Inlägg av Morricone

Inlägg som Morricone har skrivit i forumet

Skrivet av Piigge:

Förstår att man inte kan ha servrar igång för evigt, men det borde vara olagligt att sälja en licens för att sedan när som helst stänga ner spelet.

En lag borde skapas där det krävs att man, när man köper spelet, garanterar X antal års tjänst. Jag har inget emot att köpa ett nytt onlinespel om det står på lådan "online services guaranteed until 2032 but may persist longer", då baserar jag mitt köpbeslut på det.

Jag håller helt med dig i detta. Det borde framgå tydligt vid marknadsföring och försäljning av spel. Risken med online-spel överlag är att om spelet går dåligt, för få spelare, så är det inte gynnsamt att bekosta servrar i längden för utvecklarna och dom kan i princip när som helst stänga ner allt, om dom vill och ändå komma undan med det.

Som konsument har man ingen som helst trygghet och äganderätt, det är typiskt klaus schwab idé -
"Äga ingenting och vara lycklig". Vi blir får🐑 som är redo för slakt, i slutändan (metaforiskt)

"...eftersom Karch är rädd för att folk ska tro att ett lägre pris antyder sämre kvalitet."

Det är bara rent skitsnack! Det kallas girighet. Det finns många bra spel som kostar mindre och ändå levererar. Helldivers 2 är ett bra exempel som kostar 40 euro/dollar, lite serverstrul i början (vem har inte det?) annars fungerar spelet otroligt bra och stabilt just nu, upplever jag.

Skrivet av Ruffles:

Jag tycker tvärtom att de fångar väldigt väl hur ett barn är och beter sig. Inte minst i det första spelet. Sedan blir Hugo mer härdad av sina upplevelser.

Även när han slukar soldater med hjälp av råttorna? 😉 Skämt o sido, jag förstår vad du menar. För mycket skrik och dramatik som ger huvudvärk än medkänsla. Spelet borde vara för vuxna, inte barn.

Jag spelade nyligen igenom allt och det var mitt sämsta köp på länge. Snyggt spel men mycket huvudvärk! Spelet känns väldigt barnsligt. Ansiktsuttrycken är stela och speglar inte deras känslor. Konstant gnälliga och dramatiska skitungar. Hugo kan dra åt H....!

**Spoiler: Springa runt på långa små-uppdrag, först efter Mister Vaudin som tros kunna bota pojken, som han förstås inte klarar av för att sen kräva att springa på ett ytterligare uppdrag efter en ört "Nightshade" som ska stilla och lugna Hugos symptom tillfälligt.

100% linjärt, med undantaget för alternativa vägar som enbart leder till collector grejer som inte ger nånting till storyn och är ointressanta förutom små detaljer om vissa örter du kan hitta och läsa lite om. Egentligen bara onödigt achievement innehåll.

Crossbow är kul!

Rekommenderar inte köp! Jag hade inte slösat min tid, även om spelet var gratis.

Alpha Protocol 2 får gärna släppas

[SÄLJES] (PS4) Playstation 4 Konsol - 500 GB i Originalförpackning *SÅLD*

Tjena FZ:are,

Säljer min gamla pärla. PS4 - 500GB i bra skick med ett par klistermärken på. Originalförpackning. Konsolen är helt återställd och uppdaterad till senaste versionen.

Inköpt 2014 i samband med släppet av Destiny

Paketets innehåll:
● PS4 konsol
● Handkontroll
● Strömsladd
● HDMI-sladd
● Micro usb laddsladd 2m (istället för 1m som annars ingår)

Pris: 1337kr

Ja tack! kort och gott

[SÄLJES] TP-Link Archer C50 Trådlös Router Dual Band (2,4 GHz & 5 GHz)

En genuin trådlös router för mindre behov på mindre ytor då räckvidden inte är den bästa. Finns ingen originalförpackning. Routern är helt återställd. Mycket bra skick!

Mer specifikationer kan du läsa om här:
https://www.tp-link.com/se/home-networking/wifi-router/archer...

Nypris: ca 500-600kr
Mitt pris: 150kr + frakt (kan avhämtas om du bor i närheten av Kungälv/Ale)

Efter betalning får ni en länk där ni kan spåra/följa paketet!

Skrivet av Maysay:

Läs vad jag svarade dig i första inlägget. Jag har aldrig kritiserat honom och eller vad du skrev. Allt vi har tjafsat om sedan handlar ju inte om han har gjort ett bra eller dåligt jobb. Utan om han kan ha fått lön eller inte. Tror vi båda gillar det han gjorde.

