrig varit besviken, dock känns detta sjukt tråkigt, men smaken är som baken som tur är

Jag har båda konsolerna, men PS4 bara pga de exklusiva titlarna så som Bloodborne, Until Dawn och snart Uncharted 4.. Men alla andra multi platform spel spelas på Xbone då jag föredrar handkontrollen och OS:et

Plockade upp det för 349:- till Xbone idag.. KAn varmt rekommenderas för den som gillade 1:an eller Uncharted spelen

Hej,

Jag såg att Elgiganten hade en kampanj då man fick Xbox One tillsammans med ett av de spelen (valfritt) Det betyder att spelet inte kommer bundlat från Microsoft med konsolen, Elgiganten slänger med en fysisk kopia vid sidan av med det spelet du vill ha. Fick du inte med detta va det förmodligen en miss av personalen på Elgiganten.

Det är nog inga problem att få ett spel i efterhand mot uppvisade av kvitto, men blir nog svårt utan kvitto.

Lycka till!

Grym dator och grym tävling, hela kalendern! Lycka till alla och må bästa rimmet vinna

Lite skämselkudde tbh.. Känns ofta så påtvingat

Jag kommer ihåg när första Assassins Creed kom ut. Jag var mycket yngre och hade SÅ stora förväntningar på det. Jag ville verkligen att det skulle vara GOTY delux. Spelet kom och fick halvdana recensioner pga hur linjärt det var, trots en grafik och spelmotor som branschen inte tidigare sätt. Jag blev förkrossad och tyckte personligen att spelet förtjänade bättre, bara för att jag av någon anledning ville att spelet skulle lyckas.

Jag skrev mail till ett par recensenter där jag motiverade ett högre betyg, hur orkade jag kan man fråga sig? Ja han som skrev den här artikeln vet precis vad jag pratar om... Men efter en tids reflektioner där jag släppt mina egna värderingar, förkärlek till spelet och faktiskt börjat ta åt mig vad som faktiskt står i recensionerna, samt börjat respektera att smaken är olika så insåg jag att det faktiskt låg något i det som media skrev..

Spelet är linjärt och därför inte fullt så roligt som det hade kunnat vara. För det handlar inte bara om att presentera ett snyggt spel, det handlar om, att leva upp till sin potential, vad utvecklarna hade kunnat göra bättre för att förbättra upplevelsen. För i slutändan är det inte hur snyggt spelet är som räknas, det är hur ROLIGT det. Ryse: Son of Rome är ett mycket bra exempel på snygga spel som landade platt just för hur linjärt det var, och därav rent tråkigt.

1