Ja just det! 👍 Skriver med många samtidigt så man tappar tråden ibland. Jag är ingen streamer men egen företagare och har själv skänkt liknande summor genom åren men har aldrig fått något för det, så utgår mest från min egna erfarenhet och andras.

Skrivet av ZF:

Jo det kan det säkert vara. Men desto luddigare det blir desto större chans att skatteverket kommer påpeka exakt hur glasklart de tycker att det var. Och jämte IRS har de klor som en gullig kattunge. Streamare betalar ibland skatten både i USA där de (tekniskt sett) jobbar, samt i hemlandet. Men exakt hur varierar med diverse internationella avtal som allt annat såklart.

Har kollat upp. Han verkar ha några tusen tittare i genomsnitt, så det går nog ingen nöd där även utan penningtvätt. Streamare verkar ju kunna gå runt redan med några hundra helt utan att sälja badvatten, hur obegripligt det än må låta.

Ja hur väl resurserna fokuseras kan alltid ifrågasättas. Och hur nödvändigt eller meningsfullt något är mot något annat är alltid relativt. Datorer på ett ställe, mot glasögon på ett annat, mot vatten på ett tredje. Till sist är det trots allt internationellt även om det möjligen är regionala avdelningar som prioriterar en annan sak än vår region hade gjort, så kanske det balanserar ut behovet från dessa andra ändå.

Optimistiskt talat givetvis.

Svenska skatteverket tycker allt är glasklart oavsett hur du vänder på det, sålänge det får in tillräckligt med skatt 😂

Han har faktiskt 9k tittare i genomsnitt den senaste tiden, enligt https://twitchtracker.com/elajjaz, 5600 om man tittar på "All time" så han är rätt stor ändå. Tror aldrig han skulle smutsa ner sitt namn men han har verkligen kämpat för att komma dit han är idag, hans resa som streamer började runt 2013 så det är några år på nacken.

Han har ändå styrt upp och gjort allt grundjobb, tränat hårt för att kunna slutföra vasaloppet och därför tycker jag han borde få en del av kakan med tanke på att en 1 miljon är mycket pengar. Rädda barnen bara tackar och tar emot egentligen, dom gör i princip ingenting.

Skrivet av Maysay:

Som jag sa kan ha fel om honom och Rädda Barnen. De kan jobba olika. Men om de t.ex ger honom såg 50k i lön så har de gjort en stor vinst i insamlade pengar. Förstår inte varför detta är en så kontroversiell tanke. Men visst.

Vet inte hur jag ska tyda din kommentar riktigt, vilken tanke som är kontroversiell? Välgörenhet vinner alltid på det oavsett. Min första kommentar i denna tråden handlade bara om min åsikt om att han borde få en del av kakan då det han som gjort grundjobbet och styrt upp allting. Rädda Barnen bara tackar och tar emot.

Skrivet av Maysay:

Så du menar att de som springer på stan med västar inte får betalt? De anställer en streamers för att samla pengar. Detta fungerar på samma sätt vad jag har förstått? Kan ha fel. Men det är intrycket.

Jodå, men de som springer runt med västar och försöker få donationer är anställda och gör det för överlevnad, för att dom behöver ett jobb, inte för själva ändamålet, generellt sett. Elajjaz behöver inte det, han är ganska stor och egen företagare. Har aldrig hört eller sett välgörenheter som anställer streamers eller kända människor, men jag kanske har fel.

Han hostar en välgörenhetskampanj några gånger per år i form av olika utmaningar som han liveströmmar för många tittare/följare, denna gången ett vasalopp vilket är väldigt bra reklam för honom, bra PR. Han har även sprungit och cyklat långa sträckor. All denna exponering kommer få honom att växa, få mer följare och i slutändan generera mer pengar, framförallt om han lyckas bra. Det är allt, man brukar aldrig få något av välgörenheten såvitt jag vet mer än uppskattning.

Han satsar på det långa loppet, (no pun intended) det är så business och välgörenhet funkar. Förutom exponering gör han det också för att bibehålla en god hälsa och inspirera andra att man klarar mycket mer än vad man tror. Han är själv ingen professionell atlet eller någon med perfekta gener, därför kan många relatera.

I vårt lilla sverige får man bara max 3000kr i skatteavdrag per år för pengar man har donerat till godkända välgörenheter. Jag tycker han är värt mer då han har kämpat och jobbat hårt för att komma dit han är idag och han drog in miljonbelopp.

Skrivet av ZF:

Vad är det för ett hemskt spel som tar 36 timmar att klara för en speedrunner..?

"The longing" kanske?

Du kan inte få gåvor som ersättning för ett uppdrag, för då är det ersättning.

Men ingen ersättning utgår ändå. Däremot hjälper de till med arrangemanget på olika vis, särskilt om det är större jippon, som detta nog ändå får räknas som.

Donationssystemet för såna här event kopplas också om det är seriöst direkt till förmånstagaren, så ingen risk att det blir som den där skandalen nyligen med Retro-cancer där pengarna enbart lades på hög i åratal och samtidigt sipprade ut i "administrationenskostnader".

Att sporta är dessutom dyrare än man kan tro. Så det går garanterat inte att gå plus på detta annat än sekundära effekter. Som uppmärksamheten främst. Men de är såklart inte direkt av obetydligt värde i sammanhanget.

Fördelen blir ju åas delad om han nu gör en ny insamling nästa gång. Fler tittare, mer bidrag till välgörenheten.

Precis, jag håller med!

Pengar vare sig det är gåvor, ersättningar, inkomster, donationer är dock luddigt och många gånger oklart, rent juridiskt. Därför skulle Elajjaz i praktiken kunna få pengar i form av gåva om donationerna först går till Rädda Barnen som sedan betalas ut till honom i efterhand.

En annan sak jag funderar på är att många som donerade kommer från olika länder och donerar i dollar, vilket tyder på att det troligtvis går till Save the Children i USA och där fungerar regler, lagar och skatteavdrag annorlunda jämfört med sverige så undrar om han fick en slant ändå.

Skrivet av Maysay:

Han blir väl betald av Rädda Barnen? Streamers som gör välgörenhet brukar väl få det. Dessutom så är det en bra indikator att få för streamern, då får de ett belopp och vet lite mer hur mycket varumärket är värderat inför sponsring m.m.

En välgörenhet betalar aldrig ut något. Dock är det möjligt att Rädda Barnen han gjort en deal där Elajjaz får behålla en viss procent av donationerna men jag tvivlar på det för det är inte så välgörenhet brukar fungera, för då hade nog många fuskat och tvättat pengar med tanke på att välgörenhet normalt sett inte behöver skatta då pengarna går till ett specifikt ändamål. Bara anställda som skattar för sina löner, om jag inte är helt ute och seglar.

I sverige har vi exempelvis ingen gåvoskatt, andelen Elajjaz får skulle kunna ses som en gåva och det är så du kan undvika skatt/tvättar pengar. Rätta mig om jag har fel.

Grymt jobbat! Har följt Elajjaz ett tag och han är en väldigt driven och framgångsrik livestreamer som ofta inspirerar. Synd att man inte får något tillbaka för dom beloppen. Max 3k i skatteavdrag. Ändå bra PR för honom. 👍

Det ser ut att lagga lite eller vara ur synk runt 0:44. Är nog ingen big deal men kan vara en red flag! 🚩

Jag kan inte ens starta spelet. Fastnar vid black screen. Dessutom provade jag att avinstallera spelet men jag kunde fortfarande hitta GameGuard mappen efteråt vilket utvecklarna påstår skulle raderas helt efter avinstallaion av spelet.

Kalla det AAA-spel eller ej, även de största utvecklarna gång på gång misslyckas att leverera en färdig och spelbar produkt. Att betala full pris i förväg i väntan på en stor patch/uppdatering som skall fixa banbrytande buggar, prestanda, fps eller dylikt är bedrägeri.
Saker som "tuffa tider" och "inflation" är en dålig gammal ursäkt och används till marknadsföring.

Har du en high-end PC och vill lira ett nytt AAA spel (låt säga 600-700kr) med hög grafik men du får ut som bäst 25-30 FPS så slösar dom ens tid och pengar. Inget spel är perfekt vid släpp men är det inte spelbart med stadig fps så borde det inte släppas för fullt pris.

För att svara på frågan till tråden så anser jag att 500kr är ett rimligt tak för påkostade titlar.

Release typ december 2025 😂

Har endast provat spelet ett par timmar vid släpp men detta anser jag är dåligt, ett stort L. För att det är väl hela vitsen med spelet att pirater slåss om skatter osv. Spelet borde endast vara PVP!